Kirev, căpitanul „stranierilor”: „Putem juca mai bine în retur”

Marius ANGHEL 07 Feb. 2013, 15:36 Pregătiri, amicale
Kirev, căpitanul

Portarul bulgar, integralist în tur pentru ACS Poli, crede că noua postură de lider al străinilor din echipă îi dă mai multă încredere în forțele proprii. Mario Kirev nu s-a lăsat impresionat de adversarii din Antalya și e de părere că echipa sa și-a îmbunătățit jocul.

Kirev crede că a fost numit căpitan al „stranierilor” de către Valentin Velcea deoarece cunoaște limba română și are vechime la Timișoara. „Eu vorbesc bine românește, poate de aceea m-a ales pe mine și sunt de mai mult timp în echipă. Mă bucură acest lucru, îmi dă încredere că am fost pus căpitan al stranierilor!”, a declarat fostul goalkeeper al lui Juventus Torino.

Deși timișorenii au plecat în Turcia și pentru a întâlni adversari mai puternici, Mario Kirev nu a fost impresionat de aceștia, cu mici excepții.  „Adversarii au fost buni, sunt așa ca in România, nimic mai special din punct de vedere al portarului, nu am văzut foarte multe ocazii. Tobol mi s-a părut cea mai valoroasă, o echipă ce a jucat la început în viteză, cu multe schimbări de direcții. Dar ritmul lor a scăzut după minutul 20. Cât ne privește pe noi, cred că jucăm foarte bine și ne-am ridicat nivelul cu mult față de tur, cred că putem să jucăm mult mai bine în retur”, a explicat acesta.

Ultimul joc, cel de marți cu Viitorul Constanța a fost de asemenea considerat peste medie: „Ei au jucat cu cei mai tineri, și prima repriză au jucat foarte bine, o echipă bună, cu juniori. După aceea, cu jucătorii noștri mai experimentați, am inceput să jucăm mai bine decât ei și am avut mai multe ocazii”.

Smederevo în loc de Vojvodina

În programul de jocuri amicale al lui ACS Poli a intervenit o schimbare. Amicalul de acasă cu locul 4 din Serbia, Vojvodina Novi Sad a picat, în schimb timișorenii se vor deplasa pe data de 20 februarie, la Smederevo, utlima clasată din „SuperLiga”. În rest trupa pregătită de Vali Velcea va întâlni la revenirea din cantonament adversarii anunțați din data de 1 februarie. Ultimul joc al echipei în Antalya va fi astăzi de la ora 15 cu Buducnost (Muntenegru).

13 februarie: Vulturii Lugoj – ACS Poli (ora 15,00)
16 februarie: ACS Poli – Luceafărul Oradea (ora 12,00) – teren II stadionul „Dan Păltinișanu” și ACS Poli – Banat Zrenjanin (ora 15,30) – teren Știința (baza I)
20 februarie: FK Smederevo – ACS Poli (ora 15,00)
23 februarie: Radnicki Nova Pazova – ACS Poli (ora 15,00)
27 februarie: Indjija – ACS Poli (ora 15,00)
2 martie: ACS Poli – FC Botoșani (ora 12,00)

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Banat Sport)

Marius ANGHEL 07 Feb. 2013, 15:36 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă