Jumătate din lotul lui Stângă a revenit de ieri la antrenamente

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 18 Feb. 2014, 14:23 Actualizat: 18 Feb. 2014, 14:24 Pregătiri, amicale
Jumătate din lotul lui Stângă  a revenit de ieri la antrenamente

Abia reveniți din Antalya, de la Belek, unde au susținut al doilea cantonament din această iarnă, jucătorii de la CS Universitatea Craiova au fost înștiințați de staff-ul tehnic că reluarea pregătirii pe plan local va avea loc mâine, la ora 10.00. Informația a fost valabilă în schimb doar pentru o parte din lotul lui Ovidiu Stângă, nouă jucători intrând în „pâine” încă de ieri, fiind vorba despre Mihăiță Pleșan, Silviu Izvoranu, Dacian Varga, Adrian Ionescu, Gabriel Precup, Andrei Sin, Robert Petre, Ionuț Șerban și Nerijus Valskis.

Primii șase au avut probleme medicale și sunt în urmă cu pregătirea fizică, iar ceilalți patru au fost solicitați pentru menținere și pentru că se aflau în Bănie. Aceștia s-au pregătit în sala de atletism și cea de forță de la Polivalentă sub comanda lui Corneliu Papură, după un program primit de la preparatorii fizici Cornel Blejan și Laurens Ebben, care abia astăzi va reveni în Bănie, odată cu „principalul” Ovidiu Stângă, nutriționistul Dennis Meier și mijlocașul belgian Jason Vandelannoite.

Cei nouă fotbaliști vor avea astăzi parte de două ședințe de antrenament, prima de dimineață, de la ora 9.30, cea de-a doua de la 15.30, în acest fel recuperând din „terenul pierdut”.

Pleșan: „Vom fi pregătiți fizic până începe campionatul”

Căpitanul echipei CS Universitatea Craiova, Mihăiță Pleșan, a afirmat că se bucură enorm de faptul că nici el și nici finul său Silviu Izvoranu, nu au avut parte de o accidentare gravă, ci doar de niște contracturi musculare, punctând că la ora începerii campionatului vor fi pregătiți sută la sută din punct de vedere fizic.

„Mă bucur foarte mult că testele efectuate în Serbia ne-au ieșit bine și suntem sănătoși. Noi începem de astăzi (ieri – n.r.) pregătirea, pentru că am rămas puțin în urmă la acest capitol, însă atât eu, cât și Silviu vom recupera timpul pierdut. Mai sunt cam două săptămâni până începe campionatul, așa că e timp destul. Ar fi fost bine să nu fim nevoiți să părăsim cantonamentul de la Belek mai devreme, dar n-am avut ce face, problemele noastre musculare nu treceau deloc”, a declarat Mihăiță Pleșan.

Andrei Ivan, din nou sub tricolor

Atacantul Andrei Ivan a fost chemat de Constantin Gâlcă la o nouă acțiune a naționalei Under 17 a României. Mâine, la prânz, tânărul fotbalist se va prezenta la Mogoșoaia pentru pregătirile aferente unui turneu amical ce va avea loc la Belgrad în perioada 19-28 februarie, unde sunt programate două jocuri-test cu naționala similară a Serbiei, pe 25 și 27 februarie. Ivan a mai efectuat un stagiu de pregătire în Antalya cu naționala Under 17, înainte de a se „muta” la Belek, în cantonamentul celor de la CSU, el intrând pe „mâna” lui Ovidiu Stângă pe 9 februarie. „Mă bucur că voi juca din nou sub tricolor în aceste două jocuri și sper să confirm așteptările”, a declarat Andrei Ivan.

Acesta va reveni în țară pe 28 februarie și va intra imediat în programul de pregătire al echipei CS Universitatea Craiova.

Felix Grigore pregătește licența pentru Liga I

Directorul executiv al CS Universitatea Craiova, Felix Grigore, s-a aflat ieri la FRF, unde a participat la un seminar legat de licențierea cluburilor pentru Liga I, hop peste care gruparea din Bănie va trebui să treacă dacă va dori să evolueze peste prima scenă.

„Sunt la București, la federație, particip la un seminar privind licențierea pentru Liga I. Este obligatoriu și benefic totodată, pentru că au mai apărut mici modificări și ai ocazia să întrebi și să te pui la punct cu totul. Dosarul de licențiere se depune până pe 31 martie, iar noi suntem OK, nu avem emoții. Acum nu ne rămâne decât să obținem rezultatele sportive necesare saltului în Liga I”, a declarat Felix Grigore.

Sursa: Gazeta de Sud

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 18 Feb. 2014, 14:23 Actualizat: 18 Feb. 2014, 14:24 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă