INTERVIU | Antrenorul echipei FC Argeș are pretenții de la jucători și în amicale: „Vreau să câștige tot”. Eftimie își mai dorește un transfer din Liga 1

Marius ANGHEL 18 Jul. 2017, 11:41 Pregătiri, amicale
INTERVIU | Antrenorul echipei FC Argeș are pretenții de la jucători și în amicale:

După câteva zile libere, fotbaliștii noului FC Argeș au revenit luni la antrenamente. Piteștenii își continuă pregătirea pe plan local după cele zece zile petrecute în cantonamentul de la Govora. Iordan Eftimie, antrenorul alb-violeților, a analizat comportarea jucătorilor din acest stagiu de pregătire centralizată și a tras concluziile care se impun. Tehnicianul grupării din Trivale așteaptă o comportare la fel de bună și în meciurile amicale.

Care sunt concluziile după cantonamentul de la Govora?
Pot spune că am făcut o pregătire foarte bună. Băieții au răspuns bine la cerințele mele și la efort. Acum rămâne de văzut cum se vor comporta și la joc. În afară de Albu, care s-a accidentat, și Piscanu, care a avut o mică problemă medicală, toți băieții sunt sănătoși. La Govora am avut condiții foarte bune de pregătire, recuperare, cazare și masă. Vreau să mulțumesc pe această cale primarului de la Pietrari pentru terenul de pregătire pe care ni l-a oferit.

Care ar fi plusurile și minusurile echipei?
Minusuri nu sunt din ce am văzut eu în perioada de pregătire. Acum trecem la altă etapă în procesul de pregătire. Avem dubluri pe toate posturile și au dat un randament bun până acum. Vreau să văd și cum se comportă în meciurile de pregătire pe care le avem cu echipele de liga a doua.

Discuții pentru un mijlocaș din Liga 1

Mai este nevoie de vreun jucător?
Eu mi-aș mai dori un mijlocaș sub 21 de ani care să joace în spatele vârfurilor. Suntem în discuții cu o echipă de Liga 1 pentru acest jucător și așteptăm să vedem dacă se concretizează. Dacă îl vom putea aduce este foarte bine, iar dacă nu, vom începe sezonul cu lotul de jucători pe care îl avem în acest moment.  

Ce așteptări aveți de la meciurile de verificare cu echipele de liga secundă?
Îmi doresc să le câștig pe toate. Nu sunt ca alți antrenori care spun că vreau să văd anumiți jucători cum se comportă. Dacă vreau să urmăresc pe x sau y, pot să îi văd și la antrenament. Chiar astăzi am vorbit cu băieții și le-am spus ce vreau să văd la ei în aceste meciuri de verificare. Vreau să aibă atitudine, agresivitate și angajament. Dacă ai aceste trei lucruri, nu ai cum să nu câștigi. Victoriile obținute în meciurile amicale îți dau un moral bun și în campionat.

„Atuul nostru este omogenitatea”

Cum credeți că va fi noul sezon?
Din ce am văzut eu până acum, cred că va fi mult mai disputat decât cel de anul trecut. Îmi doresc să terminăm campionatul pe un loc cât mai bun, iar dacă se va putea să ne batem la promovare. Cel mai important lucru este să începem bine campionatul pentru că nu este diferență mare între liga a treia și a doua. Și la noi în echipă sunt mulți jucători care au experiența ligii secunde. Sunt sigur că vom face față foarte bine cerințelor acestui eșalon.

Care credeți că este atuul nostru în această luptă?
Din punctul meu de vedere, atuul nostru este omogenitatea. Băieții se cunosc foarte bine între ei pentru că joacă de mult timp împreună. Eu folosesc același sistem de joc pe care l-a folosit și Nicolae Dică anul trecut. Dacă vor avea atitudine la fiecare meci nu cred că vor fi probleme.  

Amicale cu Chindia și Academica

Fotbaliștii de la FC Argeș vor disputa în această săptămână două meciuri de verificare. Primul amical al jucătorilor alb-violeți va avea loc miercuri, de la ora 18:00, când FC Argeș va întâlni în deplasare Chindia Târgoviște. Cel de-al doilea meci de pregătire al piteștenilor va avea loc sâmbătă, de la ora 11:00, când elevii lui Iordan Eftimie vor întâlni Academica Clinceni pe stadionul „Nicolae Dobrin”.

Articol scris de Marius DUINEA (Curierul zilei)

Marius ANGHEL 18 Jul. 2017, 11:41 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă