Infuzie de jucători noi la reunirea lui ASU Poli. Timișorenii au dat start pregătirii pentru sezonul de Liga 3

Marius ANGHEL 21 Jul. 2015, 17:45 Pregătiri, amicale

Luni s-a sunat adunarea și la gruparea susținută de galeria alb-violetă. Nou-promovată în Liga a III-a, ASU Poli a început pregătirile cu numeroși tineri noi sosiți deocamdată în probe. Printre cei peste 30 de jucători aflați sub comanda antrenorului Sorin Brîndescu la reunire se află și câteva nume care vor să revină pe „Știința”, precum și câțiva jucători consacrați în eșaloanele superioare, precum Dănuț Bilia și Bogdan Străuț.

Invazia de tineri de la Baza 2 Politehnica cuprinde nume mai puțin cunoscute, juniori care vor fi testați pentru a îndeplin criteriile C-ului. Florin Brebenoiu (atacant, 1996, CSS Dr. Tr. Severin), Sebastian Orgulescu (mijlocaș, 1994, Electrometal Timișoara), Sinișa Sporin (fundaș, 1998, ACS Poli), Cristian Kilin (mijlocaș, 1997, Cugir), Cristian Aldea (fundaș, 1998, Banatul), Florin Natanticu (mijlocaș, 1996, Banloc), Andrei Mărginean (fundaș, 1996, ACS Poli II) și Adrian Rîmneanțu (fundaș, 1995, ACS Poli II) sunt cei care își încearca șansa la ASU Poli.

De asemenea există și posibile reveniri: Dorin Codrea (Banatul) și Alex Birău (ex-Caransebeș). O altă categorie e a jucătorilor noi care au deja o experiență bună în eșaloanele superioare, aici intră: Mădălin Semenea (mijlocaș, 1995, Vulturii Lugoj), Dănuț Bilia (fundaș, 1985, CS Ineu), Branimir Ștefanovici (fundaș, 1990, Mama Mia), Alex Bădăuță (atacant, 1990, Berceni) și Bogdan Străuț (29 de ani, ex-FC Brașov).

„Am numărat vreo 31 de jucători. Începem pregătirile, avem șase săptămâni în care sper ca împreună cu colegii din staff să fim inspirați în alegerea jucătorilor pentru noul campionat. Primul pas e să ne decidem asupra juniorilor cu care vom aborda Liga a III-a, trebuie minimi cinci-șase în lot. În funcție de aceste posturi ne orientăm asupra seniorilor. Cred că vom face treabă bună, am văzut câțiva jucători cu potențial care își doresc să progreseze și echipa noastră e pe aceste principii, avem condiții bune și jucători tineri care vor să progreseze. Sunt câțiva cu experiență, care și-au manifestat dorința de a veni la noi, vedem dacă ajungem la un acord, de obicei cei cu experiență au și pretenții financiare de multe ori peste posibilitățile noastre. Trebuie să fim atenți cu bugetul. Ne dorim astfel de jucători, noi am avut un atu anul trecut, am avut jucători precum Contescu, care s-a integrat în colectiv, la fel și Rus. Pe asta mizăm, să împletim o echipă cu jucători tineri care să se integreze cu cei de la care au de învățat”, a declarat Sorin Brîndescu, tehnicianul lui ASU Poli.

Drăghici în Liban

Fără doar și poate principala pierdere a verii pentru ASU Poli e Tavi Drăghici, acesta are șanse mari să evolueze la o echipă din Beirut. „Am vorbit sâmbătă cu Drăghici, duminică urma să plece în Liban, nu a semnat încă, îi doresc succes, normal că pentru el contează mult latura financiară la vârsta sa. Nu putem concura cu cei de acolo”, a specificat Brîndescu.

Tulcan pare de asemenea puțin probabil să revină: „Dacă apar probleme i-am zis că poate să vină la noi. Zoli (n.r. team managerul Zoltan Feher) a fost sunat de la FRF, au primit hârtie de la Federația Austriei, nu suntem foarte deciși asupra lui, e plecat în Germania acum, e un jucător de valoare, dar care are o situație complicată, nu știu dacă ne putem baza pe el”.

De la prima mișcare pentru noul sezon au lipsit Naidin (motivat, fiind încă în concediu) și Ad. Ilie, care încă nu e sigur dacă va continua cu ASU Poli.

Planurile pentru Liga 3

ASU Politehnica s-a înscris săptămâna trecută în Liga a III-a. De formalități s-a ocupat team manager-ul Zoltan Fejer, care cel mai probabil va rămâne cu atribuțiile fostului manager sportiv Sorin Boiangiu. Timișorenii, așa cum era de așteptat, nu au foarte multe informații despre viitorul sezon în ceea ce privește viitoarea serie. „Zoli a fost săptămâna trecută cu tot dosarul, de afiliere, de înscriere, a depus toate actele, e totul okay din acest punct de vedere. A muncit o lună de zile pentru a pune totul la punct. Momnetan da, el a dovedit că ne putem baza pe el, e polist și foarte bun din punct de vedere profesional… Mă aștept să fim noi foarte bine pregătiți pentru noul campionat, restul poveștilor ne-am pierde din energie făcând speculații, FRF va decide cu cine jucăm și noi să fim pregătiți să înfruntăm orice adversar”, a mai spus Sorin Brîndescu.

Fără doar și poate druckerii vor să-și vadă peste un an echipa în B, „principalul” alb-violeților e cumpătat cu privire la a anunța ca obiectiv locul 1. „Depinde și de lotul și de bugetul pe care-l avem, contextul general, trebuie să fim realiști. Suntem o echipă purtată de val, galeria ne sprijină și suntem entuziaști, dar în același timp trebuie să fim și realiști, să vedem potențialul la care ne aflăm”, a conchis Brîndescu.

VEZI o GALERIE FOTO de la reunire

Sâmbătă, ASU Poli ar putea susține primul amical pentru pregătirea ediției 2015-16, cu o echipă din Serbia, pe teren propriu, formație cu care ar putea juca și un „retur”. Săptămâna viitoare „Băieții în ghete” vor intra în regim de semicantonament pe plan local. Urmează un calup de șase amicale care va cuprinde un meci cu Pâncota (L2). Se dorește de asemenea jocuri cu divizionarele secunde Metalul Reșița și FC Caransebeș, dar și un posibil test în Ungaria.

Sursa: Sport9.ro
Foto: Emanuel Tinus

Marius ANGHEL 21 Jul. 2015, 17:45 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă