Înfrângere în fața liderului seriei I

15 Feb. 2009, 14:11 Pregătiri, amicale

Mureșul Deva a pierdut cel de-al patrulea amical al perioadei de pregătire din această iarnă, 0–2 cu Ceahlăul Piatra Neamț. Potrivit antrenorului Gheorghe Barbu, testul a fost edificator pentru potențialul echipei devene la ora actuală, cu mai puțin de două săptămâni înainte de startul returului. A fost primul eșec pentru deveni în partidele de pregătire, trupa de sub Cetate obținând până la ora jocului cu Ceahlăul o victorie și două rezultate de egalitate.

 

Inițial jocul dintre Mureșul și Ceahlăul trebuia să se dispute pe Stadionul „Michael Klein” din Hunedoara. Cu toate că aveau aprobarea autorităților locale, care sunt administratorii bazei sportive, și chiar au plătit pentru închirierea stadionului, devenii au fost nevoiți pe ultima sută de metri să renunțe la a mai disputa meciul la Hunedoara. Poate se strica gazonul pe care evoluează porumbeii și vrăbiile, că de fotbal sub furnale nu poate fi vorba. Se pare că suporterii hunedoreni s-au opus ideii ca Mureșul să evolueze pe Stadionul „Michael Klein”. Așa că meciul s-a disputat pe Stadionul „Cetate” din Deva, iar gazonul a rezistat foarte bine, ba chiar s-a putut juca fotbal. Gheorghe Barbu și Mihai Ionescu, antrenorii principali de la cele două echipe, au trimis pe teren echipele cele mai bune, cu precizarea că în echipa deveană au lipsit mai mulți titulari din cauza accidentărilor.

 

Ceahlăul Piatra Neamț s-a prezentat ca fiind echipa mai bună în prima repriză, cu un joc mai legat. Moldovenii numai ce au încheiat un stagiu de pregătire centralizată de două săptămâni, în Ungaria. În minutul 16 oaspeții au deschis scorul. Gafița a profitat de o respingere greșită din interiorul careului a lui Vîrtic și a plasat balonul în plasa laterală a porții lui Rahoveanu. Mureșul a încercat să desfacă jocul pe benzile laterale, acolo unde Cîmpeanu și Dosan au fost soluții de moment, în absența titularilor Savin și Pisoiu. Cea mai mare ocazie de a marca a avut-o Bud, al cărui șut din marginea suprafeței de pedeaspă a ocolit de puțin stâlpul porții lui Savu. Pribac a încercat și el vigilența portarului nemțean, dar lovitura sa cu capul a fost plasată exact în brațele apătătorului buturilor Ceahlăului. Trupa lui Florin Marin și Mihai Ionescu a marcat golul doi în minutul 32. Radu Miron a primit o pasă în diagonală, printre fundașii centrali ai Devei și a catapultat mingea sub transversala porții lui Rahoveanu.

 

În repriza secundă Ceahlăul a schimbat complet echipa. În teren au intrat jucători foarte tineri, iar acest lucru s-a văzut, oaspeții având rare incursiuni în atac. Mureșul putea să înscrie cel puțin odată, dar devenii au încă probleme la capitolul finalizare. Cea mai mare oportunitate a avut-o Alin Bițiș, care din patru metri, în poziție centrală, a luat la țintă portarul advers. Pe parcursul actului secund Gheorghe Barbu a operat și el câteva modificări, destul de puține, Mureșul având probleme de lot. Bajko și Sătmar sunt accidentați, nu serios, dar devenii nu au vrut să riște nimic cu circa două săptămâni înainte de retur. Pisoiu va fi indisponibil o perioadă mai lungă, problemele sale fiind deja cunoscute, Savin este la lotul național și lista de indisponibilități ar putea continua. La final, ambii tehnicieni au considerat că a fost un test util pentru că mai pot face ultimele reglaje înainte de începerea campionatului. Săptămâna aceasta, Mureșul mai susține două jocuri amicale, ambele cu conjudețeana Jiul Petroșani, miercuri în Valea Jiului, iar sâmbătă revanșa, însă locația nu a fost stabilită.

 

„Sunt mulțumit de modul cum au evoluat  jucătorii mei. Am văzut unde ne aflăm și ce mai avem de făcut până la primul meci din retur. Din nou au apărut aceleași probleme pe axul central al defensivei, e păcat că am luat două goluri aiurea, pe lansări în diagonală. Avem și probleme în atac, unde nu reușim să concretizăm oportunitățile pe care le avem. Cred că odată cu revenirea titularilor care au lipsit azi se vor vedea și îmbunătățiri în joc. Sunt mulțumit și de noile achiziții, dar se vede că nu sunt create relațiile de joc între noii veniți și ceilați fotbaliști din lot”.

Gheorghe Barbu, antrenor Mureșul Deva

 

„Am întâlnit o echipă bună și nu pun asta doar pentru că am fost coleg cu Gică Barbu. Mureșul ne-a pus probleme, vroiam să facem un amical și cu o echipă din seria a doua să vedem care e valoarea și aici. Venim după pregătirea centralizată din Ungaria și acest lucru s-a văzut azi. Mi-a plăcut și echipa pe care am trimis-o în teren în repriza a doua, jucători foarte tineri. De fapt întreg lotul e așa, avem o medie de vârstă de 21 de ani”.

Mihai Ionescu, antrenor Ceahlăul Piatra Neamț

 

Mureșul Deva: Rahoveanu – Dosan, Florea, Vîrtic, Cîmpeanu – Albinaru, J. Vaida, Bud, Pribac – Bițiș, Lintaru. Au mai jucat: Pârvu, Doboș, Mila, E. Vaida și Szemely.

 

Ceahlăul Piatra Neamț: Savu – Burlacu, Forminte, Vițelaru, Barna – Bădescu, Achim, Cebotaru, Miron – Tudosă, Gafița. Au mai jucat: Hărăguță, Ploscaru, Ferariu, Ichim, T. Popa, Țepeș, Macovei, Rotaru, Catană, Pârlea, Pântea.


Marcatori: 0–1 Gafița min 16; 0-2 Radu Miron min 32
 

 
 

15 Feb. 2009, 14:11 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă