Încă două transferuri pentru Academica. Doi mijlocași de la două colege din campionat duc la 15 numărul achizițiilor Clinceniului

Una dintre cele mai active echipe din campionatul Liga 2 pe piața transferurilor a fost Academica Clinceni, la fel ca în precedentele pauze, fie de vară, fie de iarnă. Gruparea ilfoveană care și-a schimbat și antrenorul, aducându-l pe Ilie Poenaru în locul lui Erik Lincar, plecat la Juventus București, și-a înlocuit, din nou, aproape în totalitate lotul.

În ultima zi de transferuri, Academica a mai legitimat încă doi jucători, ambii mijlocași. Tiberiu Petriș (23 de ani)(foto principal) și Arthur Teuț (22 de ani)(foto text) au semnat cu Academica. Primul vine de la ASA Târgu Mureș, iar al doilea a evoluat ultima dată la ASU Politehnica, club de care s-a despărțit în vară, iar în această iarnă s-a întors în probe la timișoreni, dar nu a fost păstrat de Bogdan Andone.

Petriș, care în cariera sa a mai evoluat la FC Brașov, a debutat pentru Academica în amicalul de sâmbătă cu CS Afumați. Poenaru l-a utilizat încă din primul minut, la mijlocul terenului, alături de Bogdan Barbu. În prima parte a sezonului, Petriș a evoluat în 18 meciuri pentru ASA Târgu Mureș, dintre care în 17 ca titular, și a înscris două goluri.

Teuț a mai trecut în cariera sa și pe la FC Snagov și ASA Târgu Mureș, iar în ultima jumătate de an a stat pe tușă.

„Petriș și Teuț sunt doi jucători interesanți, jucători buni, care au nevoie de puțin timp de acomodare, dar și de pregătire fizică, pentru că sunt puțin în urmă”, a spus managerul general al Academicii, Sorin Paraschiv.

Curelea, cea mai importanță achiziție. De la Domnești s-au adus cei mai mulți jucători

Printre celelalte achiziții reușite în această iarnă de Academica, cel mai important nume este cel al atacantului Costin Curelea. Ultima dată la FC Voluntari, fostul jucător al Sportului Stundențesc, va fi și antrenor secund în stafful lui Ilie Poenaru.

Celelalte nume aduse în această iarnă la Clinceni sunt:

Florin Achim – ex Olimpia Satu Mare
Florin Chitaș – ex Olimpia Satu Mare
Andrei Răuță – ex CS Balotești
Alexandru Popescu – împrumut de la CS U Craiova
Raul Hreniuc – împrumut de la CS U Craiova
Sabin Moldovan – împrumut de la CSM Poli Iași
Marian Târșa – împrumut de la FC Botoșani
Claudiu Săftescu – ex Concordia Chiajna 2
Mihai Dobrescu – împrumut de la Viitorul Domnești
Octavian Vâlceanu – împrumut de la Viitorul Domnești
Ionuț Baniță – ex CS Afumați, împrumut de la Viitorul Domnești
Paul Pațurcă – împrumut de la Viitorul Domnești

La capitolul despărțiri se numără Samson Nwabueze (Flacăra Horezu), Cristian Pulhac , Bogdan Matei (SC Oțelul Galați), Toma Niga (rechemat de FCSB și împrumutat la FC Hermannstadt), Gabriel Simion, Stephan Drăghici și Marian Constantinescu (ultimii trei ajunși la Juventus București).

Foto: Leckzi JOSZI (Mediafax foto)

Pe aceeași temă