Ilie Stan, încântat de achizițiile făcute de SCM Gloria Buzău și de nivelul pregătirii. „Simt că au venit cu plăcere, dorință. Mi se pare că suntem mult mai echilibrați”

Marius ANGHEL 05 Feb. 2020, 14:03 Pregătiri, amicale

SCM Gloria Buzău se pregătește de duminica trecută în Turcia, iar până pe 14 februarie, atunci când revine în țară, va desfășura și o serie de cinci meciuri amicale, programate unele de altele la o distanță de două zile.

După primele antrenamente susține în Antalya, Ilie Stan a tras concluzii despre această perioadă de pregătire de iarnă și despre jucătorii nou-veniți în cadrul echipei.

Ilie Stan: „Suntem mulțumiți de ceea ce s-a realizat până în momentul de față”

Antrenorul echipei din Buzău a remarcat o atitudine pozitivă la jucătorii săi, însă a ținut să le transmită public și faptul că fără sacrificiu nu vor putea vorbi de performanță.

„Suntem în a doua parte a pregătirilor și aici vom pune accent pe partea specifică. Mă refer la seria de jocuri amicale pe care o să le avem din două în două zile. Practic, în 12 zile o să jucăm cinci jocuri de pregătire, unde vom aplica tot ceea ce am acumulat în prima perioadă, bazată pe partea fizică, unde jucătorii au avut o participare bună și foarte bună, o atitudine pozitivă și, cred eu, ne va ajuta foarte mult în această perioadă.

Din tot ceea ce am văzut la echipă, de când am început acest an, am observat o dorință extraordinară, atât individuală, cât și colectivă, și suntem, atât eu, cât și colegii mei, mulțumiți de ceea ce s-a realizat până în momentul de față. Normal că o să fie din nou o perioadă grea, pentru că o să fie încărcătură mare, din cauza faptului că o să jucăm din două în două zile. Dar, zic eu, că această încărcătură ne va ajuta foarte mult în cele 15 meciuri pe care le mai avem de disputat în campionat. Sper eu ca jucătorii să înțeleagă că în momentul când intră pe teren, atât în antrenamente, cât și la jocurile oficiale, fără un sacrificiu pozitiv nu putem vorbi de performanță”, a transmis Ilie Stan din Antalya.

„Sper ca acești jucători care au venit să creeze probleme nucleului care a rămas de anul trecut”

În cantonamentul din Turcia s-a plecat cu 25 de jucători, noutățile față de lotul cu care s-a încheiat prima parte a sezonului fiind: Călin Toma (ex Ripensia), Mihai Savin (ex Turris Oltul), Iulian Roșu (ex Sportul Snagov), Marian Chică Roșă (ex FC Botoșani 2), Bogdan Gavrilă (ex Petrolul), Constantin Stoica (ex Sportul Snagov), Călin Tudose (ex FCSB 2), David Stăiculescu (ex FC Voluntari 2), Cristian Andrei (ex Farul) și Ionuț Baboi (juniori Gloria).

Antrenorul Gloriei e încrezător că valoarea lotului a fost ridicată.

„Jucătorii nou-veniți la echipă simt că au venit cu plăcere, dorință. Eu, din punctul meu de vedere, pentru că asta îmi este meseria, îi ajut și sper să îi pun în cea mai bună formă sportivă. Totul depinde de ei.

În momentul de față, am văzut o schimbare pozitivă, cu tot respectul la toți ceilalți jucători care au fost la echipă și au plecat, și mă refer în primul rând la faptul că acum mi se pare că suntem mult mai echilibrați. Anul trecut a fost o diferență mare între primii 11-12 jucători care jucau și ceilalți care făceau parte din lot. Sper eu ca acești jucători care au venit să creeze, practic, probleme nucleului care a rămas de anul trecut și să existe acea concurență care să dea și rezultatul pe care ni-l dorim cu toții”, a mai spus Ilie Stan.

Cinci amicale pentru SCM Gloria în Turcia

Până pe 14 februarie, atunci când SCM Gloria Buzău își încheie cantonamentul din Turcia, echipa va disputa cinci meciuri amicale. Primul pe care îl va desfășura va avea loc astăzi, miercuri, de la ora 15:00, ora României, cu formația din prima ligă bulgară Vitosha Bistritsa.

Programul amicalelor SCM Gloria Buzău în Antalya:

5 februarie: SCM Gloria Buzău – FC Vitosha Bistritsa (Liga 1 Bulgaria)
7 februarie: SCM Gloria Buzău – FC Olimp Khimki (Liga 3 Rusia)
9 februarie: SCM Gloria Buzău – FC Volgar Astrakhan (Liga 3 Rusia)
11 februarie: SCM Gloria Buzău BK Fremad Amager (Liga 2 Danemarca)
13 februarie: SCM Gloria Buzău FC Samgurali Tskhaltubo (Liga 2 Georgia)

În țară, echipa antrenată de Ilie Stan a desfășurat în această pregătire de iarnă două meciuri amicale, cu Turris Oltul Turnu Măgurele (scor 0-3) și Unirea Slobozia (scor 1-0). 

Foto și video: Gloria Buzău Fotbal

Marius ANGHEL 05 Feb. 2020, 14:03 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă