Gloria și-a luat preparator fizic! Un bistritean, primul român specialist în TRX

Marius ANGHEL 18 Jul. 2013, 17:07 Pregătiri, amicale
Gloria și-a luat preparator fizic!** Un bistritean, primul român specialist în TRX

Un rol foarte important în rezultatele unei echipe, indiferent de disciplina sportivă, îl are activitatea depusă la aceea echipă de preparatorul fizic. Cel mai elocvent exemplu îl avem chiar din fotbal unde rezultatele foarte bune obținute în ultima vreme de Steaua se datorează și metodele de pregătire ale preparatorului fizic, neamțul Thomas Neubert.

Încă de când a fost numit președinte la Gloria, Alexandru Hatfaludi mărturisea că visează să aducă la echipă un preparator fizic. Întrucât în perioada cât antrenor a fost Nae Manea acest lucru nu a fost posibil din mai multe motive, odată cu numirea noului staff tehnic, visul președintelui a devenit realitate și la primul antrenament al echipei, pe teren pe lângă Cristian Coroian, director tehnic și Sandu Negrean, antrenor principal, a apărut și Cristian Negrușa ca și preparator fizic.

Cristi Negrușa s-a născut la 25.04.1982, a jucat la juniorii și tineretul Gloriei, devenind  campion național cu echipa de tineret în 2000. A absolvit Facultatea de educație Fizică și Sport, specializarea fotbal, în cadrul UBB Cluj, iar din anul 2005 a participat la numeroase cursuri, calificări și specializări în fitness. Are o vechime de peste 8 ani în acest domeniu, fiind primul român care a fost certificat în TRX.

Cristian Negrușa: „Am fost contactat de conducerea clubului Gloria pentru accepta să mă ocup de pregătirea fizică a jucătorilor. Este o provocare pentru mine așa că am acceptat cu plăcere. Multe din echipele de fotbal au preparatori fizici care în pregătirea fizică se bazează pe TRX-SUSPENSION TRAINER, o metodă la care eu sunt primul român care a fost certificat pe această calificare, am făcut de asemenea parte din prima generație de antrenori din România calificați în TRX- RIP TRAINER. Sper că folosind această metodă de pregătire să reușim să aducem echipa la o condiție fizică optimă pentru marea performanță”.

Sursa: Sportul bistrițean

Marius ANGHEL 18 Jul. 2013, 17:07 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă