Gane nu-l vrea pe Ganea. Lotul CS Universității pentru cantonamentul din Slovenia

Gane nu-l vrea pe Ganea.** Lotul CS Universității pentru cantonamentul din Slovenia

CS Universitatea Craiova pleacă în stagiul de pregătire de la Dragovac (25 iunie – 10 iulie), o localitate din nordul Sloveniei, la granița cu Austria. Ionel Gane a surprins lăsându-l acasă pe tânărul Cristi Ganea, unul dintre jucătorii de bază ai stagiunii trecute, acesta urmând să se pregătească la echipa secundă alături de ceilalți „refuzați” ai lui Gane: stoperul sârb Vukasin Tomic, fundașul dreapta Tome Kitanovski, stoperul Răzvan Patriche, pus pe lista de transferuri și un alt jucător important al Craiovei în sezonul precedent, Zoran Ljubinkovic.

În schimb, au fost păstrați în lot atacantul lituanian Valskis, care nu a convins până acum la Craiova, stoperul Andrei Berceanu, care la 25 de ani nu are deloc un CV de remarcat, evoluând modest și pentru Liga a 2-a, cât și brazilianul Jean Chera, „prietenul lui Neymar”, care va avea șanse să confirme în amicale pentru a semna cu oltenii.

Unul dintre jucătorii din Capul Verde, fundașul Kay, trebuie să repete testele medicale, primele indicând o mică problemă cardiacă. De la 1 iulie se vor alătura lotului craiovean și ieșenii Avrămia și Herghelegiu, aflați până atunci sub contract cu Iașiul.

În Slovenia, CSU Craiova va susține 5 amicale, 3 dintre ele fiind deja stabilite, cu Slaven Belupo, NK Celje și Vardar Skopje.

Gane: „Vreau ca echipa mea să intre pe teren pentru a marca, nu să joace la ciupeală”

Înaintea plecării spre Slovenia, Jerry Gane a declarat: „Am fost și voi rămâne adeptul fotbalului ofensiv, am fost atacant și îmi place golul. Vreau ca echipa mea să intre pe teren pentru a marca, nu să joace la ciupeală. De asemenea, sunt adeptul regulilor, al disciplinei. Fotbalul este un joc de echipă și eu nu voi pune niciodată un jucător mai presus decât echipa. Ca așezare, am jucat și în 4-3-3 și în 4-4-2. Primul căpitan va rămâne Pleșan, o să mă decid și în privința următorilor purtători de banderolă. Madson este un transfer bun, despre Chera mă voi exprima după ce-l voi vedea în amicale. Cu vorbe n-o să-i conving pe fanii sceptici, dar dacă le vom oferi oltenilor un joc frumos, mă vor aprecia. Eu nici ca jucător n-am fost numai aplaudat, dar, ca și pe teren, pun multă pasiune în ceea ce fac. Recunosc că dacă ar fi venit un antrenor cu nume probabil că ar fi fost primit mai bine, dar până la urmă tot jocul echipei conta. Se tot repetă că am retrogradat cu două echipe, dar nu se spune cum am preluat acele echipe, în mijlocul campionatului, cu multe puncte de recuperat și cu multe probleme financiare”

5 goluri a marcat Ganea în sezonul trecut, fiind al doilea golgheter al echipei, după Curelea

Lotul CS Universitatea pentru cantonamentul din Slovenia:

Portari: Bojan Brac, Cătălin Straton, Ionuț Irimia, Ilie Burci
Fundași: Sebastian Achim, Ovidiu Dănănae, Cosmin Frăsinescu, Andrei Berceanu, Bogdan Vătăjelu, Gabriel Velcovici
Mijlocași: Viorel Ferfelea, Alexandru Mateiu, Mihăiță Pleșan, Madson, Nuno Rocha, Alexandru Neacșa, Andrei Sin, Alexandru Băluță, Nicușor Bancu
Atacacți: Andrei Ivan, Costin Curelea, Nerijus Valskis, Răzvan Gorovei, Jean Chera.

Articol scris de Cosmin STAICU

Pe aceeași temă