FOTO Un brazilian și un sârb, noutățile certe de la reunirea lui ACS Poli. Timișorenii au preparator fizic spaniol

ACS Poli s-a reunit azi cu o serie importantă de noutăți. La prima sesiune de pregătire de după retrogradare s-au prezentat nu mai puțin de 26 de jucători dintre care patru nume noi: doi albanezi în probe, un sârb și un brazilian. Cei din urmă, atacantul Milan Stavric și mijlocașul ofensiv Carlos Eduardo vor semna în aceste zile. De asemenea se negociază cu șanse mari de reușită cu Gabriel Cânu, acesta îl va înlocui în centru defensivei pe Alin Șeroni care nu mai vrea să joace la timișoreni în B.

Milan Stavric are 27 de ani, 1,86 metri înălțime și a jucat ultima dată la Surdulica în liga secundă din Serbia. În CV-ul atacantului apar însă și grupări precum Slavia Sofia, Mechelen sau Antwerp (Belgia).

Cealaltă noutate certă, Carlos Alberto (21 ani) e mijlocaș ofensiv și a fost adus ca o speranță de viitor la Sporting Braga B. La pregătire s-au prezentat și doi albanezi tineri: Agaliu și Merko, dar cei doi sunt doar în probe.

„Aș putea să-i compar cu doi jucători importanți, dar nu vreau să se spună că bat câmpii. Trei jucători vor mai veni…”, a spus președintele lui ACS Poli, Ioan Timofte.

Echipa se va pregăti în perioada următoare pe plan local urmând probabil ca sâmbătă echipa să dispute un joc test cu Giarmata. „Va fi o săptămână de reacomodare, 10 zile de pregătire pe plan local. Urmează să mergem în Ungaria, 4-5 zile, unde vom face vreo 3 jocuri amicale. După care vom juca pe plan local și poate vom mai merge în Serbia trei zile. Datele sunt stabilite”, a declarat Timofte.

Șeroni nu mai vrea să continue

De la prima mișcare au absentat motivat cinci jucători: Trandu, Wilson Kneeshaw, Keita, Ahmetovic și Șeroni. Ultimul dintre ei nu mai vrea să continue nicicum la ACS Poli și va fi înlocuti cu Gabriel Cânu. Fostul polist a jucat ultima dată la Ceahlăul. „Probabil Cânu va veni, e aici, discutăm. Avem o problemă cu Șeroni, care sub nicio formă nu vrea să mai rămână la Timișoara. L-am învoit până mâine. Îi promovăm pe Bocșan și Todorov, sperăm să confirme, să fie pe viitor baza echipei”, a precizat „Tim”.

Din lotul de 26 care s-a prezentat astăzi vor mai pleca jucători, pe listă ar putea figura Hasani, Staicu sau Morariju. „Mai sunt jucători care vor să plece, precum Belu. Pentru el am avut o ofertă, 150 de mii de euro, de la prima ligă, dar nu puteam fi de acord. Va fi o luptă între Pap și Nuno Claro în poartă, primul va avea multe șanse să apere anul acesta. E mai greu să te întorci în B. Trebuie să vorbim cu unii dintre jucători, până miercuri-joi vom știi…”, a explicat „Tim”.

Preparator recomandat de Contra și trecut pe la Celta Vigo

O altă noutate importantă e reprezentată de preparatorul fizic spaniol Jorge Alvarez. Ultima dată în Thailanda la Buriram, acesta a fost recomandat de Cosmin Contra și o carieră bogată în spate. A activat inclusiv la Celta Vigo, Real Madrid B și Galatasaray, unde a fost chiar „secund”.

Petruescu a plecat la Lugoj

Până la urmă a mai existat o despărțire la nivelul staffului tehnic. Cosmin Petruescu a ales să plece la Vulturii Lugoj. În locul său a fost promovat de la Centrul de copii și juniori, Octavian Benga. În timp ce lui Ionuț Stelescu i s-a propus rezilierea contractului.

Lotul prezent la reunire: N. Claro, Pap – V. Dragomir*, Boldea, Scutaru, Bălace, Morariju, Belu, Szekely, Hasani, Nanu, Bărbuț, Staicu, Buzdugan*, Bocșan, Todorov, Agaliu, Merko, Balaure*, Rogoveanu*, Petre, Popovici, C. Eduardo, Stavric, Dragu, Poparadu.
*juniori din cadrul clubului

Sursa: Sport9
Foto: Sebastian TĂ‚TARU

Pe aceeași temă