Foresta are 24 de jucători în cantonamentul de la Câmpulung. Nouă noutăți are Cristi Popovici sub comandă

Marius ANGHEL 25 Jan. 2017, 11:40 Pregătiri, amicale
Foresta are 24 de jucători în cantonamentul de la Câmpulung.** Nouă noutăți are Cristi Popovici sub comandă

Foresta va începe astăzi cea mai importantă etapă a pregătirii de iarnă. Fotbaliștii pregătiți de Cristi Popovici vor pleca într-un stagiu centralizat la Câmpulung Moldovenesc, acolo unde se va pune accent în mod primordial pe pregătirea fizică.

Din lotul care va face deplasarea la munte se vor afla și atacanții Cătălin Vraciu și Robert Grumezescu, care și-au dat acordul pentru a evolua începând din primăvară pe Areni. „Cei doi au deja câteva zile de când se antrenează cu Foresta, fiind asimilați deja de colectiv. Sunt doi jucători cu care Cristi Popovici a colaborat foarte bine la SC Bacău, Vraciu fiind chiar golgheterul Seriei 1 a ligii secunde în sezonul precedent. Sper să se acomodeze la Suceava și să ne ajute să ne îndeplinim obiectivele”, a declarat Dănuț Perjă, directorul sportiv al Forestei.

În vârstă de 28 de ani, pe care i-a împlinit chiar în urmă cu patru zile, Vraciu vine de la gruparea de prima ligă ACS Poli Timișoara, după ce în prealabil a jucat pentru Dunărea Galați, FC Botoșani și SC Bacău. Grumezescu a evoluat în cariera sa la echipe precum FCM Dorohoi, SC Bacău și ACS Berceni.

Ca noutăți, din lotul care va face deplasarea la Câmpulung Moldovenesc se află mijlocașul Alexandru Ivan, 21 de ani, ex-Bucovina Pojorâta, juniorul fălticenean Francisc Vicovanu, dar și o serie de tineri de perspectivă proveniți de la Liceul cu Program Sportiv Suceava, precum Cosmin Coroamă, Cosmin Buziuc, Alin Florescu, Florin Bejinar și Florin Muntean.

Din cauza accidentărilor, Alessandro Masella și Constantin Aeroaiei vor rata stagiul de pregătire centralizată.

Foresta va miza în cantonamentul de iarnă pe următorul lot de jucători:

portari: Toma Niga, Vlad Hînțăscu, Florin Muntean;
fundași: Daniel Lung, Alin Mutu, Dudu Drugă, Dorin Semeghin, Daniel Bălan, Ionuț Mihălăchioae;
mijlocași: Vlad Stănescu, Vasile Dănilă, Cornel Căinari, Lucian Dumitriu, Andrei Cerlincă, Cătălin Strugariu, Alexandru Ivan, Cosmin Buziuc, Alin Mugurel Florescu, Florin Bejinar, Francisc Vicovanu;
atacanți: Bogdan Rusu, Cătălin Vraciu, Robert Grumezescu, Cosmin Coroamă.

Șase meciuri amicale stabilite după cantonament

După revenirea de la munte, care se va produce pe 4 februarie, gruparea suceveană va intra în a doua etapă a pregătirii de iarnă, în care se va pune accent pe factorul tehnico-tactic. Pe durata lunii februarie, „galben-verzii” vor susține și șase meciuri amicale.

În primul joc test, sucevenii se vor confrunta cu formația de Liga a 3-a Aerostar Bacău, pe 8 februarie, urmând ca o zi mai târziu, tot la Suceava să se confrunte cu CSM Pașcani. În continuare, pe 11 februarie, va avea loc jocul test dintre Foresta și CSM Roman. Cel mai tare meci amical din intersezon se va desfășura pe 15 februarie, pe teren neutru, la Piatra Neamț, împotriva grupării de Liga a 2-a Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, pentru ca, pe 16 februarie, sucevenii să întâlnească pe Bucovina Rădăuți. Pe 18 februarie, în ultimul meci de pregătire al iernii, Foresta va primi, la Suceava, vizita unei alte echipe din al treilea eșalon, este vorba de Știința Miroslava.

În primul meci oficial din 2017, pe 25 februarie, Foresta va întâlni pe Areni formația ASU Politehnica Timișoara.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU
Foto: Gazeta SV

Marius ANGHEL 25 Jan. 2017, 11:40 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă