Florin Matache a prins curaj și spune că echipa unde este portar și antrenor secund are puterea să se lupte pentru promovare: „Ne batem cu Turnu Măgurele și Craiova”

Florin Matache a prins curaj și spune că echipa unde este portar și antrenor secund are puterea să se lupte pentru promovare:**

Singura reprezentantă a județului Vâlcea în fotbalul profesionist, Flacăra Horezu, a efectuat, în săptămâna care s-a încheiat, stagiul centralizat de pregătire la stadionul din localitate.

După ce Flacăra a avut un parcurs excelent în tur, portarul și totodată antrenorul secund al echipei, Florin Matache, cred că echipa sa se poate lupta la promovare cu favoritele Turris Turnu Măgurele și U Craiova SA.

„Returul va fi mult mai greu, Flacăra deja nu mai e o echipă la care poți merge să te gândești să câștigi, și-a câștigat respectul pe teren, a adunat multe puncte. Toți adversarii ne tratează cu precauție, noi trebuie ne motivăm și să ne pregătim mai bine. Ne batem acolo sus cu echipe foarte puternice și cu bugete foarte mari pentru acest nivel, FC U Craiova și Turnu Măgurele. Noi încercăm să strângem cât mai multe puncte, targetul este să depășim punctajul din tur, dar noi nu avem obiectiv promovarea, grupul este făcut pentru la anul. Păstram același calapod de echipă, cu două-trei mici ajustări, nu ne-am hazardat la transferuri spectaculoase, nu avem nici buget foarte mare, dar toți cei care au jucat și-au făcut treaba și sunt băieți de caracter, ne bazăm pe ei în continuare. La momentul acesta pare că lupta se dă în trei, dar pot apărea surprize, Pucioasa și Bascov sunt echipe bune. Important este acum să fim capacitați, să ne pregătim bine, este o perioadă grea, pe care oricare fotbalist o detestă, dar care ne va ajuta pe viitor. Sper să aducem în continuare suporterii la stadion, le mulțumim că ne sprijină și îi mulțumim primarului Nicolae Sărdărescu, care ne-a creat toate condițiile pentru a face aceste rezultate”, a declarat Matache.

Începând cu noua săptămână, horezenii vor începe șirul amicalelor. Astfel, pe 6 februarie, Flacăra va disputa, pe sinteticul din Zăvoi, primul amical, cu colega de serie Unirea Bascov, iar pe 9 și 13 februarie va juca o „dublă” cu formația de eșalon secund Pandurii Târgu Jiu. Pe 16 februarie este programat un test cu Energeticianul, iar pe pe 20 februarie cu Minerul Costesti (Superliga Vâlcea).

Robert Popa, viitorul Florin Matache

„Eroul de la Liberec” crede că juniorul din poarta Flacărei, Robert Popa (16 ani), îl va depăși în carieră. „Îl văd pe Robert Popa un viitor portar de națională. Are talie, este muncitor, a stat pe lângă foști portari și are ce să învețe. Cred că are un viitor frumos, dacă va rămâne la fel de serios!”, a spus Matache despre juniorul aflat sub contract cu SCM Râmnicu Vâlcea și care este titular al naționalei Under 16.

Articol scris de Adi Georgescu

Pe aceeași temă