Firțulescu, un exemplu pentru tinerii jucători ai CSM-ului. „Dacă nu muncești mult în fotbal, nu poți avea performanțe”

Dragoș Firțulescu (25 ani), jucătorul echipei CSM Râmnicu Vâlcea, dă zilnic un exemplu de ambiție și profesionalism pentru mai tinerii săi colegi, pregătindu-se suplimentar, timp de două ore!

Mijlocașul de bandă vine zilnic la stadionul din Zăvoi, cu două ore înainte de antrenament, timp în care lucrează abdomene și un program separat de forță la sală. „Am realizat că, dacă nu muncești mult în fotbal, nu poți avea performanțe. Ca să ceri bani trebuie întâi să ai rezultate și să te impui. Ca să mergi la o echipă de Liga 1 sau din străinătate trebuie să muncești foarte mult, să poți să îți faci un viitor” a explicat Dragoș Firțulescu motivul său pentru care se pregătește în plus.

Programul fostului jucător lansat de la Universitatea Craiova este urmat și de unul dintre juniorii de perspectivă ai clubului din Zăvoi, Marin Ion, luat în această iarnă la echipa mare de către antrenorul Alexandru Pelici.

După despărțirea de Dinamo, Firțulescu a semnat un contract valabil până în vară cu formația olteană.Vâlcea avea nevoie de mine, dar și eu aveam nevoie de Vâlcea. Îmi doresc să joc cât mai bine și să ajut echipa să-și îndeplinească obiectivele. Îmi place la Vâlcea, mă simt bine, sunt ca acasă”, a spus mijlocașul atunci când a semnat cu CSM.

În cele patru meciuri disputate de CSM Râmnicu Vâlcea în acest an, Dragoș Firțulescu a evoluat de trei ori pentru noua sa echipă. Inițial aflat în urmă cu pregătirea fizică, mijlocașul nu a fost inclus în lotul pentru meciul cu Olimpia Satu Mare (scor 2-2), apoi a intrat în minutul 63 la Slatina în locul lui Adi Popa (0-1 cu FC Olt). În următoarele două jocuri a început titular, însă a fost schimbat. Cu Tărlungeni (2-1 cu Unirea) i-a lăsat locul lui Ovidiu Popescu în minutul 82, iar la Caransebeș (0-1) a fost înlocuit cu Lucian Iordache la pauză.

Articol scris de Adi Georgescu

Pe aceeași temă