FC Viitorul II a părăsit Antalya și se mută la Bursa

31 Jan. 2012, 16:05 Pregătiri, amicale

După 10 zile zile de pregătire în însorita stațiune din sudul Turciei, FC Viitorul II a părăsit în această dimineață Antalya cu destinația Bursa. Jucătorii pregătiți de Cristian Cămui și Roberto Berruero, în totalitate juniori ai Academiei de Fotbal „Gheorghe Hagi” (născuți în 1993, 1994 și 1995), se mută în următoarele trei zile la Bursa. Marți seară echipa va ajunge la Bursa, miercuri va susține o ședință de pregătire, iar joi este programat un meci de verificare în compania echipei similare a clubului Bursaspor, renumit în Turcia pentru academia sa de fotbal care alimeatează cu jucători loturile naționale de juniori.

În cele 10 zile de pregătire în Antalya, FC Viitorul II a disputat două meciuri de verificare. Tinerii jucători constănțeni și-au măsurat forțele cu echipele germane de seniori Erzgebirge Aue II si Berliner AK 07, ce activează în a patra ligă germană. Constănțenii au pierdut ambele întâlniri cu același scor, 0-1. „Am întâlnit două echipe germane mature și foarte puternice din punct de vedere fizic. Am pierdut ambele întâlniri doar pentru că adversarii au fost mai puternici la capitolul forță. Sunt puțin dezamăgit că nu am reușit să înscriem, fiind pentru prima oară în ultimele 6-7 luni când nu marcăm”, a declarat antrenorul Cristian Cămui.

Tehnicianul constănțean a explicat și utilitatea stagiului de pregătire din Turcia: „Am beneficiat de contiții excelente din toate punctele de vedere: terenuri, cazare, alimentație etc. Jucătorii au fost foarte receptivi, au efectuat câte două antrenamente zilnice, însă au acuzat spre final o stare de oboseală. S-a observat la mulți dintre juniori că sunt implementați în cadrul echipei mari. Chiar dacă au avut ca adversari jucători mai maturi și-au confirmat calitățile. S-au putut observa calitățile ofensive ale lui Iancu, evoluțiile curajoase ale lui Gavra, ațiunile pe benzi ale lui Vînă, siguranța defensivă pe care o generează Țîru și Puțanu, poziționarea între buturi a lui Buzbuchi, iar acestea sunt doar câteva dintre exemple. Suntem pe un drum bun și, treptat, Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi” va produce jucători pentru fotbalul de mare performanță.”

Sursa: Academia Hagi

31 Jan. 2012, 16:05 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă