Laurențiu Rus a semnat cu CSM Reșița! Fiul unui mare sportiv român se antrenează sub comanda lui Dorinel Munteanu și motivul real al alegerii cantonamentului la Vatra Dornei

CSM Reșița a perfectat astăzi, 9 ianuarie, al treilea transfer oficial din această iarnă. După Gabriel Dodoi (ex Rapid) și Laurențiu Buș (ex Academica Clinceni), cu echipa lui Dorinel Munteanu a semnat și Laurențiu Rus. Contractul cu Alin Țegle, ultima dată la U Craiova 2, în Liga 3, este și el ca și perfectat, mijlocașul de 24 de ani fiind prezent în lot încă de ieri, de la reunire.

După Laurențiu Buș, Munteanu a mai adus un jucător experimentat la CSM Reșița, în încercarea de a salva echipa de la retrogradare. Laurențiu Rus (34 de ani), ultimul jucător achiziționat, vine de la Sănătatea Cluj. Fundașul sau mijlocașul de bandă dreaptă originar din Cluj-Napoca a început fotbalul la „U” Cluj, iar la seniori a evoluat pentru Liberty Oradea, Sopron (Ungaria), Petrolul, Dinamo, FCM Târgu Mureș, Astra, FC Voluntari, CFR Cluj sau CSM Poli Iași.

„Bine ai venit, Laurențiu Rus! âš½ âš½ âš½
A evoluat de-a lungul carierei la echipe precum Liberty Oradea, FC Sopron (Ungaria) Petrolul Ploiești, Dinamo București, FCM Târgu-Mureș, Astra Giurgiu, CFR Cluj, Poli Iași, respectiv Sănătatea Cluj.
A câștigat titlul de campion al României cu CFR Cluj, câștigator al Cupei României și Câștigător al Supercupei cu Dinamo București.
Îți dorim mult succes!”
, a anunțat CSM Reșița.

Andrei Vaștag se antrenează cu CSM Reșița

Altfel, printre cei 19 jucători pe care CSM Reșița i-a avut la reunire se numără și Andrei Vaștag. Șansele ca mijlocașul defensiv, fiul campionului mondial de box Francisc Vaștag, să semneze cu echipa din Valea Domanului sunt reduse, scrie Express de Banat.

Antrenorul Dorinel Munteanu i-a permis lui Andrei Vaștag, la un moment dat internațional de tineret și jucător al Viitorului sau al lui Dinamo, să se antreneze cu CSM Reșița, însă, cel puțin deocamdată, nu se pune problema să facă parte din lotul echipei pentru partea a doua a campionatului Ligii 2.

„Dorinel Munteanu știe dacă-l poate reinventa pe Andrei sau nu. Din câte știu, Andrei Vaștag doar a cerut permisiunea de a se antrena cu noi, dar nu este pe lista noastră de achiziții în momentul de față. Suntem acoperiți la mijlocul terenului și trebuie să ținem cont de numărul juniorilor pe care regulamentul ne obligă să-l folosim”, a declarat Cristian Bobar, președintele CSM Reșița.

La Vatra Dornei pentru a alimenta o superstiție a lui Dorinel Munteanu

De luni, CSM Reșița pleacă în primul cantonament din această iarnă, la Vatra Dornei, unde se va sta până pe 26 ianuarie. Apoi, după revenire și câteva zile de pauză, echipa roș-neagră merge în cantonament în Antalya în perioada 2-14 februarie, unde va disputa cinci meciuri de pregătire.

Bobar spune că Dorinel Munteanu a avut și un motiv legat de superstiție atunci când a ales Vatra Dornei pentru cantonament. „Este și o superstiție de-a lui Dorinel Munteanu. A mers acolo cu Oțelul, cu CFR, cunoaște foarte bine zona, a fost și o ofertă foarte bună făcută de cei de acolo. Vrem să avem cele mai bune condiții de pregătire”, a precizat Bobar.

Articol scris de Marius ANGHEL

Pe aceeași temă