Dorinel Munteanu a sunat adunarea la CSM Reșița și a anunțat a treia achiziție. „Le-am dat puțin timp noilor jucători să-și pregătească venirea.” De luni se pleacă la Vatra Dornei

Dorinel Munteanu a sunat adunarea la CSM Reșița și a anunțat a treia achiziție.**

CSM Reșița este a treia echipă din Liga 2 care se reunește în 2020, după Petrolul și Campionii FC Argeș. Echipa condusă de Dorinel Munteanu a efectuat astăzi, 8 ianuarie, de la ora 14:00, pe terenul sintetic din Valea Domanului, primul antrenament pentru pregătirea părții a doua a sezonului.

Alin Țegle, al treilea transfer făcut de CSM Reșița

19 jucători au fost la reunirea Reșiței, mulți dintre ei fiind în probe, în timp ce primii doi jucători achiziționați, Gabriel Dodoi și Laurențiu Buș, nu au fost prezenți. În schimb, a venit Alin Țegle (foto mic), un mijlocaș de 24 de ani, pe care îi împlinește pe 15 februarie, ultima dată la U Craiova 2, despre care Dorinel Munteanu spune că este a-l treilea transfer perfectat. Țegle revine astfel în Liga 2, competiție unde în anii trecuți a evoluat pentru Gloria Bistrița și Luceafărul Oradea.

Pe lângă cei trei, antrenorul echipei din Reșița spune că se vor mai face trei sau patru achiziții.

„Eu am revenit din vacanță cu gânduri foarte bune, sper ca și jucătorii să fie pe aceeași lungime de undă cu mine. S-au produs schimbări majore la nivelul lotului. La primul antrenament nu s-au prezentat toți jucătorii pe care i-am transferat. Le-am dat puțin timp noilor jucători să-și pregătească venirea la Reșița, iar de săptămâna viitoare se vor alătura lotului. Luni vom pleca în primul cantonament la munte, la Vatra Dornei. Am speranța și încrederea că până la primul joc oficial echipa va fi într-o formă foarte bună. Vrem să ne atingem obiectivul și suntem conștienți că nu va fi ușor. Și celelalte echipe se vor întări în această perioadă și de aceea nici noi nu vom sta pasivi. Pe lângă cele trei transferuri făcute, vor mai veni trei sau patru jucători. Pe lângă Dodoi și Buș, l-am adus și pe Alin Țegle de la Universitatea Craiova și în zilele următoare vom mai perfecta câteva transferuri”, a spus, citat de Caraș Online, Dorinel Munteanu.

De luni se intră în cantonament la Vatra Dornei, iar apoi se merge în Antalya

După două zile de la reunire, jucătorii echipei CSM Reșița au programată vizita medicală, iar de luni se pleacă în primul cantonament, la Vatra Dornei, unde se va sta până pe 26 ianuarie. Apoi, după revenire și câteva zile de pauză, echipa roș-neagră merge în cantonament în Antalya în perioada 2-14 februarie, unde va disputa cinci meciuri de pregătire.

„Toată lumea se întreabă de ce vom face pregătirea la Vatra Dornei. Acolo am găsit cele mai bune condiții, iar cantonamentul se va desfășura în perioada 13-26 ianuarie. Le voi da apoi două-trei zile libere jucătorilor, iar pe data de 2 februarie vom pleca în Turcia. Turcia va fi cantonamentul jocurilor în care ne vom creiona primul 11. Avem programate câteva jocuri amicale cu echipe bune din Danemarca și din Bulgaria, dar încă nu vreau să dau numele formațiilor pe care le vom întâlni”, a mai declarat Munteanu.

Cristian Bobar: „Vor crește un pic cheltuielile”

Președintele Cristian Bobar a transmis că cheltuielile clubului vor crește „un pic” pentru partea a doua a sezonului și a vorbit despre campania de achiziții.

„Avem șansa noastră și trebuie să jucăm până la capăt. Sunt mulțumit de jucătorii transferați și bineînțeles că vom mai aduce. Îl avem pe listă și pe Ispas de la CFR Cluj, un junior născut în anul 2000. Din păcate, a căzut un transfer foarte important pentru noi. Era vorba despre un fundaș central care a ales o formație de Liga 1. Atât Szijj, cât și Bagherea au început normal, iar în lunile trecute au făcut recuperare. Vor merge amândoi în cantonamente. Vor crește un pic cheltuielile și sper că atât primarul, cât și consilierii ne vor sprijini. Au fost discuții, avem susținere în continuare, iar acum trebuie să se vadă și rezultatele. Am împrumutat mulți jucători deoarece obiectivul nostru pe termen scurt este salvarea de la retrogradare”, a vorbit și Bobar la reunire.

CSM Reșița a încheiat prima parte a sezonului Ligii 2 pe locul 17, retrogradabil, cu 18 puncte acumulate în 21 de etape. Prima clasată deasupra zonei roșii este FK Csikszereda, cu 22 de puncte.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Caraș Online

Pe aceeași temă