FC Olt, invincibilă în amicale: ultima victimă, Academica Argeș

Mihai Andries 23 Feb. 2015, 17:11 Pregătiri, amicale

FC Olt Slatina a înregistrat o nouă victorie, în ultimul test al iernii, sâmbătă, pe terenul sintetic din cadrul Stadionului „1 Mai”, scor 1-0, contra celor de la Academica Argeș Pitești. Gruparea pregătită de Dan Oprescu este neînvinsă în amicale, slătinenii înregistrând patru victorii și o remiză.

Academica Argeș Pitești, formație angrenată în lupta pentru promovare în seria I a Ligii a II-a, a fost un adversar dificil, așa că jocul a fost disputat, cu multe situații de poartă. Golul victoriei a fost marcat, în minutul 80, de mijlocașul Vasile Gheorghe, cu o execuție la vinclu din afara careului.

Blănaru a mai avut câteva ocazii, printre care o lovitură de cap din câțiva metri (67), scoasă de portarul oaspeților, în timp ce argeșenii au trecut pe lângă gol prin Milos Deletic (30), care a trimis cu capul peste poarta apărată de Nuno Claro.

Oprescu: „Am ceva semne de întrebare în privința primului unsprezece”

„După evoluția de astăzi (n.r. – sâmbătă), în care foarte mulți jucători au jucat bine, am ceva semne de întrebare în privința primului unsprezece, dar așa ar trebui să fie. E îmbucurător că ne-am creat foarte multe ocazii, împotriva unei echipe bune a Ligii 2. Băieții au depus foarte mult efort, ținând cont că am jucat trei meciuri săptămâna aceasta, iar după cum se știe, lotul nostru este restrâns numeric”, a declarat antrenorul grupării FC Olt Slatina, Dan Oprescu, după amicalul cu Academica Argeș.

Oprescu este convins că meciul cu CS Mioveni nu va fi deloc ușor, însă este încrezător că jucătorii săi vor reuși un joc bun.

„Meciul cu CS Mioveni va fi la fel ca și acesta, echilibrat, care va avea ceva în plus, miza punctelor. Da, am spus-o în permanență că urmărim și rezultatele în meciurile amicale, tocmai pentru că îți dau încredere și o oarecare liniște de a lucra în continuare”, a mai spus Oprescu
 
Baciu: „Sperăm până în ultima clipă la promovare”

Antrenorul celor de la Academica Argeș Pitești, Marius Baciu, a catalogat util amicalul cu FC Olt Slatina, însă totodată tehnicianul și-a manifestat nemulțumirea vizavi de înfrângerea suferită.

„Sperăm până în ultima clipă la promovare, dar să vedem. Noi, degeaba am făcut un pic de echipă, sunt șapte puncte, vom tratata orice joc la victorie, dar trebuie să gestionăm bine situația. Normal, sunt supărat, nu îmi place să pierd niciun joc. Îmi pare rău că greșim prea ușor”, a declarat antrenorul celor de la Academica Argeș Pitești, Marius Baciu, după amicalul pierdut cu FC Olt Slatina. 

Au adus un junior de la LPS Pitești

Înaintea amicalului cu Academica FC Argeș, FC Olt Slatina a mai susținut un joc în compania formației din eșalonul al treilea Urban Titu, câștigat cu scorul de 2-0, prin golurile marcate de Curtuiuș și Ștefan.

Antrenorul grupării FC Olt Slatina, Dan Oprescu, a folosit o parte dintre componenții lotului, în general jucătorii tineri, printre care un junior, Mincă, sosit de la LPS Pitești. Mijlocașul de 18 ani a evoluat din minutul 50, înlocuindu-l pe Blănaru. 

FC Olt Slatina are în lot foarte mulți jucători sub 21 de ani. Este vorba despre Gherghe, Covalschi, Florin Ștefan, Rogoveanu, Mihai Căpățînă, Mihaiu și Mincă. În prima parte a stagiunii, Covalschi, Mihai Căpățînă și Rogoveanu au fost tinerii jucători la serviciile cărora a apelat, în meciurile oficiale, tehnicianul Dan Oprescu.

FC Olt Slatina a încheiat astfel amicalele iernii cu o victorie, înregistrând doar rezultate pozitive în perioada pregătirii stagiunii de primăvară. Slătinenii s-au impus 3-0 cu CSM Râmnicu Vâlcea, 5-1 cu CSO Filiași, 2-0 cu Urban Titu și 1-0 cu Academica Argeș Pitești. De asemena, au mai înregistrat o remiză, scor 0-0, în manșa retur a amicalului cu colega de serie, CSM Râmnicu Vâlcea.

FC OLT SLATINA – ACADEMICA ARGEȘ 1-0 (0-0) Vasile Gheorghe 80

FC Olt: Nuno Claro – Anghelina (55 Giurcă), Fîșie, Gligor, Covalschi – M. Mihăescu (60 Ignea), V. Gheorghe – Bardu (min. 67 Fl.  Ștefan), M. Căpățînă, Leucuța – Curtuiuș (65 Șt. Blănaru)

Academica: C. Lungu – Vențer, Fl. Popa, Vițelaru, Sg. Popovici – Val. Munteanu, S. Stancu, Ispir, Deletic – H. Koné, Guerra. Au mai jucat Boșneag – A. Nițu, Pătulea, S. Chițu

Sursa: Gazeta Nouă

Mihai Andries 23 Feb. 2015, 17:11 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă