FC Olt a plecat în cantonamentul de la Cheile Grădiștei cu 24 de jucători

Marius ANGHEL 21 Jan. 2015, 17:04 Pregătiri, amicale
FC Olt a plecat în cantonamentul de la Cheile Grădiștei** cu 24 de jucători

Divizionara secundă slătineană a plecat, miercuri, la prima oră, în stagiul montan de la Cheile Grădiștei ce va ține zece zile. Antrenorul grupării FC Olt, Dan Oprescu, va avea la dispoziție un lot de 24 de jucători.

În cantonamentul montan, componenții divizionarei secunde slătinene vor avea parte de un program de pregătire intens, cu două antrenamente pe zi. Primul va avea caracter tehnico-tactic, în timp ce sedința tehnică programată după-amiaza va fi bazată pe acumulări. De asemenea, jucătorii vor avea parte, în toată această perioadă, de un program special de refacere, având la dispoziție condiții prielnice (saună, bazin, masaj).

În cantonamentul montan, tehnicianul Dan Oprescu nu va efectua meciuri amicale, pentru a evita astfel accidentările. Divizionara secundă slătineană are perfectate o serie de meciuri de verificare la revenirea în localitate, programată pe 30 ianuarie. Tot atunci, antrenorul grupării slătinene va căuta formula de start pentru meciurile oficiale. Startul minireturului se va da pe 28 februarie. În cazul în care starea terenurilor nu va permite, campionatul ar putea fi amânat cu o săptămână.

Lotul deplasat în cantonament: Anghelina, Bardu, Blănaru, Bogdanovici, Căpățînă, Coțofană, Covalschi, Curtuiuș, Fîșie, Gherghe, Giurcă, Gligor, Ignea, Leucuța, Mihăescu, Mogoșanu, Morariu, Nuno Claro, Patrichie, Rezeanu, Rogoveanu, Ștefan, Vasile Gheorghe, Verdeș.

Blănaru: „Mai simt ceva dureri, dar trag de mine”

Mijlocașul celor de la FC Olt Slatina, Ștefan Blănaru, a făcut deplasarea în cantonamentul de la Cheile Grădiștei, deși a întâmpinat ceva probleme medicale, însă acum se simte pregătit de antrenamente serioase.

„Mai simt ceva dureri, dar trag de mine. Am fost suspect de apendicită, dar de fapt aveam o întindere la mușchii de pe abdomen. M-am menajat cât de cât la antrenamente, când lucrăm exerciții de forță nu fac abdomenele și mă simt din ce în ce mai bine. Perioada aceasta nu place niciunui fotbalist, dar ne va fi utilă în campionat. Avem deja două săptămâni de pregătire, ne-am adaptat destul de bine, cu siguranță vom trece fără probleme peste cantonament”, a declarat Blănaru.

Golgheterul divizionarei secunde slătinene nu are emoții în privința îndeplinirii obiectivului, menținerea în play-off. „O să ne aștepte șase meciuri grele, cu echipe din prima parte a clasamentului, dar suntem o echipă omogenă, vom începe cu victorii. Sunt sigur că ne vom menține în play-off. Suntem la două puncte de Vâlcea, echipă care va sta, iar din punctul meu de vedere pericolul ar putea veni de la Olimpia Satu Mare, având în vedere și achizițiile pe care le-au făcut. Dar, eu cred că noi avem lot mult mai bun”, a mai spus Blănaru.

Verdeș: „Pentru moral, atmosferă, contează rezultatele din amicale”

Luna februarie este rezervată meciurilor amicale. Gruparea pregătită de Dan Oprescu va susține șase partide de verificare, în compania unor formații de același eșalon, dar și inferior.

Atacantul celor de la FC Olt Slatina, Bobi Verdeș, spune că rezultatele din amicale contează pentru moral. „Pentru moral, pentru atmosfera din echipă, contează și rezultatele din amicale. Îți dau încredere înaintea jocurilor oficiale. Nu au o miză ca meciurile oficiale, nu este aceeași concentrare, dar sunt utile în pregătirea campionatului”, a declarat experimentatul jucător.

Pe 4 și 11 februarie, FC Olt Slatina va întâlni CSM Râmnicu Vâlcea, pe 7 Sporting Roșiori, pe 18 CSO Filiași, iar pe 21 februarie Urban Titu. Oficialii clubului slătinean mai caută adversar pentru data de 14 februarie, rămasă liberă.

Sursa: Gazeta nouă

Marius ANGHEL 21 Jan. 2015, 17:04 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă