FC Botoșani, victorie contra „Bătrânei Doamne”

Marius ANGHEL 01 Mar. 2013, 18:47 Pregătiri, amicale

FC Botoșani a obținut prima victorie în 2013, impunându-se cu 2-1 în fața celor de la UTA Arad, formație care după prima parte a acestei ediții din acest an a seriei secunde a ligii a II-a ocupă locul cinci. Victoria grupării pregătite de Cristian Popovici a fost obținută grație reușitelor atacanților Attila Hadnagy (23 – pen.) și Istvan Fülöp (88), golul gazdelor fiind marcat de Silvășan (70 – pen.).

Botoșănenii au prestat un joc bun împotriva uneia dintre cele mai titrate echipe din istoria fotbalului românesc, UTA având în palmares numai puțin de șase titluri de campioană a țării.

Atacantul adus în această ianră de FC Botoșani de la FC Brașov, Attila Hadnagy, a deschis scorul în amical, transformând un penalty pe care tot el l-a obținut după ce a fost agățat în suprafața de pedeapsă de portarul arădenilor Amadio. Hadnagy putea să-și treacă în cont „dubla” însă șutul său din 15 metri a fost apărat de portarul gazdelor în ultimul minut al primului mitan.

Partea a doua a confruntării a fost una animată, cu ocazii de ambele părți. Arădenii au reușit să restabilească egalitatea în minutul 70 prin Silvășan, acesta fructificând un penalty acordat de arbitrul partidei în urma unui henț în suprafața de pedeapsă făcut de Andrei Poverlovici. Victoria avea însă să revină trupei pregătitre de Crisitan Popovici, Fülöp înscriind cu două minute înainte de fluierul final al confruntării cu un șut la colțul scurt din interiorul careului după o deviere a lui Cârjan.

„Chiar dacă vorbim de un amical, e o victorie importantă pentru noi, mai ales pentru moralul echipei. Mi-a plăcut foarte mult faptul că în acest meci, la fel ca și în precedentele disputate aici în Vest, cei care au intrat pe teren au dat totul, au luptat pentru fiecare balon. Se vede că lupta pentru tricoul de titular este una acerbă, iar de câștigat au cu toții. Nu pot să evidențiez pe cineva anunme, însă aș fi nedrept dacă nu aș recunoaște că Hadnagy este jucătorul care ne-a lipsit teribil în turul de campionat”, a declarat Cornel Șfaițer, președintele executiv al FC Botoșani.

Falub a ales formula: Amadio – Ene, Gligor, Siminic – Feussi, Mărginean, Lazea (65 Godfred, 75 Chindriș), G. Neagu – Silvășan, Voiculeț (46 Bârză), Dosso (65 Monac).

Tehnicianul Cristian Popovici a mizat din primul minut pe: Curileac – Țepeș, Ursu, Dinu, Acsinte – Maghici, Taban, Ignea, Mărmăneanu – Boghian, Hadnagy, pentru ca din debutul actului secund să trimită în teren formula: Dani – Patache, Poverlovici, Lozneanu, Bordeanu – Mbella, Vașvari, Croitoru, Vraciu – Cârjan, Fülöp.

Următorul test al FC Botoșani în turneul din vestul țării va avea loc sâmbătă, de la ora 15:30, la Timișoara, contra celor de la ACS Poli, echipă clasată pe locul secund în seria a II-a a ligii a II-a.

Sursa: FC Botoșani
Foto: Bogdan Samoilenco (Sport Arad)

Marius ANGHEL 01 Mar. 2013, 18:47 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă