FC Botoșani a plecat pentru 10 zile la Câmpulung!

Marius ANGHEL 11 Feb. 2013, 17:35 Pregătiri, amicale
FC Botoșani** a plecat pentru 10 zile la Câmpulung!

 După trei săptămâni de pregătire în municipiul, lotul echipei FC Botoșani a plecat astăzi în cantonament la Câmpulung. Jucătorii botoșăneni se vor pregăti zece zile în stagiul montan iar în toată această perioadă nu este programat niciun joc amical.

Fotbaliștii botoșăneni spun că îi așteaptă o perioadă extrem de dificilă, cu două antrenamente în fiecare zi dar sunt hotărâți să facă o pregătire foarte bună astfel încât să aibă evoluții pe măsura așteptărilor în returul campionatului.

Fundașul stânga Valeriu Bordeanu, care ocupă și funcția de antrenor secund susține că va face același program de pregătire cu restul jucătorilor și că își dorește să aibă o formă foarte bună în campionat.

„Este cea mai grea perioadă dar și cea mai importantă. De programul de pregătire se ocupă domnul Popovici. Presupun că este gândită bine pentru a ne ajuta. Vor fi două antrenamente pe zile. Trei antrenamente pe zi nu se mai fac. Vremea nu cred că ne ajută pentru că nu sunt suprafețele pe care se antrenează un jucător de fotbal dar trebuie să ne adaptăm. Voi face o pregătire cât mai bună pentru că vreau să-mi ajut echipa. Cea mai mare nevoie de mine este ca jucător și apoi ca antrenor”, a spus Valeriu Bordanu.

Cel mai greu va fi pentru mijlocașul african Emanuel Mbella. Acesta trebuie să se obișnuiască în primul rând cu antrenamentele pe zăpadă și cu temperatura scăzută.

„M-am obișnuit cu zăpada. E mai greu dar asta e. Mergem acolo, facem pregătirea și ne întoarcem”, a spus Mbella.

În cantonamentul de Câmpulung, antrenorul principal Cristi Popovici va pune accentul pe pregătirea fizică iar jucătorii vor face puține antrenamente cu mingea. De asemenea, în acesta stagiu de pregătire nu va fi programat niciun meci amical deoarece există riscul accidentărilor.

„Pregătirea aceasta este cea mai importantă pentru că se acumulează cel mai mult. Nu contează câte antrenamente vor fi. Important este să fim sănătoși și să ne putem pregăti. Sunt cantonamente foarte grele dar și foarte benefice”, Florin Acsinte, fundaș FC Botoșani

„Pentru orice fotbalist, perioada de iarnă este foarte grea. Când îți dorești să fie ușor la meci, nu te gândești cum este în perioada de pregătire. Ca să ne fie ușor la meciuri și să ne îndeplinim obiectivul, trebuie să ne fie greu acum. Băieții sunt conștienți de acest lucru”, Marius Croitoru, mijlocaș FC Botoșani

Sursa: Bt online

Foto: Eduard BLAGA

Marius ANGHEL 11 Feb. 2013, 17:35 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă