FC Botoșani a plecat astăzi în cantonament! Orac are un lot de 28 de jucători

23 Jul. 2012, 14:09 Pregătiri, amicale

Lotul echipei FC Botoșani a plecat în această dimineață în cantonamentul de la Câmpulung Moldovenesc unde se va pregăti timp de aproximativ două săptămâni. În afara pregătirii fizice, oficialii grupării botoșănene intenționează să programeze și două meciuri amicale.

Primul amical va avea loc miercuri contra formatiei de liga a III-a Aerostar Bacău iar cel de al doilea la finalul pregătirii la Suceava. În cantonamentul de la Câmpulung au mers 28 de jucători dar până la startul campionatului vor mai rămâne 25.

„Toți cei care s-au apucat de fotbal sunt conștienți că vin și perioade mai grele dar și perioade frumoase. Ce semănăm acum în cantonament sperăm să adunăm în campionat. Avem un lot de 28 de jucfători printre care patru portari. Numeric suntem destul de bine”, a spus Alin Bejan, antrenorul secund al FC Botoșani.

„Noi sperăm să fie un cantonament de bun augur. Fiecare cantonament are momentele lui de dificultate, de acumulare, de omogenizare. Noi sperăm să fie bine și să ne ajute la îndeplinirea obiectivului. E prea devreme să spune dacă echipa este mai puternică decât în sezonul trecut. La primele meciuri joci din euforie, mai ales că a fost o perioadă de pauză. Trebuie să credem toți în realizarea obiectivului și să facem tot posibilul să promovăm”, a spus Ciprian Dinu, căpitanul echipei FC Botoșani.

„E frumos la Botoșani. Sunt împrumutat de la Pandurii și vreau să promovez. E obiectivul meu. Condițiile sunt foarte bune la Botoșani”, a spus Emanuel Mbella.

„Am luat decizia de a merge mai mulți în cantonament. După jocul cu Aerostar Bacău vom vedea cine mai pleacă. Nu e ușor de luat o decizie. Încă suntem condiționați de jucătorii sub 21 de ani. Vrem să avem un lot echilibrat. Noi vrem cinci jucători sub 21 de ani. Vor rămâne maxim 25 de jucători în lot. Vor fi trei portari. Îl avem și pe Juncanaru, juniorul de 16 ani care e posibil să fie o soluție în acst sezon. La Câmpulung va mai ajunge un atacant sub 21 de ani”, a spus Cornel Șfaițer, președintele FC Botoșani.

Lotul echipei FC Botoșani:

David Stamatin, Vasile Curileac, Alin Bordeanu, Răzvan Atudorei, Ciprian Dinu, Valeriu Bordeanu, Vlăduț Gherman, Gabriel Vașvari, Andrei Lozneanu, Ionuț Ursu, Dinu Todoran, Andrei Patache, Emanuel Mbella, Paul Păcurar, Casian Maghici, Flaviu Chișu, George Cârjan, George Taban, Marius Croitoru, Istvan Fulop, Cătălin Vraciu, Claudiu Juncanaru, Gabriel Boghian, Adrian Hurdubei, Andrei Bursuc, Dragoș Petrache, Andrei Poverlovici, Tudor Homneac

FC Botoșani va avea buget de 3,7 milioane de lei

Valeriu Iftime a făcut bugetul pentru sezonul viitor și spune că este dispus să plătească o suma mai mare în condițiile în care FC Botoșani are șanse reale de a promova. Finanțatorul echipei botoșănene așteaptă și sprijinul Consiliului Județean plus banii din transferul lui Paul Papp la Vaslui.

„Anul trecut am cheltuit vreo 3,6 milioane de lei. Din aceștia, un milion ne-a dat primăria, 300.000 de lei Victor Construct, 40.000 de lei Conrec, 60.000 de lei Voronskaya. Am mai avut aproximativ 200.000 de lei din drepturi de televizare și de la federație. Diferența, care înseamnă vreo 1,8 milioane de lei a fost asigurată de Elsaco”, a spus Valeriu Iftime care a adăugat:

„Pentru anul acesta, bugetul este de 3,7 milioane de lei. E clar că primăria va da aceeași sumă ca anul trecut. Mai rămân 2,7 milioane de lei care trebuie acoperite. Am cerut de la Consiliul Județean măcar 500.000 de lei. Domnul Țurcanu mi-a spus să găsim forma legală prin care Consiliului Județean să poată face această finanțare. Dacă promovezi cu 3,7 milioane de lei, în divizia A mai primești două milioane de lei din drepturile de televizare”.

Sursa: Bt online
Foto: Eduard BLAGA

23 Jul. 2012, 14:09 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă