FC Argeș a încheiat primul cantonament. Concluziile lui Emil Săndoi

Marius ANGHEL 12 Jul. 2018, 15:23 Pregătiri, amicale
FC Argeș a încheiat primul cantonament.** Concluziile lui Emil Săndoi

Fotbaliștii de la FC Argeș au încheiat miercuri, 11 iulie, primul stagiu de pregătire centralizată din această vară. Echipa antrenată de Emil Săndoi s-a pregătit timp de o săptămână la Curtea de Argeș, unde a beneficiat de condiții foarte bune de antrenamente, cazare, masă și recuperare după efort.

Piteștenii au efectuat zilnic câte două ședințe de pregătire, stafful tehnic punând accent atât pe partea fizică, cât și pe segmentul tehnico-tactic. În acest cantonament au desfășurat și un meci de verificare, cu ACS Basarabi Curtea de Argeș, formație din Liga a 4-a Argeș pe care au învins-o cu 4-0.

În acest stagiu de pregătire centralizată, Emil Săndoi a avut la dispoziție un lot de 24 de jucători, printre aceștia fiind și multe nume noi. Piteștenii se pregătesc acum de meciurile amicale în care vor întâlni formații de Liga a 2-a și a 3-a.

Concluziile antrenorului Emil Săndoi despre acest stagiu de pregătire, cât și despre așteptările pentru perioada următoare le puteți citi mai jos.

„Ne mai dorim un fotbalist care să facă diferența”

Care sunt concluziile după cantonamentul centralizat?
Pot spune că am făcut o pregătire foarte bună. Jucătorii au răspuns foarte bine cerințelor noastre. Cu excepția lui Panait și a portarului Udrea, care au avut probleme medicale, toți băieții au făcut toate antrenamentele. Am avut condiții foarte bune de pregătire la Curtea de Argeș. Pe această cale vreau să mulțumesc factorilor locali care s-au ocupat de noi. Ne-au pus la dispoziție terenul central și Sala Polivalentă.

Despre jucătorii nou-veniți ce ne puteți spune?
S-au integrat foarte bine în lot atât Buleică, cât și Gugu. Același lucru pot să îl spun și despre portarul Ureche și fundașii Turda și Hreniuc. Vor rămâne în cadrul lotului și ne vom baza pe ei în această ediție de campionat.

Ați mai avea nevoie și de alți fotbaliști și pe ce posturi?
Dacă la Panait și Udrea nu ar fi apărut acele accidentări, am fi fost 20 de jucători, ca efectiv. Asta nu înseamnă că dacă ni se va ivi ocazia să luăm un jucător de Liga 1, cu experiență și valoare peste ce avem acum, nu vom refuza acest lucru. Acel jucător trebuie să fie obligatoriu peste ce avem noi acum și să facă diferența.

„Să creștem de la meci la meci”

La capitolul jucători sub 21 de ani cum stă FC Argeș?
Îi avem pe cei care au evoluat în sezonul trecut, plus cei trei care au fost aduși în această vară. Este vorba de Hreniuc, Turda și Ureche. Este posibil ca în următoarea perioadă să mai vină și alți fotbaliști sub 21 de ani. Vom vedea pe cine vom opri și pe cine nu.

Echipa va începe meciurile de pregătire cu formațiile de Liga a 2-a. Ce așteptați de la aceste partide?
Vreau în primul rând ca jocul echipei să crească de la meci la meci, iar la startul campionatului să arătăm foarte bine. Îmi doresc să avem constanță în rezultate și să ne batem pentru locurile fruntașe.

Alin Popa, refăcut

Antrenorul lui FC Argeș se va putea baza de acum încolo și pe mijlocașul Alin Popa. Jucătorul este refăcut complet după o accidentare care l-a ținut departe de teren timp de șase luni.

„S-a pregătit foarte bine în cantonamentul de la Curtea de Argeș. El vine după o accidentare care l-a ținut departe de teren timp de șase luni. Sper să nu mai aibă probleme medicale și la startul noului sezon să fie la potențial maxim”, a spus Săndoi.

Se întorc în cantonament

Jucătorii de la FC Argheș nu vor sta prea multe zile la Pitești. După câteva zile de pregătire pe plan local, FC Argeș va merge din nou la Curtea de Argeș pentru un semicantonament care este programat în perioada 17 – 21 iulie. În acest stagiu de pregătire, alb-violeții vor juca și două meciuri de verificare, pe 17 iulie cu CS Balotești și pe 20 iulie cu FC R București, nou-promovată în Liga a 3-a care are în componență fotbaliști cu sute de meciuri în primul eșalon.

Până atunci, sâmbătă, de la ora 11:00, vor juca pe teren propriu cu Academica Clinceni.

Lotul pe care FC Argeș l-a avut în cantonament:

portari: Octavian Popescu, Nicușor Grecu, Andrei Ureche;
fundași: Ionuț Mihăescu, Bogdan Vișa, Dănuț Șerbănică, Cătălin Stan, Andrei Tofan, Dorinel Oancea, Grigore Turda, Raul Hreniuc, Costinel Gugu;
mijlocași: Raul Costin, Andrei Panait, Ionuț Șerban, Robert Grecu, Ionuț Năstăsie, Sorin Tăbăcariu, Alin Popa, Alin Buleică;
atacanți: Andrei Nilă, Vasile Buhăescu, Cătălin Barbu, Mădălin Martin.

În perioada 17-21 iunie, FC Argeș va reveni Curtea de Argeș. Pe 14 iulie, piteștenii au amical cu Academica Clinceni, iar pe 17 iulie cu CS Balotești.

Articol scris de Marius DUINEA

Marius ANGHEL 12 Jul. 2018, 15:23 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă