FC Academica Argeș, noua denumire a echipei FC Clinceni: „Rapidul nu va obține nici la TAS licența, iar noi vom fi în Liga 1”

Marius ANGHEL 25 Jun. 2014, 17:43 Pregătiri, amicale
FC Academica Argeș, noua denumire a echipei FC Clinceni:**

Noua echipă de fotbal a Piteștiului a început pre­gă­tirea pentru următoarea ediție de campionat, care va debuta la sfârșitul lunii iulie. FC Clinceni se pregătește sub conducerea lui Marius Baciu în cantonament la Curtea de Argeș. Jucătorii vor sta în cantonament până sâmbătă, când au programat un amical cu CSM Râmnicu Vâlcea.

Președintele clubului, fostul arbitru Dan Lăzărescu, așteaptă ca Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Laussane să dea decizia în cazul Rapidului, pentru a ști dacă echipa va juca sau nu în prima ligă: „Pregătirea decurge destul de bine și o vom încheia sâmbătă, cu un joc de verificare cu echipa de Liga a doua CSM Râmnicu Vâlcea. După aceea, fotbaliștii vor avea o zi li­beră, urmând ca luni să plecăm în cel de-al doilea cantonament, care va a­vea loc în Austria. În cel de-al doilea stagiu de pregătire avem programate cinci jocuri de verificare cu echipe puternice”.

Oficialul grupării din Trivale spu­ne că echipa nu va evolua sub denumirea de FC Clinceni, în sezonul următor: „Am vrut să jucăm sub nu­mele de FC Argeș 1953, dar Minis­terul Justiției ne-a respins cererea, deoarece acest nume este foarte a­propiat de cel al societății care este în faliment. Vom juca sub denumirea de FC Academica Argeș, care ne-a fost acceptat. Culorile vor fi alb-violet, iar din toamnă, când autoritățile locale vor lua palmaresul, vom putea folosi denumirea de FC Argeș”.

Cerniauskas, Ibeh și Ispir, în cantonament

Echipa de la Clinceni încearcă să întărească lotul pentru a putea rezista în Liga 1, în eventualitatea în care TAS va respinge contestația Rapidului. Curierul Zilei scrie că sub conducerea lui Marius Baciu se pregătesc portarul lituanian Vytautas Cerniauskas, care în sezonul trecut a evoluat la FC Vaslui, mijlocașul John Ibeh, care în cariera lui a mai e­voluat la Oțelul Galați și la Pandurii Tîrgu Jiu, și fostul căpitan al celor de la Concordia Chiajna, Sorin Ispir.

Dan Lăzărescu spune că în următoarele zile la echipă vor mai veni și alți jucători cu experiență: „Cei trei se pregătesc cu noi în cantonament la Curtea de Argeș. Deocamdată, n-au semnat contractele de joc, însă nu îmi fac probleme, pentru că ne-am înțeles. Peste câteva zile veți avea parte de surprize plăcute în privința achizițiilor. Mai multe veți afla la momentul oportun”.

Obiectiv, locurile 4-8

Oficialul grupării care din toamnă va evolua la Pitești așteaptă ca Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Laussane să ia decizia în privința Rapidului: „Din ce știu eu, TAS va anunța luni decizia finală în cazul Rapidului. Eu sunt sigur că Rapidul nu va obține nici la TAS licența, iar noi vom fi în Liga 1. Nu vreau să fim o prezență meteorică în prima divizie și vom face o echipă puternică, pentru a rezista mulți ani în primul eșalon. Obiectivul în noul sezon competițional va fi clasarea între locurile 4-8 și nu evitarea retrogradării. Nu glumesc când spun acest lucru, pentru că vreau să facem o treabă serioasă”, a mai spus Lăzărescu pentru Curierul Zilei.

Marius ANGHEL 25 Jun. 2014, 17:43 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă