Farul și-a stabilit patru adversari pentru amicalele din Turcia. Constănțenii vor mai avea însă un test înainte de plecarea în cantonamentul extern

Marius ANGHEL 28 Jan. 2020, 13:49 Pregătiri, amicale
Farul și-a stabilit patru adversari pentru amicalele din Turcia.** Constănțenii vor mai avea însă un test înainte de plecarea în cantonamentul extern

Farul va mări numărul echipelor din Liga 2 care în această perioadă de pregătire de iarnă se vor antrena într-un cantonament extern. Trupa constănțeană pleacă duminică, 2 februarie, în Turcia, acolo unde, acum, sunt Rapid, Dunărea Călărași, Concordia Chiajna și Ripensia Timișoara. Tot de duminică, în Antalya se va întoarce și Petrolul, echipă care a mai efectuat în acest început de an un stagiu, dar va ajunge și SCM Gloria Buzău. În schimb, FK Csikszereda și „U” Cluj au preferat să meargă în Cipru.

Farul se va pregăti în stațiunea Lara, din Antalya, în perioada 2-15 februarie, iar Ianis Zicu își va testa jucătorii în mai multe meciuri amicale, patru dintre adversari fiind deja stabiliți. În funcție de echipele aflate în zonă în momentul respectiv, stafful „marinarilor” își mai doresc încă una sau două partide de verificare.

Meciurile amicale ale echipei Farul în Antalya:

5 februarie: Farul – Septemvri Sofia (locul 1 în Liga a 2-a din Bulgaria)
8 februarie: Farul – Ansan Greeners (locul 5 în Liga a 2-a din Coreea de Sud)
11 februarie: Farul – Zugdidi (locul 7 în Liga a 2-a din Georgia)
13 februarie: Farul – Kabel Novi Sad (locul 5 în Liga a 2-a din Serbia)

Amical cu Medgidia înainte de plecarea în Antalya

Până acum, în țară, în primele două săptămâni de pregătire, Farul a desfășurat două meciuri amicale. Primul a fost cu echipa under 19 a clubului, pe care a învins-o cu 4-0, iar a doua a fost cu Poseidon Limanu-2 Mai (Liga 3), în care a câștigat cu 6-1.

Înainte de plecarea în Turcia, Farul joacă vineri, de la ora 11:00, pe stadionul „Iftimie Ilisei” din Medgidia cu echipa locală CS Medgidia, ocupanta locului 12 în Seria a 2-a a Ligii 3.

„Ne încărcăm bateriile. Suntem abia la început acum. E o oarecare oboseală, pentru că e alergături și e foarte greu, dar asta e. Ne antrenăm foarte bine și abia așteptăm să mergem în Antalya, să dăm de terenuri bune, de echipe bune și apoi să venim acasă și să începem campionatul foarte bine. Suntem încrezători că putem ajunge pe locurile promovabile, de ce nu. Distanța e destul de mică între noi și cei de sus, chiar dacă ne aflăm pe un loc mai jos. Noi visăm. Să o luăm pas cu pas și o să vedem ce va fi”, a spus fundașul central Ionuț Ursu după jocul cu Poseidon.

„Am lucrat foarte mult în primele două săptămâni. Am făcut câte două antrenamente, am făcut forță și mult pe teren. Se simte și sperăm ca în cantonament, în Antalya, să facem meciuri cât mai bune și să fim la prima etapă la 100 la sută. Partea a doua va fi cel puțin de grea ca prima parte a campionatului. Multe echipe își doresc să promoveze. Ați văzut ce luptă strânsă este de la jumătatea clasamentului în sus și multe echipe încearcă să se întărească în această iarnă și să se distanțeze. Fiecare își dorește acest lucru și o să fie strânsă lupta. Noi, suntem aproape, acolo, am demonstrat că cel puțin acasă suntem invincibili și cu orice echipă am juca suntem de la egal la egal sau am fost mai presus”, a transmis și fundașul stânga Dan Panait.

Foto: FC Farul Constanța

Marius ANGHEL 28 Jan. 2020, 13:49 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă