Universitatea Cluj are 23 de jucători în cantonamentul din Cipru. Falub: „E un paradox. Nu a existat niciodată o asemenea liniște”

Marius ANGHEL 27 Jan. 2020, 19:28 Pregătiri, amicale

Universitatea Cluj li se alătură, de astăzi, 27 ianuarie, echipelor din Liga 2 care în această perioadă susțin cantonamente în străinătate. Adrian Falub are la dispoziție un lot format din 23 de jucători, aceștia urmând să dispute patru meciuri amicale până pe 7 februarie, atunci când e programată revenirea în țară.

Dacă Rapid, Dunărea Călărași și Concordia Chiajna sunt în această perioadă în Turcia, în Antalya, acolo unde a ajuns astăzi și Ripensia Timișoara, Universitatea Cluj a preferat să meargă în Cipru, acolo unde e, de vinerea trecută, FK Csikszereda. Petrolul le întrece însă pe toate. Echipa ploieșteană s-a reunit prima în 2020 a avut deja un prim cantonament în Antalya, de unde s-a întors vinerea trecută, iar duminică va merge din nou în Turcia.

Delegația Universității Cluj a decolat astăzi, la prânz, spre Cipru, acolo unde elevii lui Adrian Falub vor pregăti a doua parte a sezonului până pe 7 februarie. „Studenții” se vor caza la Hotelul Sungarden din Ayia Napa, stațiune unde este și FK Csikszereda, urmând ca în cele 12 zile de pregătire să dispute și patru meciuri-test, în zilele de 29 ianuarie, 2, 4 respectiv 6 februarie, împotriva unor formații din Cipru, Armenia și Letonia. Adversarii nu au fost anunțați, deocamdată, de oficialul clubului clujean.   

Pentru acest stagiu, managerul sportiv și, totodată, antrenorul Adrian Falub se va baza pe un lot format din 23 de jucători, dintre care doar doi sunt portari.

Lotul pe care „U” Cluj îl are în cantonamentul din Cipru:

portari: Cosmin Dur-Bozoancă, Andrei Gorcea;
jucători de câmp: Miguel Inacio, Rareș Takacs, Andrei Mureșan, Artur Crăciun, Tudor Telcean, Răzvan Pașcalău, Carol Taub, Robert Neciu, George Florescu, Bogdan Barbu, Victor Dican, Dragoș Penescu, Alin Văsălie, Cătălin Ștefănescu, Sebastian Mailat, Nicolae Pîrvulescu, Alexandru Pop, Vlad Mihalcea, Marius Coman, Cristian Gavra, Dorin Goga.

Adrian Falub: „Stăm foarte bine din punct de vedere financiar, cred că nu a existat niciodată o asemenea liniște”

Achizițiile Universității Cluj din acest an rămân cele anunțate până acum, Bogdan Barbu, Robert Neciu, Andrei Mureșan, Cătălin Ștefănescu, Dragoș Penescu și Sebastian Mailat. De la juniori au fost promovați Răzvan Pașcalău și Alin Văsălie, iar Marius Coman a revenit după împrumutul din prima parte a sezonului la CSM Reșița. Falub și l-a dorit și pe Matias Roskopf, lăsat acasă de Rapid, însă atacantul argentinian ar putea ajunge în prima ligă din Cipru.

Falub își dorește și alte achiziții, însă care să vină pe salariul în media campionatului.

„Plecăm în Cipru ca să ne pregătim, deoarece ne așteaptă un retur foarte dificil. Avem șansa să jucăm acolo pe niște terenuri de iarbă naturală, iar acest aspect contează foarte mult. E devreme să vorbim despre acomodarea achizițiilor pentru că au venit la Universitatea de puțin timp. Sper să fie jucătorii pe care i-am căutat și care pot cu adevărat să ne ajute în a doua parte a sezonului. Sunt valoroși, dar o spun din experiență că nu e atât de ușor să evoluezi la „U” Cluj, e un club greu. Sper să înțeleagă și ei că au venit la un club cu pretenții, cu suporteri, într-un moment greu din punct de vedere sportiv. E un paradox, deoarece stăm foarte bine din punct de vedere financiar, cred că nu a existat niciodată o asemenea liniște, însă trebuie să reglăm lucrurile în plan sportiv. Cu toții au venit aici pentru a duce echipa în Liga 1. Vrem să ne mai întărim, rămâne de văzut dacă vom și reuși acest lucru. Va fi destul de dificil, deoarece s-a creat impresia potrivit căreia oferim salarii foarte mari, ceea ce nu e conform cu realitatea. Noi ar trebui să plătim niște salarii în media campionatului, conforme cu locul actual din clasament. Încercăm să transferăm jucători români sau străini care au evoluat în România, deoarece ei cunosc nivelul ligii secunde. În plus, s-a dovedit că străinii care au ajus aici s-au adaptat greu. Vom disputa patru jocuri amicale în Cipru și sperăm să nu avem accidentări, un detaliu extrem de important pentru noi. Avem un lot restrâns, motiv pentru care m-aș bucura ca toți jucătorii să se întoarcă sănătoși acasă”, a pus Adrian Falub, citat de site-ul Universității Cluj.

„Ne dorim să ne pregătim eficient în Cipru, să avem o perioadă cât mai bună și să câștigăm meciurile amicale pe care le vom disputa acolo. Mă bucur foarte mult că am ajuns la Universitatea Cluj, că am reușit deja să marchez și îmi doresc să am evoluții cât mai bune aici. Sper ca fanii să mă primească bine, dar important este ca eu să mă prezint exemplar în fiecare partidă”, a spus și Sebastian Mailat, mijlocaș adus de la CFR Cluj.

Foto: FC Universitatea Cluj

Marius ANGHEL 27 Jan. 2020, 19:28 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă