Farul, egală o repriză cu liderul din Liga 1. Enciu a marcat în poarta Stelei

Marius ANGHEL 28 Mar. 2015, 18:41 Pregătiri, amicale

În lipsa unui meci oficial în campionat, Farul Constanța a disputat astăzi, de la ora 12:00, un amical împotriva liderului Ligii 1, Steaua FCSB, echipă care la rândul ei a stat din cauza pauzei precinuite de meciul naționalei României cu Insulele Feroe. Formația pregătită de Costel Gâlcă a învins cu scorul de 2-1 după ce la pauză rezultatul era egal. Golurile învingătorilor au fost marcate de Țucudean ’33 (penalti) și Stanciu ’49. Pentru divizionara secundă a înscris Enciu, din minutul 30, din penalti.

Campioana României a revenit azi într-un oraș în care a simțit mai mereu căldura publicului local. În Constanța, masa suporterilor steliști este predominantă, motiv pentru care stadionul „Farul” a fost ales de conducerea Stelei drept „casă” în mai multe cazuri, când a avut terenul suspendat. Iar astăzi nu a fost o excepție. În ciuda ploii torențiale și a lipsei mizei meciului, peste 1.000 de fani au ținut să fie prezenți în tribune.

Farul a început în formula: V. Neagu – Băjan, D. Ciobanu, Al. Grigoraș, Ochia, M. Enciu, Giurgiu, Szalkai, Jianu, Cioinac, Fl. Pătrașcu (cpt.). Rezerve au fost: I. Dinu – Cl. Popa, Buzea, Cîrstoiu, Al. Vieru, R. Neagoe, I. Plămadă. Antrenor: Marian Dinu

Steaua a început jocul în următoarea formulă: Niță – Râpă, Tamaș, Toșca, Guilherme – Neagu, Filip – Iancu, Vîlceanu, Enceanu – Țucudean. Au mai evoluat: Latovlevici, Bourceanu, Stanciu, Pham-Huy, Luchin, Constantinescu și Dobre.

Farul Constanța nu a avut meci în acest week-end în Liga a II-a, deoarece formația Unirea Slobozia, cu care ar fi trebuit să joace, s-a retras din campionat. A câștigat în schimb la „masa verde” și a terminat pe locul 9 în Seria I, urmând a juca în play-out pentru a se salva de la retrogradare.

Foto: Alexandru RAITA

Marius ANGHEL 28 Mar. 2015, 18:41 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă