Farul a învins Axiopolis in extremis în posibil ultimul meci amical din istoria clubului. Ion Barbu: „Cred că putință ar fi, dar nu este dorință”

Marius ANGHEL 25 Jul. 2016, 13:08 Pregătiri, amicale
Farul a învins Axiopolis in extremis în posibil ultimul meci amical din istoria clubului.** Ion Barbu:

FC Farul a disputat sâmbătă, pe teren propriu, posibil ultimul meci amical din istoria clubului, în situația în care planul de aducere a echipei ACS Berceni la Constanța se va concretiza. Jucătorii pregătiți de Ion Barbu au trecut in extremis cu 3-2 de Axiopolis Cernavodă, echipa nou-promovată în Liga a 3-a. 

„Marinari” au condus cu 1-0 la pauză, oaspeții au preluat apoi conducerea, iar fariștii au câștigat în cele din urmă grație a două reușite semnate în ultimele minute ale amicalului. Pâslaru (36), Băjan (87) și Bârsănel (90) au înscris pentru Farul, în timp ce pentru Axiopolis au marcat Memet (55) și M. Hristu (70).

În acest test, antrenorul Ion Barbu a utilizat jucătorii: I. Dinu – Băjan, Bârsănel, Bumbac, C. Stan – Stavarache, Buzdugan, Corcoveanu, Beșleagă – Pâslaru, Mazilu, iar în a doua repriză au mai evoluat: Mihalcea, Persinariu, Roberto (fotbalist englez), Țăranu, Brian (jucător cu mamă din China și tată african), Ciută, Mândră, Tudorache, Meleandră și Bolojan.

„Glumind, altă dată susțineam meciuri amicale cu echipe străine, acum – cu cine vrea să joace cu noi. Am găsit această partidă cu Axiopolis Cernavodă. Sunt mulțumit, dar și nemulțumit de evoluția jucătorilor. Ca să încercăm să facem față la Liga a 2-a, ne mai trebuie foarte mulți fotbaliști. Am testat și un chinez de culoare (fundaș central) și un englez (fundaș dreapta). Spre fericirea noastră, s-a amânat o săptămână campionatul, timp în care vrem să ne mai întărim. Dacă aș ști că vin alții, aș renunța la jumătate dintre jucătorii actuali, dar situația încă nu este clară. Mie nu mi s-a spus nimic referitor la viitor. Ce știți voi știu și eu. Dar sper așa, ca nebunul, în continuare, și sper să fie bine. Eu nu mai am contract, sunt plătit în această perioadă de aplauzele suporterilor. Ar fi păcat ca o echipă de tradiție să nu mai poată continua. Eu cred că putință ar fi, dar nu este dorință. La ce oraș mare e Constanța, să nu poți ține o echipă în Liga a 2-a mi se pare chiar penibil. Miercuri, întâlnim Unirea Slobozia, dar să vedem unde, la ei sau la noi”, a declarat, citat de Ziua de Constanța, Ion Barbu.

La finalul amicalului de sâmbătă, suporterii Farului au cerut explicații președintelui executiv Auraș Brașoveanu și finanțatorului Giani Nedelcu despre situația clubului. Veștile primite de fani în ce privește FC Farul nu au fost încurajatoare, clubul având șanse infime să mai evite desființarea.

„Situația este dificil de rezolvat. În urma discuțiilor pe care le-am avut cu doamna lichidator, în acest moment, șansele ca FC Farul să joace pe vechea structură sunt mici spre foarte mici. Singura posibilitate ca FC Farul să nu moară este achitarea datoriilor. Prima plată ar trebui făcută către cei cinci jucători care au solicitat falimentul sau să ajungi la o înțelegere cu ei privind reeșalonarea plății, astfel încât să avem o șansă pe calea extraordinară de atac. Am avut discuții cu avocatul lor și au acceptat ideea de a sprijini revocarea primei hotărâri, dar în situația în care li se vor achita toate drepturile. Pe 3 octombrie, trebuie rezolvată situația integrală, astfel încât să ai plăți făcute sau eșalonări cu cei de la masa credală. Problema cea mare e la societățile care creditează clubul cu sume importante”, a explicat Auraș Brașoveanu. Sosit ulterior la întâlnirea de la stadionul Farul, Giani Nedelcu a fost categoric în ce privește viitorul clubului: „La acest moment, nu se poate salva FC Farul”.

Foto: Ziua de Constanța

Marius ANGHEL 25 Jul. 2016, 13:08 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă