Farul a câștigat amicalul cu Dunărea Călărași! Fiul lui Ilie Stan a refuzat să joace după indicațiile lui Petcu

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 13 Feb. 2014, 12:31 Actualizat: 13 Feb. 2014, 12:32 Pregătiri, amicale

FC Farul a susținut, ieri, la Ovidiu, a doua partidă de verificare a anului, trecând cu 2-1 de formația clasată pe locul patru în seria secundă a Ligii a 3-a, Dunărea Călărași.
 
„Marinarii” au condus cu 2-0 la pauză, Alin Lădaru deschizând scorul cu o execuție foarte frumoasă. În partea secundă, Ștefan Petcu a schimbat aproape în totalitate echipa, iar noua formulă nu s-a mai descurcat așa de bine ca prima. Dunărea Călărași este pregătită de fostul principal al FC Farul, Ion Răuță.
 
Antrenorul constănțenilor, Ștefan Petcu, a început meciul în alcătuirea: Puia – Băjan, Ghinea, Bumbac (cpt.), Mansur – Scărlătescu, V. Apostol (39 D. Stan), I. Florea II, Lădaru – Ivanovici, Cr. Cristea, o formulă apropiată de cea standard. În minutul 26, Alin Lădaru, un jucător bun de picior stâng, a prins un șut de senzație de la 25 de metri, care s-a oprit în vinclul porții adverse. Peste nouă minute, fază cursivă, Ivanovici a centrat foarte bine de pe dreapta la Cristian Cristea, în centrul careului, iar fostul vârf al echipei australiene Southern Stars a urcat scorul la 2-0. „Așa vă vreau!”, a exclamat Ștefan Petcu de pe margine. „Toată echipa!”, s-au chemat fariștii unii pe alții pentru a celebra golul împreună, înlănțuiți.

Înainte de reușita de 1-0 a Farului, Cristian Cristea mai ratase două ocazii importante, însă și Dunărea și-a creat situații periculoase, atât în prima parte, cât și după pauză, pe care le-a irosit cu nonșalanță. Abia pe final, în minutul 87, au înscris și călărășenii un gol, prin Marian Șerban, cap din careu. Fane Petcu a făcut prima schimbare în minutul 39, când Valentin Apostol i-a lăsat locul în teren, ca mijlocaș central, lui Daniel Stan (fiul fostului antrenor al Stelei, Ilie Stan). Jucătorul venit de la Săgeata s-a simțit rău, având o stare febrilă, însă a ținut morțiș să joace și a rezistat aproape o repriză. Apostol a fost aplaudat de suporteri când a ieșit de pe teren.
 
„Atunci nu mă mai băga, nea Fane!”

Ieri, la Farul nu au evoluat portarii Curcă și Neagu, Silvășan și Buzea (toți accidentați), în vreme ce situațiile lui Ionuț Florea I și Nicu Crețu sunt incerte. Ionuț Florea I este jucătorul din turul de campionat, celălalt Ionuț Florea, care a început titular, fiind achiziția de la Rapid București. Vlad Neagu a suferit o întindere musculară la un antrenament, dar se va reface până la amicalul de mâine, cu Săgeata Năvodari. În aceste condiții, goalkeeper-ul Puia a jucat tot meciul contra Dunării, iar din echipa din prima repriză a început partea secundă și internaționalul de juniori Robert Băjan, folosit însă, atât cât a evoluat, fundaș central. Echipa a fost: Puia – Tudor, Băjan (67 Coteanu), E. Năstase, Nițescu – Bolat, Tothăzan, D. Stan, M. Dan – Butoi, Igiroșanu.

Jocul Farului nu s-a mai ridicat la nivelul celui din prima repriză, pierzându-și cursivitatea, iar reușitele tehnice ale jucătorilor au lipsit. De altfel, repriza le-a revenit jucătorilor din Călărași, cu 1-0. Schimbarea lui Băjan cu Coteanu a generat și un episod neașteptat, care l-a avut personaj principal pe Daniel Stan. Ștefan Petcu i-a cerut acestuia să coboare fundaș central, în locul lui Băjan, dar, surprinzător, tânărul mijlocaș a refuzat. „Nu poți să joci stoper? Dar ce? Acolo nu, acolo nu…”, i-a strigat Petcu. „Atunci nu mă mai băga, nea Fane!”, a răspuns fotbalistul, care a și gesticulat.

Principalul farist nu mai avea jucători de rezervă pe margine, astfel că l-a folosit pe Tothăzan ca fundaș central, iar Stan a rămas mijlocaș. „Nu m-a deranjat atitudinea lui Daniel Stan. A avut o ieșire, dar e un copil, iar pregătirea dură din ultima vreme i-a adus o stare de oboseală. A dat din mână, dar gestul nu a fost foarte grav. Însă unde joacă fiecare eu hotărăsc”, a spus la final Ștefan Petcu.
 
Jocul combinativ, în creștere

Principalul Farului s-a arătat satisfăcut de evoluția echipei din prima repriză a partidei de ieri. „Pentru această fază a pregătirii, sunt mulțumit. În prima parte, s-a văzut o creștere a jocului combinativ. Mai avem însă mult de lucrat pe faza defensivă. În repriza secundă, ne-am mișcat mai greu. Am folosit mulți tineri, care nu sunt obișnuiți cu ritmul de pregătire. Până acum, m-a interesat încărcătura. Urmează două săptămâni în care sper ca starea vremii să ne permită să exersăm tehnico-tactic așa cum ne-am propus. Vrem ca startul campionatului să ne găsească la un nivel foarte bun”, a spus Ștefan Petcu.

La meciul de ieri, a asistat și Giani Nedelcu, patronul Farului, alături de care s-au mai aflat Paul Peniu (președintele Academiei Hagi), Mihai Terzi, Cosmin Șișcu (de la Farul), observatorul de joc de nivel A Constantin Gache, Viorel Farcaș sau Ștefan Mihu. Partida a fost arbitrată de Ionel Nae, asistat de Mihai Pericleanu și Gabriel Bodnar.

Până la startul campionatului, FC Farul va mai juca trei amicale: cu Săgeata Năvodari (vineri, de la ora 11.00, pe stadionul „Flacăra”), cu ACS Berceni (în deplasare, miercuri, 19 februarie) și returul cu Dunărea Călărași, pe terenul acesteia, sâmbătă, 22 februarie.
 
„Nu i-am fost inferiori Farului”

De cealaltă parte, Ion Răuță le-a reproșat elevilor săi numeroasele ratări. „A fost un meci de pregătire foarte bun pentru noi, întâlnind un adversar superior, atât ca ligă, cât și ca lot. Însă nu cred că i-am fost inferiori, iar în prima repriză, când Farul a folosit echipa de bază, pot spune chiar că am fost peste, având în vedere că am avut mai multe ocazii clare. Am ratat însă tot meciul cu seninătate, atât la 0-0, cât și la 0-1 și la 0-2. Lipsa de experiență a făcut ca din șapte-opt situații, să nu înscriem decât o dată. Obiectivul nostru din retur este să prindem play-off-ul și să ne clasăm în primele patru echipe. La prima poziție nu ne mai gândim însă, distanța dintre noi și lider e prea mare. Până în vară, am ca obiectiv să evaluez echipa, ca să știm ce ne trebuie pentru sezonul viitor”, a spus Răuță.

Sursa: Ziua de Constanța

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 13 Feb. 2014, 12:31 Actualizat: 13 Feb. 2014, 12:32 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă