Fără bătrâni și salarii mari la Dinamo II!

21 Jul. 2009, 18:57 Pregătiri, amicale

Criza mondială sau mai bine zis criza financiară de la Dinamo s-a răsfrânt și asupra echipei satelit care joacă în Liga a II-a. Astfel, în ultima săptămână s-a făcut o curățenie "exemplară" la Dinamo II, fiind puși pe liberi sau trimiși să își caute alte echipe toți cei cu salarii mari și cu vârste prea "înaintate" pentru a juca la satelit. Astfel, rând pe rând s-a renunțat la jucători gen Andrei Vlad, Marcu, Ionuț Nae, Kuzmanovic, Lekic, ultimele zvonuri dând ca sigură despărțirea și de Moise și Mendy. Până în acest moment, singurii supraviețuitori dintre "bătrâni" sunt Dragalina, Mirel Soare și Gheorghiu, de abia revenit de la Buftea.

 

În aceste condiții, lotul care se află în pregătiri la stadionul din Ștefan cel Mare cuprinde doar două noutăți efective: Covaciu (de la FC Snagov) și Acsinte (de la FC Botoșani). Restul numelor noi sunt reprezentate de o mare parte dintre componenții echipei de juniori republicani care a luat bronzul în sezonul trecut plus trei jucători reveniți la club după împrumuturi: G. Dumitrescu (de la Mioveni), Dr. Gheorghiu (de la Buftea) și Amet Ferdin (de la Juventus București). La teren a fost prezent și portarul Alex Oprea, aflat în refacere după accidentarea suferită în retur.

 

De la începutul săptămânii, sub conducerea lui Gheorghe Mihali și a lui Dumitru Moraru, dar supervizați de Ion Marin, dinamoviștii au efectuat antrenamente zilnice, atât tactice, cât și de forță, nelipsind și meciurile 11 la 11 pe teren redus. Deși azi mai aveau programat un al doilea antrenament, s-a renunțat la acesta. În schimb, mâine de la ora 11, pe stadionul Florea Dumitrache va avea loc un amical cu colega de serie Dunărea Giurgiu. Sunt mari șanse ca sâmbătă să se mai joace un nou amical, dar momentan nu a fost găsit un adversar.

 

Reamintim că în primul cantonament, desfășurat la Săftica, Dinamo II a disputat trei amicale. Primele două au fost câștigate: 4-3 cu FCM Târgoviște și 3-0 cu Viitorul Constanța. Ultimul, disputat împotriva celor de la Sporting Câmpulung, a fost pierdut la limită, scor 1-2.

 

Iată și lotul prezent la antrenamentul de azi:

Cosmin Ion – portar

Pahomi, Amet, Covaciu, Acsinte, Botea, Ioniță, Topor, Coandă, Soare – fundași

Cazacu, Dr. Gheorghiu, Al. Andrei, Dragalina, Manu, Attokoura – mijlocași

Fl. Anton, Pavăl, Bădăuță, Taplamaci, G. Dumitrescu, Mendy – atacanți

 

În cadrul aceluiași antrenament au mai fost testați doi jucători: un portar lituanian de 19 ani și un mijlocaș stânga, fost la echipa a doua a Progresului, dar nu s-a luat nicio decizie în privința lor. Pentru orice eventualitate, la antrenament a fost chemat și un portar de la juniorii ’93.

 

 

Articol scris de Mihai ANDRIEȘ

 

21 Jul. 2009, 18:57 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă