Edi Iordănescu: „Pentru mine nu există spectacol, există să iau maxim de la fiecare joc!”

Marius ANGHEL 30 Aug. 2013, 11:47 Pregătiri, amicale
Edi Iordănescu:** „Pentru mine nu există spectacol, există să iau maxim de la fiecare joc!

 ASA Târgu Mureș a terminat la egalitate, scor 0-0, întâlnirea amicală disputată în compania formației de prima ligă, Gaz Metan Mediaș. Meciul a avut destul de puține ocazii de poartă, cele două echipe înfruntându-se mai mult la centrul terenului. În minutul 61, Bud a ratat o lovitură de la 11 metri, șutul acestuia fiind parat de Caparco.

Pentru ASA Târgu Mureș au evoluat: Caparco – Anițoiu, Vîrtic (46-Gugu), Patriche, Szilagyi – Onicaș (80-Yannick Salem), Cioinac (73-Alin Roman) – Hanca, Alex. Dan (82-Petriș), Buhuși – Crețu (62-Alaverdashvili).

La finalul meciului antrenorul principal al echipei ASA, Edward Iordănescu, ne-a acordat în exclusivitate pentru Sportul Mureșean, un scurt interviu:

– Ce impresie ți-a lăsat amicalul cu Gaz Metan Mediaș?
– Eu privesc imaginea de ansamblu. Am susținut opt jocuri amicale din care nu am pierdut niciunul. Este important pentru un grup tânăr precum avem la Târgu Mureș, pentru latura mentală. Pun foarte mult preț pentru crearea unui climat în care jucătorii să nu se mulțumească cu puțin, să-și dorească maximul întotdeauna. Sunt un antrenor care în filozofia mea nu accept rezultate negative nici în jocurile amicale. Există antrenori care nu pun preț pe rezultate, însă eu pun preț pe rezultate. Nu pot să creez un grup puternic și care să joace un fotbal ofensiv dacă nu încerci să scoți totul de la fiecare joc amical. Azi am întâlnit o echipă de prima ligă, Gaz Metan Mediaș, cu jucători de calitate. Eu cred că este o echipă care mult mai sigur va termina în primele opt echipe în Liga I, chiar dacă a avut un start mai greoi. A fost încă un joc în care nu am primit gol. Repet, avem un singur gol primit, iar acest lucru spune mult, despre organizarea defensivă și ne încurajează că e loc de mai bine, și că deja am parcurs niște etape.

– ASA Târgu Mureș are un lot alcătuit din jucători foarte tineri. Va face față în noul sezon competițional?
– Toate acestea vin pe antrenor. Sunt jucători tineri și este un volum mare de muncă. Când lucrezi cu jucători tineri e mult de muncă, în paralel trebuie să avem și rezultate, trebuie să creștem și tineri, așa cum am mai zis, este cea mai tânără echipă din istoria fotbalului mureșean. Eu am venit la Târgu Mureș să muncesc, nu am venit în concediu, și sunt dispus la muncă 24 din 24 dacă e nevoie. Cu multă răbdare vom reuși să construim ceva. Avem nevoie de răbdare din partea conducerii, a suporterilor, deja cred că sunt semen că echipa nu pierde și nu a pierdut nici un joc amical, că nu primim gol, dar de aici e necesar să construim încontinuare și să consolidăm ce avem bun.

– Partida amicală ce va avea loc duminică în compania echipei Politehnica Timișoara va fi un meci de spectacol?
– Pentru mine nu există spectacol, pentru mine există să iau maxim de la fiecare joc. Echipa trebuie să aibă o atitudine corectă indiferent de adversar, să își respecte adversarii indiferent de categorie, și să scoată maxim de la fiecare joc.

Articol scris de Sorin CRĂ‚CIUN

Marius ANGHEL 30 Aug. 2013, 11:47 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă