Echipa lui Zahiu a încheiat seria amicalelor: „Așteptam mai mult de la băieți”

Echipa lui Zahiu a încheiat seria amicalelor:**

Dacă titularii Minerului au remizat vineri cu Sportul Vișina Nouă (C3), o parte a rezervelor, împreună cu juniorii republicani, au învins sâmbătă divizionara D mehedințeană AS Drobeta 2013

În amicalul cu Sportul Vișina Nouă, încheiat fără gol, antrenorul Gabi Zahiu a încercat o formulă de joc asemănătoare celei pe care vrea s-o folosească în meciul cu Metalul Reșița, de pe 1 martie. Rezultatul de pe terenul sintetic n-a fost pe măsura așteptărilor, dar tehnicianul ultimei clasate din seria a II-a crede că elevii săi se vor descurca mai bine pe gazon, în campionat.

„Ne-am fi dorit o victorie, pentru moral. Jucătorii s-au prezentat totuși acceptabil la amicalul cu Vișina Nouă, cu toate că așteptam mai mult de la ei. În aceste zile trebuie să mai punem la punct unele detalii, pentru a începe cu dreptul campionatul. Sunt încrezător că putem scoate un rezultat bun cu Reșița”, a declarat Zahiu.

Acesta a mizat vineri pe: D. Popescu – Trașcă, Iclănzan, A. Dicu, Neacșu – Nicoloff, S. Stanciu, Speroni, M. Stoenac – Trifu, Fărcășanu, iar pe parcurs au mai intrat P. Trică – V. Rada, Șoo, Chirea, Unguru, M. Poenaru, R. Cernica, Schînteie și Stănescu. Accidentați, Hanu, C. Laurențiu, M. Laurențiu și Nueleanu nu au jucat nici în aceste ultime teste.

Zahiu n-a asistat la amicalul rezervelor

Sâmbătă, Zahiu a plecat la Constanța, la botezul nepotului său, și nu a putut asista la amicalul pe care Minerul l-a disputat cu divizionara D mehedințeană AS Drobeta 2013. De la prima echipă au jucat doar Trică – Schînteie, Chirea, Unguru, Poenaru, Cernica și Stănescu, iar scorul la pauză a fost 2-1.

În repriza secundă, la Minerul au evoluat numai juniorii republicani antrenați de Dan Stoenac, iar gazdele au mai marcat prin Adrian Făget, gol contestat însă de oaspeți. Anterior, Roland Stănescu și Ionuț Schînteie punctaseră pentru Minerul, în timp ce ocupanta locului secund din Liga a IV-a Mehedinți înscrisese prin Alexandru Dodoacă.

„Am mizat în prima repriză pe jucătorii care au evoluat mai puțin în amicalele anterioare, iar restul au fost juniori republicani. Avem câțiva jucători talentați acolo. Pe Schînteie chiar l-am promovat la prima echipă, în această iarnă. Acestea au fost ultimele teste, înainte de reluarea campionatului”, a precizat directorul sportiv Mihai Cernica.

Amicalele iernii, toate disputate pe terenul sintetic din Motru:

Minerul – Pandurii II Târgu Jiu (C4)    6-5
Minerul – FC Olt Slatina (B2)    0-4
Minerul – FC Balș (C3)        4-1
Minerul – Universitatea Craiova (B2)  2-0
Minerul – FC Olt Slatina (B2)    0-2
Minerul – Sportul Vișina Nouă (C3)    0-0
Minerul – AS Drobeta 2013 (D)    3-1

Articol scris de Mircea Oglindoiu

Pe aceeași temă