„Echipa are jucători care pot să facă diferența în teren”

26 Jan. 2012, 12:14 Pregătiri, amicale

Fost jucător la FC Național București, Poli Timișoara, Universitatea Cluj și Unirea Alba Iulia, Adrian Olah speră să revină în Liga I, cu echipa severineană.
După 230 de meciuri bifate în primul eșalon și o scurtă aventură la Săgeata Năvodari, experimentatul Olah s-a mutat vara trecută în Oltenia, însă nu regretă pasul făcut.

„Am ales Severinul, pentru că mi s-a propus un proiect tentant și vrea să mai joc în Liga I. Am întâlnit aici oameni care vor să facă ceva pentru fotbalul din oraș. Simt că mai pot să evoluez la nivel înalt și sper să revin pe prima scenă chiar cu Gaz Metan Severin. Dacă ai o viață sportivă adecvată și te pregătești serios, poți face față. N-am mai jucat la echipe din Oltenia, dar m-am adaptat destul de repede. A trecut deja un tur de când sunt aici și sper să mai rămân, dacă lucrurile vor decurge bine”, a spus fotbalistul care a jucat la Gaz Metan pe postul de mijlocaș central, dar și fundaș dreapta.

Iarna trecută era cu Săgeata la Herculane

Din cantonamentul de la Băile Herculane, Olah crede că Gaz Metan poate surmonta diferența de 11 puncte, care o separă de Poli și Gloria Bistrița și se bucură că va fi din nou coechipier cu Silviu Bălace, alături de care a mai jucat la Timișoara. Împreună, speră să ajute actuala echipă a Severinului.

„Am început foarte bine campionatul, dar am avut o cădere. Nu aș putea spune care au fost cauzele, dar e bine că ne-am revenim pe final și acum suntem pe un loc cât de cât satisfăcător. În retur, vom face tot posibilul să fim cât mai sus. Distanța e mare, dar nu e chiar imposibilă de recuperat. Și noi avem un lot valoros, cu jucători cu experiență, care au evoluat în Liga I și care pot să facă diferența în teren, dar și un antrenor pe măsură. Cum am avut noi sincopa de la mijlocul turului, așa e posibil să apară și la echipele din fruntea clasamentului. Se aude că au probleme cu obținerea licenței și acest lucru poate să afecteze lotul de jucători. Deocamdată ne pregătim la Herculane. E o perioadă grea, de acumulări fizice, dar trebuie să muncim, pentru că ne va fi de folos în retur. Am mai fost la Herculane și iarna trecută, cu Năvodari. Chiar am jucat atunci un amical cu FC Drobeta, care s-a disputat mai mult pe gheață”, a spus Olah.

Originar din Târgu Mureș, acesta a jucat la FC Național încă de la vârsta de 17 ani, până în 2005, evoluând și în cupele europene. Olah a admis că atmosfera de pe „Municipalul” severinean nu se compară însă cu cea din Cotroceni, unde publicul nu venea în număr foarte mare la stadion. „Spectatorii sunt chiar fanatici la Severin. Iubesc fotbalul și sper să-i menținem lângă noi prin rezultate. Sper să nu-i dezamăgim și să vină în număr și mai mare la stadion în retur”, a spus Olah, după ce media de pe „Municipal” a fost de aproape 3000 de spectatori/meci în tur.

articol și foto de Mircea OGLINDOIU

26 Jan. 2012, 12:14 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă