După un cantonament și șapte amicale, Buia a depistat punctele vulnerabile

07 Aug. 2012, 13:02 Pregătiri, amicale
După un cantonament și șapte amicale,** Buia a depistat punctele vulnerabile

Multumit de modul in care au raspuns fotbalistii sai la cerintele cantonamentului de la Zlatna s-a declarat antrenorul Romulus Buia la revenirea in Baia Mare. Tehnicianul a marturisit ca seria din acest sezon este si mai dificila decat cea de anul trecut, obiectivul echipei ramanand acelasi: salvarea de la retrogradare. Fara sa doreasca sa comenteze noua varianta vehiculata pentru FCMU, aceea de a juca meciurile de acasa la Zlatna, Romulus Buia a mentionat, in schimb, ca FCMU este in acest moment o echipa vulnerabila in atac si la mijloc.

Din 26 iulie pana in 4 august s-a aflat in cantonament la Zlatna echipa FC Maramures Universitar Baia Mare, antrenorii Romulus Buia si Ciprian Dorobantu avand 19 jucatori in lot. „De reactia sportivilor sunt foarte multumit pentru ca au lucrat foarte bine. Au si avut conditii foarte bune, antrenamentele s-au derulat in nocturna atunci cand faceam doua pe zi, am avut niste jocuri foarte bune. Niste jocuri foarte utile si speram sa incepem cu bine acest campionat”, a mentionat pentru eMaramures antrenorul Romulus Buia.

Pe parcursul stagiului de pregatire, opt jucatori au fost in probe la FCMU. „Am avut niste jucatori in probe, dar in mod special nu mi-a atras nimeni atentia. Sa vedem daca vor creste in viitor daca vom decide sa se alature echipei”, a declarat Buia. Acestia au fost testati inclusiv in cele trei amicaluri programate in intervalul cantonamentului: 0-2 cu U Cluj, 0-2 cu Vointa Sibiu si 2-1 cu Alba Iulia.

Dupa un cantonament si sapte partide de pregatire, Romulus Buia a depistat si punctele delicate ale echipei sale: „Cred ca atacul e punctul nostru vulnerabil: ne lipseste un atacant de careu si la mijloc ne lipseste un jucator: pierzandu-i pe Roman si Filip, ne va trebui si acolo un mijlocas central furnizor de pase”.

Din componenta seriei a doua, din care face parte echipa baimareana, mai fac parte – in formula actuala – AFCM Targu Mures, CSU Vointa Sibiu, CS Mioveni, FC UTA Arad, CS ALRO Slatina, CS Luceafarul Oradea, CS FC Bihor Oradea, FC Arges, CSM Ramnicu Valcea, SC FC Unirea Alba Iulia, AS Damila Maciuca, ACS Recas, ACS Corona 2010 Brasov, SC FC Politehnica Timisoara.

„A fost grea si seria de anul trecut. E grea mai ales acum: si Targu Mures are echipa puternica, si Sibiu. Va fi foarte greu, dar vom avea acelasi obiectiv ca si anul trecut: salvarea de la retrogradare”, a spus Buia.

In ceea ce priveste data de incepere a noului sezon, tehnicianul a marturisit ca 1 septembrie ii convine: „Chiar ne bucuram ca s-a prelungit putin aceasta vacanta pentru ca vom avea timp suficient sa decidem lotul si sa ne pregatim”.

Lotul FCMU pentru cantonament: Danciu, Olaru – portari, Durus, Toma, Istrofor, Hodor, Faye, De Rosa, Fl. Achim, Urs, Negrea, V. Pop, Deac, Feraru, Mateas (de la CSS 2 Baia Mare), Maris (de la CSS 2 Baia Mare), Darle (de la CSS 2 Baia Mare), Sabo (de la centru de juniori FCMU) si Giurgiu (de la FC „Viorel Mateianu”).

Sursa: eMaramureș

07 Aug. 2012, 13:02 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă