Dochița vine cu vești bune pentru Țălnar. Până când e asigurat bugetul și cine sare în ajutor cu bani la Steagu’

Marius ANGHEL 27 Jul. 2016, 10:34 Pregătiri, amicale
Dochița vine cu vești bune pentru Țălnar.** Până când e asigurat bugetul și cine sare în ajutor cu bani la Steagu'

Prezent la stadion marți, atunci când noul antrenor Cornel Țălnar a venit în inspecție la Stadionul Tineretului, directorul general al FC Brașov Vasile Dochița a spus că până joi va rezolva o parte din problemele cu care se confruntă echipa.

Dochița a venit și cu vești bune și spune că cel puțin până în iarnă bugetul echipei este asigurat având în acest sens promisiunea administratorului judiciar, Marian Brescan. Mai mult, Dochița dă asigurări că omul de afaceri brașovean Simon Maurer va rămâne unul din sponsorii echipei și se negociază chiar un contract de sponsorizare superior celui din sezonul trecut.

„Suntem presați de timp, dar avem obligația ca până joi să asigurăm condițiile minime de pregătire, cele legate de echipament, mingi… Până joi sper să avem un nucleu de jucători. Deocamdată nu putem vorbi de promovare atâta timp cât nu avem lotul format. A venit Țălnar, un antrenor în care avem mare încredere, și cred că va face o echipă bună cu care să nu ne fie rușine și să fie apreciată de fani. Administratorul judiciar Marian Brescan ne-a promis că până în iarnă nu vor fi probleme financiare. Am discutat și cu Simon Maurer, care a spus că dacă echipa va juca în Liga 2 va fi alături de noi și va sponsoriza clubul poate chiar cu o sumă mai mare decât cea din sezonul trecut. Așteptăm să rezolvăm și problema medicului la echipă, pentru că echipa nu se poate antrena fără un staff medical. Îl așteptăm pe Gheorghe Popa să vedem dacă va accepta să rămână la echipă, dacă nu trebuie să găsim soluții, iar o variantă ar putea fi doctorul Bălescu”, a declarat Dochița.

Primele probleme pentru Țălnar la FC Brașov

Cornel Țălnar s-a luat cu mâinile de cap când a ajuns ieri la Stadionul Tineretului. „Situația nu e grea, ci foarte grea. Chiar nu am crezut că pot găsi atâtea probleme, nu e gaz, nu avem echipament, mingi… Mă bucur că nu am chemat jucătorii, cu care suntem în discuții, să vadă situația deplorabilă în care se află clubul la această oră. Sper ca până joi, când avem programat primul antrenament, șefii clubului, Vasile Dochița și Paul Enache, să facă tot ce este omenește posibil și să avem parte de condiții minime de pregătire”, a spus „Țânțarul”, care a discutat cu principalii săi colaboratori, Mihai Stere și Andrei Șanta, dar și cu directorul general Vasile Dochița.

Țălnar i-a cerut lui Dochița ca până joi să fie rezolvate o parte din problemele urgente cu care se confruntă echipa, cele legate de echipament, mingi, apă caldă, staff medical. Cei 23 de jucători prezenți la stadion, printre care și Surdu și Iulian Popa, care se pregătesc în aceste zile cu FC Brașov, au făcut un antrenament sub comada lui Andrei Șanta.

Ioan Naghi, cel care împreună cu Șanta a condus antrenamentele echipei în ultimele săptămâni, nu a fost prezent la stadion. „Nu avea rost să mai vin în condițiile în care echipa are un nou staff. Eu cât am putut ajuta, am făcut. Le urez succes”, a spus Ioan Naghi.

„Țânțarul” și politica pașilor mărunți

În ciuda problemelor uriașe cu care a dat piept la Brașov, Cornel Țălnar nu dezarmează și crede că lucrurile se pot îndrepta. „Nu mă tem de această situație dificilă, eu întotdeauna am fost chemat atunci când era greu, însă acum este mult, mult mai greu față de precedentele mandate la Brașov. Am venit cu sufletul deschis, iubesc Brașovul și cred că de fiecare dată când am fost aici mi-am făcut pe deplin datoria. Dacă toată lumea va trage la aceeași căruță și dacă ne vom mobiliza cred că putem mișca lucrurile. Nu vreau să fac promisiuni și lumea să creadă că eu pot face minuni peste noapte, avem nevoie de cel puțin de o lună de zile să găsim soluții. Din aproape în aproape putem remedia lucrurile. Eu sper ca joi să am cel puțin 12-14 jucători la dispoziție cu care să începem campionatul, apoi până pe 31 august când se va încheia perioada de transferuri să putem completa lotul. Nu putem vorbi acum de un obiectiv, dar eu în sufletul meu și cred că al tuturor brașovenilor obiectivul ar trebui să fie promovarea. Trebuie să o luăm pas cu pas. Am vorbit cu Iulian Popa, așteptăm să vedem cum se rezolvă cazul Rapid. Surdu are ceva oferte din țările arabe, dacă nu le rezolvă probabil că va veni și el să pună umărul la revenirea echipei acolo unde îi este locul”, a mai spus Țălnar.

Articol scris de Adi MARICA
Foto: Bogdan BĂ‚LAȘ (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 27 Jul. 2016, 10:34 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă