Diferența dintre „Popică” și „Magiun”? Ca între cer și pământ

16 Jul. 2009, 19:57 Pregătiri, amicale

Fotbaliștii Bătrânei Doamne au ajuns la a cincea zi de cantonament. Stabiliți la poalele Munților Codru Moma, într-un stabiliment de trei stele, la Hotelul Parc, utiștii nu duc lipsă de nimic. Sau aproape de nimic. Zilnic sunt serviți cu „ospitalitate” și promtitudine cu ședințe de pregătire cu caracter pur fizic. Ionuț Popa promitea încă de la început că nu vine la UTA să se complacă, cum marea majoritate a tehnicienilor o fac în Liga a II-a, în mediocritate și diletantism. Faptele sunt evidente pentru cei care au șansa de a participa la antrenamentele utiștilor. Cu toate că sunt deschise presei și oamenilor aflați în stațiune, „Popică” și ajutoarele lui țin foarte mult la disciplină și liniște. Evident că glumele sunt la ordinea zilei, venite din ambele părți, antrenori-jucători și viceversa, însă pe fețele fotbaliștilor rar se poate vedea un zâmbet, acesta, odată cu trecerea zilelor de chin, este pe cale de dispariție precum nuferii din stațiune. Așa cum spuneam, și cum ați putut afla și din corespondențele anterioae ale colegului Sebastian Șiclovan, eforul depus la Moneasa este unul ridicat, și la urma urmei binevenit.
 

 

Au revenit „dezertorii”

 

Cinci fotbaliști ai Bătrânei Doamnei au absentat la  antrenamentul de miercuri după amiază. Bogdan Toc, Dumitru Copil, Ștreangă, Sălăjan și Cristi Bălgrădean au fost „furați” din cantonament de Marcel Coraș și transportați la Arad pentru a disputa partida din cadrul Cupei României dintre Gloria și Național Sebiș. Cei cinci au fost integraliști și au revenit de joi la antrenamentele de la Moneasa. „Eu spun că am jucat bine la Gloria”, a spus Dumitru Copil. „Am dat și un eurogol. Cred că mi-am făcut datoria”, a mai recunoscut talentatul fotbalist din curtea Bătrânei Doamne. „Mitruț” este unul dintre componenții lotului textilit care dorește să impresioneze la antrenamente, știind că următorul sezon poate fi foarte important în carieră.
 

 

Visul lui „Mitruț”

 

Timp de două zile, în cantonamentul Bătrânei Doamne și-a făcut apariția și Dorin Stana. Conducătorul utiștilor a dorit să vadă starea de spirit de la Moneasa și a putut constata că întradevăr, de mult nu s-a muncit atât de bine într-un cantonament. Diferența dntre „Popică” și „Magiun” este una ca între cer și pământ, atât din punct de vedere al ședințelor de pregătire cât și din cel al facturilor de…vin. O altă problemă a lui Dorin Stana, care e în desfășurare, privește dorința fotbaliștilor de a avea preferințe la numerele de tricouri. Cel mai râvnit tricou este cel cu numărul 10. Pentru tricoul de VIP se bat doi fotbaliști, Edson Sousa și Dumitru Mitruț. Pentru moment, se pare că portughezul are un ușor avantaj în fața mai tânărului coleg de echipă, însă ultimul cuvânt îl va avea Ionuț Popa. „Pe banca de rezerve poți sta și cu numărul 10. A avea acest număr nu înseamnă că ești titular de drept. S-au mai văzut fotbaliști care au purtat numărul 10 și au frecat banca de rezerve”, a spus Roland Nagy.
 

 

Absent motivat

 

Ionuț Popa a absentat de la ședința de pregătire de miercuri după amiază și de ieri dimineață. Mister a tras o fugă până la Arad, pentru a urmări evoluția celor cinci fotbaliști, care încă sunt legitimați la Gloria, dar și a pune la punct unele probleme legate de activitatea viitoare a echipei. Ionuț Popa a revenit ieri după amiază în cantonament și a preluat ștafeta de la secunzii Roland Nagy și Dan Stuparu.
 

 

Exemplu în pregătire

 

Așa cum spuneam, toți textiliștii strâng din dinți la poalele Munților Codru Moma, însă câțiva ies în evidență la antrenamente. După ce a fost mult bârfit că e puturos și că fentează antrenamntele, ba mai mult unii afirmau că ar fi bolnav, Adrian Drida este un exemplu de pregătire la Moneasa. „Mă simt foarte bine, mă antrenez cu seriozitate, și abia aștept meciurile”, a spus Drida, favorit la titularizare la mijlocul terenului.
 

 

O boală nouă

 

Rolando Edson pare cel mai obosit din întreg lotul de fotbaliști. Portughezul recunoaște cu spotivitate că-i este greu, după o absență atât de mare de la antrenamente, perioadă în care a suferit și o intervenție chirurgicală la genunchi. „Este normal să fiu așa obosit. Nu am mai făcut nici o mișcare serioasă de mult timp. Acum mă simt bine, dar am o puternică febră musculară. Am febră și la rotula de la genunchi”, a spus Edson, care promite suporterilor că s-a cumințit și vrea să dea totul pentru UTA în partidele oficiale.
 

 

Surpriză din partea suporterilor

 

Utiștii au avut parte miercuri și joi de sprijinul a trei suporteri, care au venit din Arad pentru a-i încuraja. Colin Mess, cel care are tatuat pe picior sigla UTA, a vrut să-i vadă la treabă pe utiști și să le transmită că vor avea în campionatul viitor sprjinul suporterilor. „Eu trăiesc pentru UTA. Nu puteam rata nici acest cantonament. Îmi place ce echipă avem. Vor avea sprijinul nostru, cel al suporterilor din peluză”, a spus Colin Mess. Altfel, utiștii au fost încântați pe parcursul antrenamentul cu cântece și mesaje antiTimișoara.
 

 

Susținătoare de efort pentru utiști

 

În plin scandal în ceea ce privește medicamentația fotbaliștilor, medicul echipei UTA, Dorin Vuin, spune că utiștii consumă zilnic doar atâtea „ajutoare” de câte au nevoie. „Efortul este maxim aici la Moneasa. Fără susținătoare de efort, legale, bineînțeles, le-ar mult mai greu jucătorilor. Din punct de vedere al susținătoarelor de efort suntem acoperiți”, a spus medicul Bătrânei Doamne, care se află în permanență jucătorilor, pentru a nu le lipsi nimic.
 

 

Certați de primarul Condea

 

Utiștii își servesc porția de antrenament la cocheta bază sportivă din stațiune, modernizată de primarul Terentie Condea. Acesta a intervenit ieri în antrenamentul de dimineață al echipei, pentru a-i ruga pe aceștia să folosească întreaga suprafață a terenului. „Încă iarba nu e atât de tare și nu vreau să am surpriza de a strica un lucru bine făcut. Știu că e mai bine la umbră, dar am rugamintea ca antrenamentul să se desfășoare și la soare”, a fost intervenția primarului Terentie Condea.
 

 

Articol scris de Daniel Berar

16 Jul. 2009, 19:57 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă