De la Ruia până la Pietrele lui Solomon și retur! „Stegarii” se pregătesc pentru promovare pe un ger năprasnic

Marius ANGHEL 20 Jan. 2016, 14:12 Pregătiri, amicale

„Stegarii” își continuă programul spartan de pregătire din cantonamentul din Poiana Brașov. Marți, în Poiana Brașov, a fost cea mai friguroasă zi de când echipa se află în cantonament. -15 grade Celsius arăta termometrul la ora când „galben-negrii” au început ședința de pregătire de ieri dimineață. În ciuda gerului năprasnic, jucătorii nu au fost scutiți de efort, ba mai mult, aceștia au avut parte de un traseu de alergare care avea să-i stoarcă efectiv de puteri de la Ruia până la Pietrele lui Solomon și retur!

Antrenamentul a fost supervizat de secunzii lui Mihai Stere, Lucian Nicolau și Mugurel Buga, iar portarii Căucă, Mutu și Tănase au avut un program separat de pregătire coordonat de Andrei Șanta. Pentru că efortul a fost considerabil, cei din stafful tehnic au decis ca seara, jucătorii să aibă parte doar de un program de refacere la piscina hotelului.

Singurul jucător care nu a participat la antrenamentul de ieri dimineață a fost atacantul Marius Matei, care s-a pregătit separat la sala de forță a hotelului. Matei se află sub tratament după răceală.

Stere, la școală

Motivul pentru care Stere nu a fost prezent la ședința de pregătire de ieri dimineață a fost unul obiectiv. Antrenorul principal al „stegarilor” a fost plecat la București, unde a participat la cursurile de perfecționare organizate de Școala Federală de Antrenori din cadrul FRF. Stere a plecat luni seara din cantonamentul echipei din Poiana Brașov, nu înainte de a-și anunța jucătorii că trebuie să respecte programul de pregătire stabilit cu cei din stafful tehnic. „Jucătorii au respectat programul de pregătire pe care l-am întocmit cu cei din stafful meu. Mă bucur că toți jucătorii sunt receptivi în această perioadă grea, de acumulări”, a precizat Stere, care a ținut legătura telefonic cu cei din stafful său. Aseară, Stere era așteptat să revină în cantonamentul echipei.

„A fost dorința lui Hlinca să plece”

Întrebat despre plecarea fundașului Ionuț Hlinca de la FC Brașov, Mihai Stere a precizat că a fost alegerea jucătorului. „A fost dorința lui Hlinca să plece de la FC Brașov. El a venit și mi-a spus că vrea să plece”, a precizat antrenorul lui FC Brașov, fără a da alte detalii despre despărțirea de fundașul bistrițean.

Cum în acest moment Stere are la dispoziție doar doi fundași centrali, oficialii clubului tatonează terenul pentru aducerea unui jucător care să suplinească plecarea lui Hlinca. „Am nevoie urgent de un fundaș central”, a precizat antrenorul lui FC Brașov.

Hlinca a fost prezent ieri la sediul clubului unde și-a reziliat contractul cu FC Brașov.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 20 Jan. 2016, 14:12 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă