Daniel Pancu și cum e să fi antrenor la Rapid: „Mă resimt trei zile după meciurile importante. Oboseala mentală e mai grea decât cea fizică”

Marius ANGHEL 10 Feb. 2020, 12:03 Pregătiri, amicale

Daniel Pancu a vorbit, luni, la emisiunea ProSport Live, despre problemele pe care le are în acest moment la Rapid, cât despre palmaresul negativ înregistrat în amicalele susținute în cantonamentul din Antalya a transmis că nu e îngrijorat. Giuleștenii au obținut o victorie (2-0 cu FC Saarbrücken), un egal (2-2 cu FK Baltika Kaliningrad) și două eșecuri (2-3 cu U Craiova 1948 SA și 0-2 cu CSKA 1948 Sofia).

„Rezultatele nu m-au preocupat niciodată. Au fost antrenamente intense, iar pe final am redus intensitatea. Pot să spun că sunt mulțumit de implicarea jucătorilor. Sunt și lucruri negative. Am cinci jucători accidentați pe același post, mă refer la fundașii centrali. După jocul cu CSKA Sofia am avut o discuție serioasă, pentru că am suferit mult. Acum sper ca după aceste meciuri amicale să urmeze o victorie. Noi ne gândim la primele două locuri, eu doresc primul loc, dar am trecut printr-un proces de transformare. Am trecut prin momente foarte grele cu toții, pentru că Rapid mereu vor fi pretenții mari. Am avut susținerea conducerii, chiar dacă s-a scris că s-a dorit demiterea mea”, a spus Daniel Pancu pentru ProSport LIVE.

Despre relația sa cu jucătorii de la Rapid, Pancu spune că e deschis oricând la discuții. „Eu mereu îi aștept pe băieți la discuții, dar foarte puțini vin. Unor băieți le-am grăbit adaptarea și am pus presiune pe ei, pentru că le-am spus de la început că vrem promovarea. Echipa s-a exprimat mai bine după ce am luat o masă împreună. Declicul s-a produs după această masă și eu mi-am schimbat atitudinea față de ei. E posibil ca eu să fi fost mai dur cu ei înainte”, a mai spus Pancu.

„În primul an aveam momente când voiam să intru la antrenamente. M-am potolit și văd altfel lucrurile”

Ca antrenor, Pancu are o promovare la activ, cu Rapid, din Liga 3 în Liga 2, iar la finalul acestui sezon își dorește să termine pe primul loc în eșalonul secund. Legenda echipei giuleștene a vorbit și despre viața de antrenor și cât de greu i-a fost i-a fost după ce și-a încheiat cariera de jucător.

„M-am potolit. În primul an aveam momente când voiam să intru la antrenamente. M-am potolit și văd altfel lucrurile. Îmi place să lucrez sub presiune și să fac lucrurile grele. Mă resimt trei zile după meciurile importante. Oboseala mentală e mai grea decât cea fizică. E o meserie care se fură, dar apar multe lucruri noi și trebuie să te adaptezi, să fi echilibrat”, a mai spus Pancu la ProSport LIVE.

Niciodată antrenor la FCSB: „Ura asta o am cultivată”

Antrenorul Rapidului n-ar vrea să pregătească niciodată FCSB, club pe care îl urăște. La Dinamo ar antrena.

„Am spus că nu voi juca niciodată la Steaua și Dinamo, iar acum nu aș antrena niciodată FCSB sau Steaua. Pe Dinamo aș antrena-o. Eu am spus că niciodată nu o să antrenez o echipă, adică FCSB. Ura asta pentru FCSB sau Steaua o am cultivată”, a spus Pancu.

Jucătorii echipei Rapid revin de astăzi la antrenamente după ce vinerea trecută s-au întors din cantonamentul din Antalya, iar sâmbătă și duminică au avut liber.

Foto: Alexandra PANDREA

Marius ANGHEL 10 Feb. 2020, 12:03 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă