Rapid, învinsă în Antalya și de CSKA 1948 Sofia. Cum motivează Daniel Pancu eșecul cu bulgarii: „N-am mai întâlnit la nicio echipă și sunt de atâția ani în fotbal”

Marius ANGHEL 03 Feb. 2020, 13:34 Pregătiri, amicale

După înfrângerea cu echipa de Liga 3 U Craiova 1948 SA, scor 2-3, Rapid a dovedit slăbiciuni și în următorul amical desfășurat în cantonamentul din Turcia. Duminică, giuleștenii au cedat cu 0-2 testul cu CSKA 1948 Sofia, ocupanta locului 2 în liga secundă a Bulgariei, nu multipla campioană din țara vecină pentru care a jucat în 2010 și Daniel Pancu, care e pe locul 4 în prima ligă.

În al treilea amical pe care l-a avut programat în Turcia, Rapid a primit câte un gol pe repriză de la CSKA 1948 Sofia și, astfel a pierdut cu 2-0. Boris Tyutyukov (25) și Andon Gushterov (70) au marcat în poarta lui tătaru, respectiv Drăghia.

Ca un „club profesionist”, Rapid a comunicat în „cronica” acestui meci doar că „partida a fost una foarte intensă, ambele echipe jucând cu ardoare. Din păcate, în minutul 50, Cristian Ignat a suferit o entorsă și a fost înlocuit”.

În acest test, Daniel Pancu a utilizat jucătorii: Tătaru (Drăghia 60′) – I. Voicu (Băjan 60′), Jorza, Bonnin (Copaci 60′), Goge (Finica 65′) – Piriz (Djuric 46′), R. Lazăr (Cr. Ignat 46′, Pănoiu 52′) – Sefer (Al. Dulca 65′), Alami (Drăghiceanu 60′), Hlistei (G. Crețu 65′) – Val. Alexandru (Labeau 46′).

În cantonamentul din Antalya, Rapid a mai disputat amicale cu FC Saarbrücken (L4 Germania), câștigat cu 2-0, și U Craiova 1948 SA (Liga 3), pierdut cu 2-3. Pe 5 februarie, giuleștenii ar fi trebuit să o întâlnească pe SKA Rostov, însă meciul a fost anulat, iar în locul acestuia se va disputa un test cu FK Baltika, din liga a doua rusă.

Daniel Pancu: „Avem cinci fundași centrali și toți au probleme. N-am mai întâlnit la nicio echipă”

După jocul cu bulgarii, Daniel Pancu a spus că amical a fost unul bun, din care jucătorii săi vor avea de învățat. Diferența a fost făcută de duelurile unu la unu. Antrenorul Rapidului a spus însă că este îngrijorat de situația fundașilor centrali, toți accidentați în această perioadă de pregătire.

„A fost un antrenament bun, foarte bun, chiar dacă am pierdut. Am întâlnit o echipă bine organizată, o echipă puternică, o echipă cu o situație financiară foarte bună. Puternică din punct de vedere fizic. Singurul lucru, dacă sunt lucruri care mă nemulțumesc, pentru că sunt și multe cauze obiective, să le spun așa, pentru că s-a acumulat multă oboseală, suntem în cantonament de multe zile, ieri am avut parte de un cantonament intens, spre foarte intens, din cauza asta ne-a lipsit mult luciditatea și am pierdut multe dueluri unu la unu. Aici s-a făcut diferența, pentru că puteam marca și noi două-trei goluri ușor, puteam să mai și primim. Per total, a fost un antrenament reușit, din care, iarăși, o să avem multe de învățat. Mă preocupă, pentru că este o situație specială. Avem cinci fundași centrali și toți au probleme. N-am mai întâlnit la nicio echipă. Sunt de atâția ani în fotbal. Exceptându-l pe Alin Cârstocea, care venea după accidentare și era normal, pe undeva, singurii jucători accidentați sunt fundații centrali. Nu mi s-a întâmplat la nicio echipă la care am activat și recunosc că mă îngrijorează lucrul acesta”, a spus Daniel Pancu după meciul cu echipa din Sofia.

Fundașii Mallo, Iacob și Manole sunt accidentați.

Foto: ЦСКА 1948/ CSKA 1948 și FC Rapid 1923

Marius ANGHEL 03 Feb. 2020, 13:34 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă