Daniel Pancu a anunțat principalele sale ținte până la reluarea campionatului. Ce îl îngrijorează și posturile unde își mai dorește transferuri: „Varianta Rus a căzut”

Marius ANGHEL 07 Feb. 2020, 19:19 Pregătiri, amicale

Rapid s-a întors, vineri, din Turcia, cu o zi întârziere din cauza unui accident aviatic produs la aeroportul Sabiha Gokcen din Istanbul, acolo unde mersese în cantonament în Antalya de pe 24 ianuarie. Daniel Pancu e îngrijorat de situația jucătorilor care au încheiat accidentați stagiul de pregătire și a anunțat că își mai dorește cel puțin doi jucători, un portar Under20 și un atacant lateral, care să le creeze concurență lui Sefer și Hlistei.

Situația jucătorilor accidentați, principala grijă a lui Pancu

În stagiul de pregătire din Turcia, în cele patru meciuri amicale disputate de Rapid, Daniel Pancu a trebuit să improvizeze în deseori, după ce, rând pe rând, mai mulți jucători i s-au accidentat, în special din compartimentul defensiv. De exemplu, în ultimul test, cel cu FK Baltika, au lipsit Alexandru Iacob, Tano Bonnin, Bogdan Manole, Cristian Ignat, Alin Cârstocea și Facundo Mallo, toți cu probleme de sănătate.

Pe Pancu îl îngrijorează mai mult starea de sănătate a jucătorilor săi, nu faptul că s-a pierdut o zi pe drumuri.

„Pe mine mă preocupă mai mult starea de sănătate a fundașilor centrali, să vă spun sincer, decât că am pierdut o zi pe drumuri. Nu a fost bine în cantonament, pentru că am avut probleme cu accidentații. Lucrul pe care mi l-am dorit cel mai mult când am început acest an a fost să nu avem jucători accidentați, dar, din păcate, aceste probleme persistă. Sper ca acest ghinion pe care îl avem în perioada asta de pregătire să nu mai fie valabil în campionat”, a spus, la aerosport, antrenorul Rapidului, care a fost atent și la contracandidatele din lupta pentru promovare: „Petrolul e echipa care își permite, a schimbat mult și la nivel de antrenori, și la jucători. Restul echipelor au făcut două-trei transferuri maxim, merg pe omogenitate cele din față, cum a fost și cazul nostru.”

În cantonamentul din Turcia, efectuat în Antalya, la Lara, în perioada 24 ianuarie – 6 februarie, Rapid a desfășurat patru meciuri în care a obținut următoarele rezultate: 2-0 cu FC Saarbrücken (L4 Germania), 2-3 cu U Craiova 1948 SA (Liga 3), 0-2 cu CSKA 1948 Sofia (Liga 2 Bulgaria) și 2-2 cu FK Baltika Kaliningrad (Liga 2 Rusia).

Daniel Pancu își mai dorește un portar și un atacant. Rămâne Devenish?

În această iarnă, Rapid a perfectat două transferuri și și-a completat lotul cu doi jucători tineri de la echipa secundă, fundașul Cristian Ignat și atacantul Georgescu Nichifor. Prima mutare făcută a fost aducerea atacantului Valentin Alexandru de la colega de campionat SCM Gloria Buzău, iar a doua a fost cea a fundașului stânga Paul Copaci, ultima dată fost la Astra, unde nu a jucat în prima parte a sezonului.

La revenirea în țară, Daniel Pancu a spus că își mai dorește un portar sub 20 de ani, ceea ce înseamnă că, cel mai probabil, australianul Harrison Devenish-Mears (foto jos), pe care l-a avut la dispoziție încă de la reunire, nu va fi păstrat alături de Virgil Drăghia și Alexandru Tătaru. Iar pista Ionuț Rus, rechemat de CFR Cluj de la Turris Oltul a picat. În plus, își dorește încă un atacant lateral, care să le creeze concurență lui Antonio Sefer și Cătălin Hlistei.

„În momentul de față am transferat un vârf care sunt convins că ne va ajuta foarte mult (n.r. – Valentin Alexandru, de la SCM Gloria Buzău). Varianta Rus (n.r. – Ionuț Rus, aparține de CFR Cluj, iar în tur a evoluat la Turris Oltul), portar under, a căzut. Încercăm o altă variantă, plus îmi doresc încă un jucător în zona de atac pentru a crea concurență, un atacant lateral la Sefer și la Hlistei, pentru că acolo cred eu că, în acest moment, nu suntem bine acoperiți, pe acele două posturi. Mă refer la egalitate valorică”, a mai spus Daniel Pancu.

Meciul cu Turris se joacă la Voluntari

Antrenorul Rapidului a explicat și de ce primul meci oficial pe teren propriu din 2020, cel cu Turris Oltul Turnu Măgurele, va fi disputat la Voluntari, pe stadionul „Anghel Iordănescu”, și nu în Regie.

„O să mergem la Voluntari pentru primul joc, cu siguranță, pentru că gazonul e unul foarte bun, am suferit și din acest punct de vedere în turul campionatului, vedeți, a nins, dacă și plouă în Regie nu se poate juca în condiții normale. Acolo avem toate condițiile.”, a declarat Daniel Pancu.

Rapid a ratat transferul lui Alexandru Ioniță, împrumutat de CFR Cluj la Astra, și a început de astăzi comercializarea abonamentelor pentru partea a doua a sezonului.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: FC Rapid 1923

Marius ANGHEL 07 Feb. 2020, 19:19 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă