CS Mioveni și-a început seria meciurilor amicale cu o victorie. Roșu: „Vreau să punem presiune și mai mare pe adversar”

Marius ANGHEL 30 Jan. 2018, 11:52 Pregătiri, amicale
CS Mioveni și-a început seria meciurilor amicale cu o victorie.** Roșu:

CS Mioveni a disputat, în weekend, primul amical al acestei ierni, iar luni seară a plecat într-un stagiu de pregătire centralizată la Mogoșoaia. Astfel, după ce au învins cu 3-1 pe Unirea Bascov, galben-verzii vor sta acum 10 zile în cantonament, unde vor acumula energia necesară terminării acestui campionat.

3-1 cu Bascov

La două săptămâni de la reluarea pregătirii de iarnă, la capătul unei perioade de pregătiri de plan local, CS Mioveni a disputat un meci amical, cu Unirea Bascov, acesta fiind primul joc de pregătire din 2018. Sâmbătă la prânz, pe terenul sintetic de la Grupul Școlar Colibași, elevii lui Laurențiu Roșu au câștigat întâlnirea cu 3-1, după ce la pauză aveau doar 1-0. Scorul a fost deschis în prima repriză de Florescu, care a reluat cu latul din fața porții, după ce Neacșu centrase de pe dreapta.

După pauză, oaspeții au egalat, în urma unei lovituri libere, respinse în primă fază de portarul Croitoru. CS Mioveni a ajuns în avantaj prin golul lui Vintilă, care a reluat și el în poartă un balon respins de portarul Unirii, iar Andrei Neagoe a consfințit rezultatul final, cu un șut sub transversală de la colțul careului.

Au jucat și nou-veniții

Laurențiu Roșu a folosit 21 de jucători din lotul pe care îl are la dispoziție, pe teren intrând și noile achiziții ale acestei ierni. În cele două echipe, la CS Mioveni au jucat formații diferite, singurul care a bifat tot meciul fiind portarul Croitoru.

În prima repriză, pe teren s-a aflat fundașul central Florin Ilie, la fel ca și mijlocașul la închidere Alexandru Neagu. Apoi, după pauză, Robert Gherghe a intrat și el în centrul apărării. Cei trei amintiți sunt transferați de CS Mioveni în această iarnă și pot fi soluții pentru posturile rămase descoperite la echipă.

Cinci cu probleme medicale

În acest prim amical al perioadei de pregătire precompetițională nu au evoluat niciun minut portarii de rezervă Valentin Sima și Bogdan Preda și nici jucătorii de câmp Edi Stoica, Ayza și Ivan, toți aucuzând mici probleme medicale.

26 în cantonament

Meciul a avut loc pe terenul sintetic de la Grupul Școlar, iar după partidă, Roșu le-a dat liber jucătorilor. Lotul s-a reunit de-abia ieri după amiază, pentru un nou antrenament, după care s-a plecat în cantonament la Mogoșoaia. Aici se va sta două săptămâni, perioadă în care se vor mai disputa trei meciuri de pregătire, cu Abatorul Slobozia, CS Balotești și Metaloglobus.

În cantonament, stafful tehnic al echipei a luat 26 de jucători, dintre cei care au făcut pregătire cu echipa până acum, Toma și Comănescu fiind lăsați la echipa a doua.

Roșu: „Vreau mai multe recuperări și presiune!”

Antrenorul Laurențiu Roșu speră ca, până la începerea campionatului, jocul echipei sale să se îmbunătățească și elevii săi să pună mai multă presiune pe adversar, să-și creeze mai multe ocazii de gol și să recupereze mult mai multe baloane în jumătatea adversară.

„Sunt mulțumit de atitudinea pe care au avut-o până acum jucătorii la antrenamente. Sper să continue pe această linie. Chiar dacă au fost exerciții noi, au fost foarte receptivi și asta este foarte important. Am jucat acest amical cu o echipă de Liga a 4-a, care ne-a pus chiar mici probleme în unele momente. Trebuie să reparăm greșelile care au fost. Rezultatul a fost unul pozitiv și asta este bine. Eu îmi doresc mai mult de la ei, însă… De exemplu, vreau să recuperăm mult mai mult mingea în terenul advers, și asta înseamnă să punem și presiune mai mare pe adversar și să avem mai multe șanse de a marca. Vom mai juca și alte amicale, iar la ele voi ține cont de minutele jucate, să aibă fiecare în mod egal, pentru a fi pregătiți foarte bine cînd începe campionatul. Înainte de prima etapă, voi lua o hotărâre cine va juca titular. Mai avem nevoie însă de unul sau doi jucători de atac, pentru că ar fi bine să vină pentru concurență. Din câte știu eu, se negociază cu unii jucători și rămâne de văzut dacă se vor concretiza aceste discuții. Ultimul venit, Gherghe, este un tânăr care s-a antrenat foarte bine pînă acum, și la amical a evoluat bine. Aștept să dea randament și în următoarele meciuri și sper că ne va ajuta în retur. Avem nevoie de tineri talentați, care corespund cerințelor pentru a forma un lot competitiv”, a declarat Laurențiu Roșu.

CS Mioveni – Unirea Bascov 3-1 (1-0)
Au marcat: Florescu, Vintilă, Andrei Neagoe

Mioveni (repriza I): F. Croitoru – Tirică, Trașcu, Fl. Ilie, Șchiopu – Lazăr, Al. Neagu – Neacșu, Ed. Florescu, Rădescu – C. Năstăsie
Mioveni (repriza II): F. Croitoru – Cip. Negoiță, Gugu, Gherghe, Burnea – Mîrzeanu, Al. Neagoe – Alexe, Pirtea, Arsenică – Vintilă

Meciurile amicale ale Mioveniului:

27 ianuarie: CS Mioveni – Unirea Bascov 3-1 (1-0)
3 februarie: CS Mioveni – Abatorul Slobozia (la Buftea)
7 februarie: CS Mioveni  – CS Balotești (la Buftea)
10 februarie: CS Mioveni – Metaloglobus (la Buftea)
14 februarie: CS Mioveni – CS Afumați (nu s-a stabilit locația)
17 februarie: CS Mioveni – Chindia Târgoviște (la Mioveni)

Articol scris de Silviu MIHAI

Marius ANGHEL 30 Jan. 2018, 11:52 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă