CS Mioveni are parte de un cantonament dur la Cheile Grădiștei. Antrenamente pe ninsoare și ger

Cantonamentul din această iarnă al Mioveniului este unul dintre cele mai dure pe care le-a făcut echipa în ultimul timp. Și asta din cauza condi­ții­lor atmosferice de la Cheile Grădiștei, dar și a an­tre­namentelor pregătite de banca tehnică a echi­pei.

O zi normală de pregătire pentru CS Mioveni, în acest cantonament, începe la ora 8:00 di­minea­ța, când băieților li se dă trezirea. Apoi, între 8:30 și 9:00, jucătorii servesc micul dejun, după care se pregătesc de primul antrenament al zilei, care începe la ora 10:00 sau 10:30, pe terenul sintetic din cadrul complexului hotelier. Dimineața este vorba de un antrenament strict fizic, bazat pe alergări, sărituri, sprinturi și multe alte exerciții care duc la mărirea rezistenței fizice a fotbaliștilor. Antrenamentul de dimineață durea­ză între 70 și 80 de minute.

La ora 12:30 se servește prânzul, după care se merge la odihnă, până la ora 16:00, când începe al doilea an­trenament. Acesta durează 90 de minute, și este exclusiv cu mingea, ca băieții să se mențină în formă și în jocul cu balonul. În afară de ședința de pregătire de pe terenul sintetic, o dată la două zile s-a făcut și un antrenament la sala de forță.

De asemenea, după antrenamentul de după-amiază, se face recuperare. Ziua se încheie cu cina, care este servită la 19:30, iar stingerea se face la ora 22:30.

Programul zilnic:

# ora 8.00: trezirea
# ora 8.30: micul dejun
# ora 10.30: antrenament
# ora 12.30: prânzul
# ora 16.00: antrenaent
# ora 18.00: recuperare
# ora 19.30: cina
# ora 22.30: stingerea

Meniul fotbaliștilor:

Micul dejun: Bufet suedez: ouă ochiuri sau fierte, omletă, cașcaval, brânză, salam, șuncă, crenwurști, cârnați, miere, gem, dulceață, unt, ceai, cafea, apă pla­tă, suc natural, iaurt
Prânz: supă de găluște/cremă de legume/supă de pui, grill sau cuptor – pulpă de pui dezosată, piept pui, pulpă la cuptor, aripioare, vită (rasol/mușchi), garnitură – rizotto, cartofi naturi/țărănești, desert – plăcintă cu mere/brânză dulce/stafide, clătite.
Cina: cașcaval pane/paste/ficăței cu mămăliguță, bulz țărănesc, grătar de pui/vită, friptură la tavă, fructe, bere sau un pahar de vin roșu (rar, la solicitarea antrenorului).

În zi de meci, se mănâncă cu 3-4 ore înainte piept de pui cu paste, plus ciocolată.

Meniul este stabilit de medicul echipei, Viorel Nicola, fiind preluat din medicina sportivă. Un alt aspect important este că meniurile diferă de la zi la zi, trebuind alternate.

Victorie la scor și cu CS Tunari

Altfel, CS Mioveni a disputat azi, la prânz, al treilea și ultimul amical din cadrul cantonamentului de la Cheile Grădiștei. Galben-verzii au jucat cu CS Tunari – locul 3, Seria II, Liga III și au învins cu 5-0 (3-0). Golurile au fost marcate de Năstăsie, Iancu (două), Vintilă, Nilă. Partida s-a disputat pe terenul de la Zărnești.

Mâine, galben-verzii se vor întoarce din cantonamentul montan, iar de luni pregătirea va fi reluată pe plan local.

Articol scris de Silviu MIHAI
Foto: CS Mioveni
 

Pe aceeași temă