CS Mioveni a defilat în fața Gloriei Buzău în amicalul de la Ploiești: „Scorul putea fi mult mai mare”

Marius ANGHEL 24 Aug. 2015, 18:23 Pregătiri, amicale

CS Mioveni a disputat, sâmbătă dimineață, la Ploiești, pe stadionul Astra, un ultim meci de verificare al acestei veri. Galben-verzii s-au impus cu 4-1 în partida cu Gloria Buzău, după ce, la pauză, a fost egal, 1-1.

Partida de la Ploiești a fost la discreția argeșenilor, elevii lui Claudiu Niculescu dominând partida atât în prima, cât și în a doua repriză. Adver­sara Mioveniului, care evoluea­ză în seria I a Ligii secunde și anul trecut a terminat pe locul III, nu a putut ține piept galben-verzilor, care au un lot mult mai valoros. Pentru argeșeni, în prima repriză a deschis scorul Roberto Ayza, acesta finalizând un contraatac purtat de Toriște pe dreapta, fundașul centrând perfect în careul advers. De partea cealaltă, buzoienii au egalat prin Marcu, dintr-o lovitură liberă.

În prima repriză, Niculescu a folosit o formulă care are șanse foarte mari să se regăsească și în primele meciuri din campionat, iar după pau­ză, după vreo 10 minute din repriza secundă au intrat și ceilalți componen­ți ai lotului. După 1-1 la pauză, în repriza secun­dă, în minutul 60, Mioveniului a luat avantaj pe tabela de marcaj în urma unui autogol, un adversar deviind nefericit un balon în propria poartă la un șut al lui Edi Stoica. În minutul 75, Năstăsie a marcat și el pentru 3-1, după ce a scăpat singur cu protarul și l-a învins cu un șut plasat. Scorul final a fost stabilit de Nilă, în minutul 82, acesta finalizând după o centrare a lui Alin Popa venită de pe partea dreaptă.

CS Mioveni – Gloria Buzău 4-1 (1-1)
Ayza (25), Marcu (autogol – 60), Năstăsie (75), Nilă (82) / Marcu (39)

CS Mioveni: Popescu – Toriște, Calvin, Bogdan Stoica, Edi Stoica – Răuță, Marinescu – Mazilu, Honciu, Ayza – Buhăescu. Au mai jucat: Croitoru – Tirică, Șchiopu, Negoiță, Cătălin Stan, Alin Popa, Trașcu, Mîrzeanu, Galan, Năstăsie și Nilă.
Antrenor: Claudiu Niculescu

Gloria: Sârbu – Chivu, Vlaicu, Dăniță, Ghiță – Marcu, A. Iordache – N. Popescu, Burlacu, Danciu – Pălimaru. Au mai jucat: Răduca, Bobe, Al. Marin, Ghiviziu, Ghinea, Spătaru și Al. Ioniță.

Constantin Stancu, președintele executiv CS Mioveni: „Jucătorii sunt bine pregătiți!”

Ultimul amical disputat de CS Mioveni, cel de la Plo­iești, a fost urmărit din tribune și de președintele exe­cutiv al clubului, Constantin Stancu. La finalul partidie, oficialul galben-verzilor a tras unele concluzii, după perioada de pregătire de vară și după partidele amicale jucate în acest timp.

– Cum vi s-a părut acest ultim joc de verificare?
– Un joc bun, contra unei echipe bune. Am văzut o primă repriză echilibrată, cu toate că noi am dominat-o, am avut posesia și inițiativa mai mult decât adversarul. Dar am avut și noi și ei câteva situații de a marca. După minutul 50, s-a rupt însă echilibrul pentru că noi, față de adversar, avem un lot mult mai bun, iar cei care au intrat în partea secundă au arătat acest lucru.

– În afară de cele patru goluri, s-a și ratat…
– Într-adevăr, scorul putea fi mult mai mare, pentru că noi am ratat foarte multe ocazii de gol. Echipa a jucat bine și putem spune că a fost un ultim meci reușit, pe un teren bun.

– Ce speranțe sunt pentru începutul de campionat?
– Acest test reușit ne dă speranțe pentru începutul de campionat, care la prima vedere, uitându-ne la programare, pare ușor, dar eu cred că va fi destul de greu. Important este, bineînțeles, ca în prima etapă să începem bine. Dacă obținem o victorie, probabil parcursul echipei va fi din ce în ce mai bun și vom reuși să strângem cât mai multe puncte.

– Ați urmărit de aproape pregătirea de vară a echipei, ce concluzii puteți trage?
– Foarte important pentru echipă, lot și antrenori este că nu au fost accidentări, doar unele mici… Toți jucătorii au avut posibilitatea să se pregătească de la un cap la altul, în această perioadă de vară. Și sunt sigur de asta, jucătorii noștri sunt bine pregătiți și de-aia ne punem speranță mare în ei.

– După ce ați văzut toate jocurile amicale ale echipei, ce se poate spune despre lotul lui Claudiu Niculescu. E complet sau ar mai fi nevoie de jucători?
– Ținând cont de faptul căIonuț Rada este accidentat, acolo cred că ar fi o problemă pe moment, la fundașii centrali. În rest, cred că lucrurile sunt în regulă din punct de vedere al lotului și al concurenței pe posturi.

– Cum credeți că se vor descurca juniorii?
– Pentru mine, juniorii sunt un capitol aparte. Depinde foarte mult cum încep, ce încredere or să aibă în ei și ce realizări vor avea în timpul jocului. Cred însă că această problemă este la toate echipele. La jucătorii tineri, mai ales cei sub 19 ani, problema este să prindă o constanță în jocuri, să aibă evoluții constante. Pentru că știm, în general, jucătorii tineri nu au această constanță, au fluctuații în evoluții. Nu sunt foarte mulți care fac față la presiunea ligii a doua. Dar, cu meciuri jucate, cu experiența căpătată la fiecare joc în care sunt pe teren, sperăm să facă față foarte bine. Desi­gur, contează foarte mult și cei din jurul lor, să-i încurajeze, să-i ajute să se exprime la cel mai înalt nivel.

Articol scris de Silviu MIHAI
Foto: CS Mioveni / Facebook
 

Marius ANGHEL 24 Aug. 2015, 18:23 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă