CS Afumați, victorie spectaculoasă în amicalul cu CS Mioveni

Marius ANGHEL 27 Jul. 2016, 16:23 Pregătiri, amicale

CS Mioveni a pierdut cu 3-1 amicalul desfășurat pe teren propriu împotriva viitoarei colege de campionat CS Afumați. Argeșenii au condus încă din primele minute, însă până la pauză au pierdut avantajul, adversarii reușind în a doua repriză să se distanțeze pe tabela de marcaj.

Sâmbăta trecută, cele două echipe s-au întâlnit într-un amical la Afumați, însă partida a fost întreruptă după 40 de minute, la scorul de 0-0, după ce fundașul Bogdan Vișa s-a accidentat la cap, iar ambulanța a plecat de la stadion.

În testul de astăzi, scorul a fost deschis totuși de gazde în minutul 8, prin Năstăsie, care a transformat impecabil o lovitură liberă de la 20 m, peste zid, în vinclu. Atacantul marcase identic, tot din lovitură liberă și în precedentul meci de la Mioveni, cel cu CS Ștefănești. Argeșenii nu au avut o primă repriză tocmai reușită, iar ilfovenii au taxat erorile defensivei la maximum. Egalarea a venit în minutul 24, după ce Olariu l-a depășit ușor, în viteză, pe Tomozei, pătrunzând în careu singur, pe dreapta și înscriinnd cu un șut pe lângă portar. Apoi, Pivniceru, în minutul 30, a șutat cu boltă de la 10 m, puțin peste transversală. Un minut mai târziu, același mijlocaș avea să înscrie golul meciului, un șut superb din prima direct în vinclu, la colțul lung, de la marginea careului de pe stânga. Au urmat apoi o serie de ocazii ale Mioveniului, însă Rădescu (min. 34, șut de la 25 m respins greu de portar), Năstăsie (min. 35, un-doi cu Staicu și șut din prima de la 10 puțin peste și min. 44 dribling la marginea careului și puțin puțin pe lângă) și Ayza (min. 45, acțiunea pe dreapta a lui Năstăsie, pase în centru pentru Ayza și șut de la 16 puternic, portarul scoțând în extremis) nu au fost inspirați în fața porții.

După pauză, jocul Mioveniului s-a schimbat total, echipa a stat mai tot timpul în jumătatea adversă, creându-și mai multe ocazii, având multe incursiuni soldate cu centrări în fața porții, însă, din păcate, nu a reușit să și marcheze. La capitolul ocazii, le-am notat pe cea a lui Mazilu care a tras puțin pe lângă, în cross, de pe dreapta din careu, în minutul 50, pe cea lui Biceanu care a tras puțin pe lângă bară, de la 20 m lateral dreapta, în minutul 69, dar și pe cele ale lui Vintilă care a reluat în minutul 73 imprecis, din fața porții, o centrare în 2 m, Ayza care a trimis cu capul puțin pe lângă din 6 m, din centrarea de pe dreapta a lui Mazilu.

Meciul s-a terminat cu un nou gol, tot în poarta Mioveniului, înscris de Tudorache după ce a ărmas singur cu portarul Preda, fiind angajat printre fundașii argeșeni.

CS Mioveni – CS Afumați 1-3 (1-2)
Au marcat: Năstăsie (8) / Olariu (24), Pivniceru (31), Tudorache (90)

Mioveni (repriza I): Popescu – Tirică, Vișa, Ionuț Stoica, Tomozei – Galan, Boboc – Rădescu, Năstăsie, Ayza – Staicu.
Mioveni (repriza II): Popescu (Preda 70) – Tirică (Bogdan Stancu 68), Vișa (Gugu 75), Ionuț Stoica, Tomozei (Edi Stoica 60) – Boboc (Iamandi 57), Galan (Biceanu 60) – Mazilu, Ayza, Rădescu (Șchiopu 75) – Năstăsie (Vintilă 60). Antrenor: Alexandru Pelici.

Afumați: Botaș – Al. Gheorghe, Buzea, Robicek, Covalschi – Petculescu, Balgiu, Olariu, Pivniceru – Stef. Vasile, Vlada. AU mai jucat: Mișa, Moglan, Tudorache, Mitu, Bobi Verdeș, Zaharia, Popa, Botea. Antrenor: Vasile Neagu

Alexandru Pelici a folosit în acest prim meci al zilei majoritatea jucătorilor din lot, cu excepția lui Sima, Trașcu, Lazăr, Popa, Florescu, Iancu, Nilă, Neacșu, Ivan și Croitoru, primii opti urmând să joace diseară în al doilea amical, contra echipei de județ Unirea Bascov.

Oaspeții, supermulțumiți

La finalul partidei, antrenorul oaspeților, Vasile Neagu, a fost foarte mulțumit de rezultat și de jocul echipei sale. „A fost un antrenament util din toate punctele de vedere. Adversarul a fost extraordinar pentru un astfel de test. Ceea ce și-au propus ambele echipe prin acest amical eu cred că s-a reușit. Obiectivul nostru este rămânerea în Liga a II-a. Suntem la primul an și sper să facem o figură frumoasă. Asta ne dorim, și să nu dezamăgim!”, a declarat tehnicianul.

Verdeș, la Afumați

Printre jucătorii care au evoluat ieri la oaspeți s-a afalt și Bobi Verdeș. Atacantul a schimbat astfel tabăra în numai o săptămână, după ce la precedentul meci de acasă al Mioveniului, cel cu CS Ștefănești, se afla în lotul lor. Verdeș a fos încă de sâmbătă la Afumați, la amicalul din weekend, făcând doar alergări, separat de ceilalți jucători.

Sâmbătă, amical cu Chindia

Ultimul meci de pregătire al acestei veri este programat sâmbătă, de la ora 11.00, tot la Mioveni. Adversara argeșenilor va fi tot o colegă de serie, Chindia Târgoviște, formație care s-a bătut la promovare până în ultimele etape ale sezonului trecut.

Multe accidentări

Deși nu a fost un joc dur, partida de ieri a fost întreruptă de foarte multe ori din cauza unor faulturi la limita regulamentului. Astfel, jucătorii atât de la gazde, cât și de la ospeți au solicitat de mai multe ori intervenția echipei medicale și toți au putut continua jocul. Niciuna dintre intrări nu a fost însă intenționată, iar arbitrul nu a acordat avertismente.

Articol scris de Silviu MIHAI
Foto: Gazeta de Mioveni

Marius ANGHEL 27 Jul. 2016, 16:23 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă