Corona, la primul eșec al verii, 2-4 cu Unirea Slobozia

03 Aug. 2012, 12:10 Pregătiri, amicale
Corona, la primul eșec al verii,** 2-4 cu Unirea Slobozia

Miercuri dimineață a avut loc la Brașov un meci spectaculos între două nou-promovate în Liga a II-a, Corona Brașov întâlnind Unirea Slobozia. Cei prezenți la meci au avut ocazia să vadă un meci frumos la finalul căruia Corona a înregistrat prima înfrângere din acesta perioadă de pregătire.

Lovitura de începere au avut-o brașovenii care s-au instalat rapid în jumătatea adversă arătându-și clarele intenții ofensive. Astfel, în primele trei minute ale partidei, brașovenii și-au trecut în cont două ocazii, ambele avându-l în prim-plan pe mijlocașul dreapta Postolache. Acesta a dat două centrări bune în fața porții apărate de Oprea, pe rând Coman și S. Marin trecând pe lângă deschiderea scorului. Scor care a fost deschis rapid, în minutul cinci, atunci când același Postolache scoate o lovitură de colț care este executată de S. Marin la colțul scurt, acolo de unde Coman marchează cu o lovitură imparabilă de cap. Luați prin surprindere de începutul fulminant al brașovenilor, jucătorii lui Dună ajung pentru prima dată la poarta adversă în minutul 10, atunci când incursiunea fundașului dreapta Roșu este finalizată slab pe lângă poartă de către V. Gheorghe.

Coordonați excelent de veteranul Stere, brașovenii au impus ritmul primei reprize, alternând posesia prelungita cu contraatacuri tăioase și verticalizări. Brașovenii puteau să-și mărească avantajul în câteva rânduri, dar atât S. Marin cât și Coman au ratat din situații bune. Cea mai mare ocazia a primei reprize a avut-o Coman în minutul 34, atunci când brașovenii au beneficiat de o lovitură liberă de la 18 metri. Deși toți adversarii se așteptau la un șut direct al lui Damian, Stere trimite inteligent peste zid lui Coman care reia din 7 metri slab, cu capul, peste poartă. De partea cealaltă, jucătorii din Slobozia au mai amentat poarta lui Marc doar din două lovituri libere de la 25 de metri, executate de V. Gheorghe și Ivașcă și în urma unui contraatac purtat pe partea stânga de Luca și finalizat doar cu un corner.

Debut spectaculos de repriză

Treziți de ședința lui Dună și cu câteva schimbări inspirate, ialomitenii încep mai bine repriza a doua și egalează repede, în minutul 50, prin nou intratul Fl. Anghel care a marcat cu latul din 5 metri după o incursiune frumoasă a lui Luca în banda stângă. Brașovenii își arată colții rapid și, în decurs de 10 minute, au trei mari ocazii. Prima ocazie îi aparține lui Ene care reia slab cu capul pe lângă poartă centrare bună a lui Marcăș, urmat de B. Marinescu care driblează frumos în suprafața de pedeapsă doi apărători, dar șutul său slab este reținut de portarul advers, iar a treia ratare vine de la Pastor care, aflat singur pe 5 metri, reia defectuos cu capul o centrare venită de pe dreapta de la același activ Marinescu. Jocul bun al brașovenilor dă roade și aceștia preiau din nou conducerea în minutul 67 în urma unei faze spectaculoase. Avram recuperează o minge la marginea careului propriu, pasează către Ene aflat la mijlocul terenului, care lasă mingea printre picioare la Marinescu. Acesta trimite din prima pentru H. Popa, tânărul mijlocaș dreapta împrumutat de FC Brașov driblează scurt și de la limita careului plasează mingea cu stângul la colțul lung.

Bătuți de dubla fabuloasă a lui Liviu Mihai: șut de la 25 de metri și gol din corner!

Din acest moment meciul capătă o nouă față, trecându-se la un joc pe contre cu multe faze de poartă. În urma unei astfel de contre, Fl. Anghel ajunge în suprafața de pedeapsă a brașovenilor unde este faultat în careu de Stanciu. Lovitura de la 11 metri este ratată de D.Gheorghe care trage puternic în transversală. Faza imediat următoare, Ene trece pe lângă gol în urma unei centrări a lui Marcăș. Golul vine în minutul 72, dar la cealaltă poartă. Târziu iese greșit pe o centrare din corner și respinge până pe 8 metri la D. Gheorghe care reia cu latul în poarta goală. Elevii lui Dună dau lovitura pe final, prin noul intrat Liviu Mihai, care reușește o dublă efect. Primul gol vine în minutul 86, printr-un șut de la 25 de metri, iar al doilea în minutul 91 cu un corner la care mingea a intrat direct în poartă nefericitului Târziu. De menționat că între cele două goluri ale lui Liviu Mihai (foto), brașovenii și-au mai trecut în cont o ocazie mare, Leonte reluând violent în transversală din 12 metri. Următorul meci al brașovenilor va avea loc diseară, de la ora 18.00, în compania echipei FCM Târgu Mureș

Corona Brașov – Unirea Slobozia 2-4 (1-0) Coman (5), H. Popa (67) / Fl. Anghel (50), D. Gheorghe (72), L. Mihai (86, 91)

Lipsit de aportul lui Florin Stângă, care acuză o tendinită și este obligat la un repaus de câteva zile, antrenorul brașovenilor Daniel Bona a trimis în teren următorul 11: Marc – Martac, Forika, Damian, Fizeșan – Postolache, Stere, V. Munteanu , S. Marin – I. Coman, Chirciu. Rep II: Târziu – Mădulărea, Stanciu, Ștefan, Avram – H. Popa, Pastor, Leonte, Marcăș – M. Ene, Marinescu.
De partea cealaltă, Marin Dună a început cu următoarea echipă: Oprea – Roșu, Soare, Lorincz, Florea – Gheorghiu, Macare, Ivasca, Luca – V. Gheorghe, Mihalcea. În a doua repriză au mai intrat: Neagu, Bozean, Toma, Drăguț, D. Gheorghe, Fl. Anghel, L. Mihai.

Articol scris de Cristian NICU

03 Aug. 2012, 12:10 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă