Concurență în centru defensivei

20 Jul. 2009, 17:23 Pregătiri, amicale
Concurență** în centru defensivei

UTA a depășit primele două săptămâni dedicate noului sezon al Ligii a II-a, trecând și de perioada mai solicitantă a verii – stagiul centralizat. La capătul celor 14 zile de pregătire, în ceea ce privește structura lotului s-a conturat o accentuată concurență pentru cele două posturi de fundaș central.
 

 

Staff-ul tehnic al Bătrânei Doamne a ținut să-i păstreze pe Claudiu Pascariu și Predrag Pocuca, care au evoluat în roșu-alb de-a lungul returului trecut. Ambii au fost convinși să accepte noi contracte și să evolueze în continuare la Arad. În schimb, au fost aduși alți doi fundași centrali pentru probe de joc și ambii au reușit să-i convingă pe antrenorii utiști. Ionuț Popa, Roland Nagy și Dan Stupar i-au monitorizat cu atenție pe Ciprian Ștreangă și Pavel Yanchuk de-a lungul stagiului de la Moneasa și au constatat că ambii corespund exigențelor și că pot constitui soluții pentru acoperirea postului. Aproape sigur, atât Ștreangă, care provine din „lotul Gloria Arad”, cât și Yanchuk, adus de la Liberty Oradea, vor fi păstrați în lot, astfel că UTA are deja o concurență mare pentru cele două poziții din centrul defensivei.
 

 

În plus, antrenorii Bătrânei Doamne beneficiază și de Mutulescu, fotbalist care în opinia lui Ionuț Popa ar avea un randament și mai bun pe postul de fundaș central. Principalul utist intenționa acum două săptămâni, la reluarea pregătirilor, să-l repoziționeze pe Mutulescu ca fundaș central, însă variantele pe care le are acum pentru zona centrală a defensivei l-au determinat să-l păstreze în continuare ca mijlocaș defensiv, la concurență cu noul venit, Vali Apostol. De asemenea, Draia, un jucător promovat de la echipa de republicani a Bătrânei Doamne, evoluează tot ca fundaș central, fiind folosit la Moneasa și pe partea stângă a defensivei, în lipsa altor soluții.
 

 

Sursă: observator.info
 

20 Jul. 2009, 17:23 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă