Clinceniul atacă Liga 1 cu Baciu ca principal

Mihai Andries 21 Jun. 2014, 13:03 Pregătiri, amicale
Clinceniul atacă Liga 1** cu Baciu ca principal

În urma șocului produs prin despărțirea de Vali Bădoi, după doar două meciuri disputate în play-off, banca tehnică a Clinceniului a fost preluată de un triumvirat alcătuit din directorul tehnic Ciprian Urican, principalul Marcel Abăluță și antrenorul cu portari Florentin Rădulescu. Timp de opt etape, ajutată și de pe margine și din teren de frații Karamyan, noua echipă tehnică a adunat patru victorii, două egaluri și doar două eșecuri, contra Iașiului și Rapidului.

Nume noi: Baciu principal, Didiță preparator

Promovată momentan în Liga 1 – după ce Rapid nu a primit licența pentru acest eșalon, dar a făcut apel la TAS, FC Clinceni a făcut deja primele mutări la nivel de bancă tehnică. Astfel, după analizarea variantelor avute la dispoziție, grupărea (încă) ilfoveană a decis ca Marius Baciu, rămas liber de contract din vara anului trecut atunci când a promovat-o pe SC Bacău în Liga 2, să fie noul tehnician pentru sezonul viitor.

În vârstă de 39 de ani, Baciu va fi principal la Clinceni, urmând ca Urican să îl ajute din postura de director tehnic, pe partea de tactică. Și Marcel Abăluță va continua la echipă, dar ca secund, alături de Florentin Rădulescu, cel care se va ocupa de portari. Pe banca echipei va mai figura și Dan Didiță, noul preparatorul fizic al Clinceniului.

Cantonamente la Curtea de Argeș și în Austria

Reunirea echipei va avea loc pe data de 23 iunie, fiind urmată de vizita medicală și un cantonament la Curtea de Argeș, care se va termina sâmbăta următoare. După o scurtă pauză, jucătorii Clinceniului vor pleca într-un cantonament austriac, care va începe pe 1 iulie și va dura până pe 11. În patria valsului, ilfovenii vor disputa cinci meciuri amicale.

La nivel de lot, singurele cunoscute sunt plecarea lui Bolboașă la Petrolul, portarul fiind la final de împrumut. La capitolul plecări se mai vehiculează și numele lui Mbella, la final de împrumut de la Pandurii, dar și Konyeha, care nu prea a avut un play-off strălucit sub culorile ilfovenilor.

Posibil debut oficial contra Craiovei

Dacă Rapidul nu va câștiga apelul la TAS, atunci primul meci oficial al ilfovenilor în noul sezon va avea loc pe 16 iulie. Atunci Clinceniul ar urma să debuteze la Pitești în turul preliminar al Cupei Ligii, competiție nou înființată de LPF. Dacă FRF va acorda drept de promovare noii echipe a Craiovei, atunci Jerry Gane și Marius Baciu se vor întâlni în premieră ca adversari din postura de antrenori în Liga 1. În cazul în care oltenii nu vor fi lăsați să joace în Liga 1, în mod normal ASA va fi considerată ca ocupanta primului loc din Seria 2 și se va duela cu Clinceni pentru calificarea în optimile Cupei Ligii.

Articol scris de Mihai ANDRIEȘ

Mihai Andries 21 Jun. 2014, 13:03 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă