Claudiu Herea își intră în rol la Metaloglobus! Fostul petrolist a reușit o dublă în victoria la scor cu Popești Leordeni. Balint trage primele concluzii și spune ce jucători mai vrea

Marius ANGHEL 07 Feb. 2019, 14:20 Pregătiri, amicale
Claudiu Herea își intră în rol la Metaloglobus! Fostul petrolist a reușit o dublă în victoria la scor cu Popești Leordeni.** Balint trage primele concluzii și spune ce jucători mai vrea

Noul antrenor al Metaloglobusului, Laszlo Balint, e mulțumit de evoluția lotului pe care îl are la dispoziție, după trei săptămâni de când a preluat echipa din București, perioadă în care a desfășurat două meciuri amicale. Dacă sâmbăta trecută a trecut cu 1-0 de Sporting Roșiori (locul 13 în Seria a 3-a a Ligii 3), ieri, verzi-albaștrii au învins-o cu 3-0 pe SC Popești Leordeni (locul 4 în Seria a 2-a a Ligii 3).

Împotriva echipei ilfovene, în prima repriză a marcat Mihai Potecea, iar în partea a doua a jocului și-a intrat în rol Claudiu Herea, mijlocașul care ultima dată a fost la Petrolului.

„Sunt mulțumit, nu neapărat de rezultat, cât mai ales de progresul pe care îl înregistrează evoluția echipei. Am progresat atât pe organizare defensivă, cât și pe organizare ofensivă. Începem să devenim pragmatici. Atitudinea echipei este foarte bună și sper eu să parcurgem etapele necesare, până la începutul campionatului, cu eficiența necesară ca la data primei etape să fim la parametri optimi din toate punctele de vedere”, a spus, pentru Liga2.ro, Laszlo Balint.

Cu SC Popești Leordeni, Balint a început amicalul în formula: Fl. Iacob – C-tin. Costache, Fl. Plămadă, Frîncu, Sava – Al. Neagu, Riza – Potecea, Ghenovici, Vîlceanu – Ov. Herea. În repriza a doua au mai jucat: Rob. Geantă – Caramalău, Negotei, Sota, Charles (jucător nigerian în probe), Vl. Vlad, Dr. Bătrânu, David Oprea și Cl. Herea.

„Mai avem nevoie de două – trei transferuri”

Metaloglobus a făcut până acum șapte achiziții: portarul Florin Iacob (25 de ani, ex Sportul Snagov), fundașii Marius Tomozei (28 de ani, ex Energeticianul), Florin Plămadă (26 de ani, ex Petrolul) și Gabriel Frîncu (31 de ani, ex SSC Farul) și mijlocașii Claudiu Herea (28 de ani, ex Petrolul), Alexandru Neagu (25 de ani, ex CS Mioveni) și Robert Vîlceanu (21 de ani, ex Astra). Pe lângă aceștia, Balint și-ar mai dori încă trei jucători.

„Mai avem nevoie de două – trei transferuri ca să putem să adăugăm consistență lotului, atât din punct de vedere valoric, cât și numeric. Însă mă bucur că atât jucătorii noi, cât și cei vechi au înțeles foarte clar mesajul: trebuie să muncim mult, trebuie să o facem bine ca să putem să ne atingem obiectivele propuse pentru această jumătate de sezon. Mai avem nevoie în compartimentul median și cel ofensiv de completări, dar vrem să alegem cu atenție, să aducem jucători de calitate, care să poată aduce plus de valoare lotului nostru. Sunt ceva discuții și să vedem în ce măsură se concretizează. Avem și niște variante de rezervă, dar sper să se rezolve cât mai repede, pentru că e important să intre în programul echipei jucătorii pe care îi vom aduce”, a mai spus Balint.

„E clar că mai avem de muncă”

Față de primul test desfășurat în 2019, Metaloglobus pare să fi progresat. Pe Sporting Roșiori, echipă mai slab clasată decât SC Popești Leordeni, a învins-o cu 1-0, prin golul lui Valentin Ghenovici. „A fost un meci în care s-a resimțit oboseala după cele două săptămâni de cantonament, două săptămâni pline. Băieții au resimțit un pic intensitatea și volumul antrenamentelor, dar au fost destul de multe aspecte pozitive. Le-am analizat, am îmbunătățim ceea trebuia îmbunătățit. E clar că mai avem de muncă și ne așteaptă următorul meci amical. Un adevărat test în compania uneia dintre echipele foarte puternice din eșalonul secund, Chindia”, a transmis Laszlo Balint.

Două amicale mai are programate echipa din București în perioada următoare, însă antrenorul Balint își mai dorește încă un adversar înainte pe primul meci oficial. După jocurile cu Chindia (9 februarie, ora 12:00, la Aninoasa) și Turris Oltul Turnu Măgurele (13 februarie, stadion Metaloglobus), data de 16 februarie este disponibilă pentru un ultim test.

„Noi ne urmăm pașii normali în ceea ce privește planul de pregătire rămas până la data primului joc oficial. Sper să găsim un adversar pentru data de 16 februarie, pentru că este odată importanță, este, practic, ultima repetiție înaintea primului joc oficial și aici este, deocamdată, singurul semn de întrebare în ceea ce privește pregătirea nostră. Ne dorim un adversar care să ne pună probleme, care să ne arate unde mai avem de lucru, ce probleme am mai avea și unde suntem în momentul respectiv în ceea ce privește obiectivele noastre tehnico-tactice”, a mai spus Balint, antrenorul Metaloglobusului.

În primul meci oficial din 2019, Metaloglobus joacă pe teren propriu, pe 23 februarie, cu FC Argeș, ocupanta locului 6 în Liga 2, cu 41 de puncte. Echipa bucureșteană este acum pe o poziție retrogradabilă, 16, cu 21 de puncte acumulate în 21 de etape.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 07 Feb. 2019, 14:20 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă