Cinci noutăți la reunirea Bucovinei!

Marius ANGHEL 22 Jan. 2013, 12:48 Pregătiri, amicale
Cinci noutăți la reunirea Bucovinei!

Bucovina Radauti a demarat ieri pregatirile pentru returul Ligii a 3-a, dupa o vacanta de exact doua luni de zile. La primul antrenament condus de Lucian Burlacu s-au prezentat doar 16 jucatori, o parte din componentii lotului fiind invoiti pentru a-si rezolva unele probleme personale. Noutatile de la reunirea „galben-albastrilor” au fost fundasul Cristian Hrimiuc (ex- Sporting), mijlocasii Mihai Obreja (CS Gura Humorului) si Romeo Rusu (Avantul Volovat), plus doi juniori, Scanteie si Solovastru, de la CSS Radauti.

La sedinta de pregatire de azi au mai fost prezenti unsprezece jucatori din vechea garda, este vorba de Marius Galan, Vasile Vitu, Razvan Breniuc, Narcis Alexandru, Ionel Stoian, Marius Pasaila, Tudor Zaremba, Marius Romaniuc, Ciprian Tudose, Gheorghita Sabie si Alexandru Viu. Alti sase componenti din vechiul lot au lipsit motivat, Victor Bujdei, Ionut Dutica si Sebastian Avramia fiind in febra examenelor la facultate, capitanul Iulian Ionesi si Marius Apostol fiind retinuti la serviciu, in vreme ce Catalin Tatar este accidentat.

La capitolul sosiri, antrenorul Lucian Burlacu a precizat ca vor mai veni doi-trei jucatori si a confirmat tratativele pentru achizitionarea portarului Cristi Butnariu de la Sporting. „Vor mai exista doua trei noutati in lot, cat de curand. Vrem sa-l aducem inclusiv pe Butnariu, dar numai in conditiile in care Sporting il cedeaza definitiv la noi. Nu suntem de acord cu varianta unui imprumut”, a spus Burlacu.

Conform programului trasat de conducerea tehnica, „galben-albastrii” se vor pregati in urmatoarele doua saptamani in zona Radautiului, dupa care vor efectua si un stagiu centralizat la Sucevita. „N-am stabilit inca intervalul in care vom pleca in cantonament pentru ca este posibil sa incepem returul mai tarziu. Retragerea celor din Panciu ne da oarecum programul peste cap”, a mai spus Lucian Burlacu.

In privinta meciurilor de pregatire, Bucovina va sustine un prim test sambata, contra celor de la Sporting, urmand ca miercuri sa evolueze contra celor de la Fcm Dorohoi. Pana la reluarea Ligii a 3-a, Ionesi si compania mai au amicale cu Stiinta Miroslava, FC Pojorata, plus alte doua jocuri cu Sporting si Dorohoi.

Panciu și-a anunțat retragerea

Bucovina Radauti va incepe returul cu o saptamana mai tarziu decat majoritatea combatantelor din seria intai a Ligii a 3-a. Motivul? Adversarul „galben-albastrilor” din prima etapa a sezonului de primavara, gruparea Young Stars Panciu, si-a anuntat retragerea din campionat din cauza problemelor financiare. „Din pacate, în acest moment am ramas fara sustinere financiara si suntem nevoiti sa ne retragem. Oricum, daca am fi continuat, ar fi fost si mai greu, în conditiile în care sunt datorii la jucatori”, declara zilele trecute, pentru presa vranceana, directorul sportiv al echipei din Panciu, Raul Cioran.

Penalizata cu doua puncte de catre Comisia de Discipilina din cauza restantelor contractuale fata de proprii jucatori, Young Stars Panciu a terminat turul campionatului pe penultimul loc al clasamentului. Conform regulamentului, in urma retragerii din competitie, formatia vranceana va pierde toate meciurile din retur cu scorul de 0-3. In aceste conditii, Bucovina va incepe sezonul de primavara pe 15 martie.

Sursa: Gazeta de Suceava

Marius ANGHEL 22 Jan. 2013, 12:48 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă