Ceahlăul s-a descătușat în fața juniorilor A din propria curte. Mironaș a explicat de ce s-a renunțat la echipa secundă din Liga 3

Marius ANGHEL 15 Aug. 2015, 02:12 Pregătiri, amicale
Ceahlăul s-a descătușat în fața juniorilor A din propria curte.** Mironaș a explicat de ce s-a renunțat la echipa secundă din Liga 3

După remiza, 1-1, din weekendul trecut cu SC Bacău, Ceahlăul Piatra Neamț a reușit miercuri prima victorie din amicalele susținute în această vară. Gruparea retrogradată din Liga 1 a câștigat la scor, 7-1, pe terenul doi al complexului sportiv care îi poartă numele, testul cu echipa de juniori A a clubului, antrenată de Lidi Chertic.

În amicalul de casă cu juniorii, antrenorul Costel Ilie a testat doi noi jucători, pe fundașul stânga Aurel Vlaicu de la Petrotub Roman și pe un atacant din Republica Moldova. Acesta din urmă a și înscris două dintre cele șapte goluri ale partidei, Iovu, Balint sau Bobric fiind ceilalți jucători care au înscris și ei în poarta trupei lui Chertic. Singurul gol primit de echipa din Liga 2 a fost din lovitură de pedeapsă, cel care a executat-o fiind Amariei.

Dacă pe Ichim, Gorea, Căruță și Chitoșcă, Ceahlăul nu s-a putut baza din cauza diverselor probleme, în schimb, în amicalul de miercuri au evoluat Barna – Marignă, Masella, Cazan, Vlaicu – Stana, Drăghiceanu, Tăbăcariu, Ștefănescu, Popadiuc – Bobric. După pauză au intrat și Calancea, Gheorghiu, călin, Mateciuc, Valint, Iovu, Pintilie, Stahie, Barb și atacantul basarabean căruia numele i-a rămas secret.

„A fost un test util pentru ambele formații, și pentru echipa mare, care în această perioadă vrea să își pună la punct relațiile de joc, dar și pentru juniorii lui Lidi Chertic, formație pe care dorim să o înscriem în campionatul de elită, competiție nou-înființată de FRF. Mai sunt multe de pus la punct la echipă, însă jucătorii sunt într-o perioadă bună de acumulări. Cred că până la urmă acest amical și-a atins scopul”, a spus, citat de ziarulceahlaul.ro, directorul general Ioan Mironaș.

Următorul amical pentru Ceahlăul este programat pentru sâmbătă, în deplasare, cu SC Bacău. Până acum, în afară de această victorie categorică, nemțenii au mai înregistrat un eșec cu Bucovina Pojorâta, scor 1-2, și două egaluri cu Cetatea Târgu Neamț, 2-2, și SC Bacău, 1-1.

S-a preferat continuarea cu o echipă de juniori în campionatul de elită decât cu Ceahlăul II în Liga 3

Altfel, Ioan Mironaș a explicat și cauza pentru care clubul nemțean a renunțat la echipa secundă din Liga 3, Ceahlăul II. „Satelitul” fusese primit în campionat, deși retrogradaze în sezonul recent încheiat, însă cu aproximativ două săptămâni până la startul noii ediții a trimis cerere că se retrage.

Ceahlăul își va înscrie în campionatul de elită, rezervat juniorilor până în 19 ani, pe echipa antrenată de Lidi Chertic. Cum majoritatea acestor jucători ar fi trebuit să evolueze și la Ceahlăul II, însă ar fi fost imposibil, deoarece meciurile din Liga 3 sunt programate vinerea, iar cele din „elită” duminica, atunci s-a preferat să se renunțe la „satelitul” din Liga 3.

„Federația ne-a anunțat că jocurile la elită se vor disputa duminica și era foarte greu pentru mulți dintre fotbaliști să evolueze pe două fronturi, în condițiile în care partidele de la liga a treia sunt programate vinerea. De aceea am decis să renunțăm la echipa a doua și ne vom concentra pe această formație de juniori, pentru că la elită mi se pare un campionat mult mai disputat și echilibrat, unde vor fi prezente cele mai bune formații din țară la această categorie de vârstă și astfel avem posibilitatea să creștem juniorii. Deocamdată Ceahlăul II nu va mai fi, însă dacă viitorul va fi unul mai bun, nu excludem posibilitatea să reînființăm această echipă și să o înscriem la liga a patra sau a treia”, a anunțat, citat de ziarulceahlaul.ro, Mironaș.

VEZI PROGRAMUL COMPLET al Ceahlăului în noul sezon al Ligii 2

Marius ANGHEL 15 Aug. 2015, 02:12 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă