Ceahlăul, egala Cetății din Târgu Neamț! Chitoșcă a reușit o „dublă”

Marius ANGHEL 03 Aug. 2015, 16:22 Pregătiri, amicale

„New” Ceahlăul s-a împiedicat de-a binelea, sâmbătă, în primul test important susținut tocmai pe teren propriu. Câteva zeci de suporteri, cei mai mulți apropiați ori abonați la evenimentele echipei de pe Borzoghean, au ținut să vadă la lucru tânăra formație a Ceahlăului, prospăt divizionară secundă.

În absența patronului Massone, din tribuna terenul II al Municipalului au urmărit jocul de pregătire și doi dintre oficialii pietreni: acționarul minoritar Viorel Măstăcăneanu (devenit acum doar un simplu sfătuitor după demisia dată ca președinte al Consiliului de Administrație), respectiv Ioan Mironaș, directorul general în curtea galben-negrilor. La finalul testului, asemeni celorlalți spectatori ajunși la teren, diriguitorii echipei erau convinși că pentru nevoile din campionat, trupa lui Costel Ilie trebuie puternic întărită dacă nu măcar consolidată.

În formula de start a gazdelor și-au făcut loc și câteva nume „grele”, precum cele ale internaționalilor de tineret Chitoșcă, Ștefănescu, Popadiuc și Tăbăcariu. Parcă în ciuda acestui aspect, diferența de atitudine și așteptatul plus de valoare între fosta prim-divizionară și adversara din eșalonul trei s-a simțit arareori pe teren. Până la pauză, ocaziile rarisime de gol (chiar și cu poarta goală!) au aparținut oaspeților. „La cum joacă Cetatea, zici că jucătorii târg-nemțeni au fost anunțați cu primă la meciul ăsta!”, suna remarca unui chibiț venit să-și urmărească și el favoriții de pe teren.

Cu mult tupeu în joc și ghidonată excelent de pe margine de cuplul de antrenori Daniel Zavate-Valentin Avădanei, echipa vizitatoare a dovedit că pare să fi ajuns pe drumul cel bun. Trecuți amândoi, în perioada junioratului, prin vestiarului cunoscutului profesor Constantin Pancu la fosta CSSF „Olimpia” (club care i-a crescut, format și promovat spre performanță), Valentin Avădanei și Daniel Zavate sunt la început de drum în cariera de antrenorat. Alături de Florin Vasile Axinia, cei doi antrenori ai Cetății participă și la cursurile de perfecționare, în cadrul Școlii Federale de Antrenori, pentru obținerea licenței A-UEFA. La FC Cetatea, traseul în plină ascensiune se vrea a fi încheiat, chiar în primăvara anului următor, cu acea performanță mult dorită de primarul Dan Vasile Harpa: reușita revenirii la nivelul întrecerilor eșalonului secund. „Jucători bunicei și antrenori pricepuți am avut mai mereu pe la noi! Dacă eram ajutați mai mult și cu partea financiară, ajungeam să fim promovați încă din sezonul trecut!”, lasă de înțeles ceilalți oficiali de la Cetatea.

Miron, Spânache și Varea, prea miloși în fața porții pietrene

Varea, Spânache (în două rânduri) și Radu Miron au avut parcă prea multă „milă” când momentele jocului test de sâmbătă i-au adus în situația de a taxa erorile comise de fosta echipă de Liga 1 a Ceahlăului. „Cravașați” și mai mult de pe marginea terenului de licențiatul PRO-UEFA, Costel Ilie, „mânjii” taberei pietrene au ținut să forțeze și mai mult pe faza ofensivă, în actul secund. Golurile jucătorilor gazdă, echipați sâmbătă în alb și negru (oarecum simbolistic gândind la atmosfera „fără culoare” din viața echipei) i-au aparținut mijlocașului Sebastian Chitoșcă. „Chit”, cum îl apelează colegii din vestiar, susține că rămâne și acum drept „cel mai ofertat” între componenții FC Ceahlăul.

În partida de pregătire disputată sâmbătă, după fiecare dintre reușitele lui Chitoșcă (pentru 1-0 și 2-1), avantajul pietrenilor a fost repede anulat. „Vinovați” au fost, culmea, chiar doi dintre cândva componenții taberei pietrene, considerați inutili în perioada cât au activat la FC Ceahlăul sau la „satelitul” Ceahlăul II. Ihnatiuc a egalat pentru 1-1, printr-un șut de senzație, de la circa 20 de metri, ce a dus mingea sub transversala porții lui Calancea. „Eu ce să le fac? Ei nu m-au mai vrut și m-au lăsat să plec!”, a fost remarca lui Ihnatiuc vizavi de decizia conducerii pietrene de a-l împrumuta la Târgu-Neamț. La rândul său, Radu Miron (aflat în lotul pietrean ce promova în sezonul 2008-2009 cu Florin Marin la timonă), devenit acum căpitanul Cetății, a transformat cu precizie de la „punctul cu var”, penalty-ul obținut de noua achiziție a târg-nemțenilor, Lipovanu.

Căruță are absențe nemotivate din vestiarul Ceahlăului

În lipsa altui internațional, Căruță (absent nemotivat), antrenorii Ceahlăului Costel Ilie, Radu Lefter și Mihai Ionescu au început disputa de sâmbătă în formula: Barna – Gheorghiu, Masalla, Gorea – Margine – Tăbăcariu – Chitoșcă, Drăghiceanu, Ștefănescu, Popadiuc – Bobric. „Situația lui Căruță prefer să nu o comentez!”, a apucat să mai spună Costel Ilie, înainte de a merge pentru a se sfătui cu diriguitorii pietreni ai clubului despre nevoile și importanța achizițiilor ce trebuie făcute în propriul vestiar.

La rândul lor, târg-nemțenii au răspuns „unsprezecelui” de start al pietrenilor cu Morar – Varea, Rotaru, Giurgiuveanu, Huțanu – Ihnatiuc, Chirilă, Miron, Olariu – Curcă, Spânache. În funcție de necesități, antrenorii Zavate și Avădanei s-au mai folosit de aportul lui Lipovanu, Ungureanu, Lungu, Hârceag și Pantilimon.

Mâine și miercuri, teste cu adversare din campionat: Pojorâta și SC Bacău

Rămasă în cantonamentul de pregătire centralizată pe plan local (etapă ce va fi încheiată abia vineri!) divizionara secundă FC Ceahlăul urmează să dispute mâine (ora 16.30) un alt meci de verificare. Pe același teren propriu, ai noștri urmează să joace în compania uneia dintre viitoarele colege de eșalon în seria I: Bucovina Pojorâta. Cu reprezentanta din județul vecin s-ar mai dori și o a doua înfruntare. Aceasta va fi parafată sau nu în funcție de programul jocurilor oficiale pe care-l va oferi momentul tragerii la sorți înainte de campionat.

Joi, de la aceeași oră 16.30, tot în curtea stadionului de pe Borzoghean, puștii antrenați de Costel Ilie vor da piept, într-o primă manșă a „dublei” partidelor de pregătire, cu Sport Club Bacău.

Sursa: Realitatea Media
Foto: Dan EȘANU

Marius ANGHEL 03 Aug. 2015, 16:22 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă